/
/

Kulturhuset Ängeln

Kulturhuset Ängeln är en mötesplats i centrala Katrineholm för alla åldrar med litteratur, konst och ett brett programutbud. Här hittar du bibliotek, konsthall och kafé.

Datasalen är öppen med självservice. Det finns tre datorer som går att låna 40 minuter om dagen. Utskrifts- och kopieringsmöjligheter finns på Kontaktcenter på Djulögatan 31B.

Meröppet är stängt tillsvidare.

Programverksamheten har öppet för mindre evenemang med förbokade besök för max 8 personer födda 2002 och senare. Vi har också öppet för skolverksamhet och kommunens fritidsverksamhet.

Våra scen- och kulturlokaler är öppna för föreningsverksamhet. Det är varje förenings ansvar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och allmänna råd. Det innebär också att ställa in om aktiviteter inte går att genomföra på ett smittsäkert sätt.

Besök inte Kulturhuset Ängeln om du har symptom som snuva, hosta eller feber. Kontakta oss i stället på telefon 0150-576 30 eller epost biblioteket@katrineholm.se.

Läs mer om corona/covid-19 och vad som gäller här i Katrineholm på
katrineholm.se/corona.

Bibliotek

Katrineholm har ett huvudbibliotek, tre filialer och flera skolbibliotek.

Konsthall

I konsthallen kan du ta del av sex utställningar per år med allt från internationella till regionala konstnärer.

 1. thumbnail.jpg
  05 juni

  Erik Östensson - Vid tjärnen

  Erik Östensson - Vid tjärnen I utställningen Vid Tjärnen möter vi en rad olika fotografier där många är tagna djup inne i den västerbottniska skogen vid en liten tjärn. En plats som konstnären har övergivit men som han varje år ändå kommer tillbaka Startar klockan: 10.00 Pågår till: 14 augusti 2021
 2. Evenemangskalendern drop-in.jpg
  14 juni

  Öppen konstverkstad i konsthallen

  Öppen konstverkstad i konsthallen Välkommen till konsthallen och konstverkstaden som är öppen under utställningen Vid tjärnen av Erik Östensson. Du jobbar på egen hand med de material vi har framme! Tid: måndag-fredag klockan 12-15 Startar klockan: 12.00 Pågår till: 07 augusti 2021
 3. _MG_8985.jpg
  02 september

  Konstvandring på norr

  Konstvandring på norr Konstvandring på norr med visning av den offentliga konsten. Promenaden är cirka 3 km lång och beräknas ta en timme. Vi ses vid Kulturhuset Ängeln! Anmälan och frågor: kultur@katrineholm.se Skriv konstpromenad i anmälan och det Startar klockan: 17.00


Engagera dig

Vill du hålla i en aktivitet på Ängeln så kontakta oss gärna. Vi samarbetar med föreningar, organisationer med mera och ser alltid positivt på nya ingångar.

Tipsa om aktiviteter

Har du tips på något du vill att vi ska göra eller boka. Skicka gärna in din önskan till oss.

Tipsa om aktivtet Länk till annan webbplats.

Få månadens program via mejl

Prenumera på vårt nyhetsbrev och få månadens program till din mail i slutet på varje månad.

Lämna följande fält tomt

Kafé

I huset finns ett kafé med allt i från kaffe och bullar till läsk och godis.

För att komma i kontakt med dem som arrenderar kaféet ring 073-57 100 14 eller 070-33 22 494. Mejl: trol89@hotmail.com

Öppettider

Måndag-fredag klockan 10-18
Lördag klockan 10-14

Kontakt