/

Mat & matsedel

För dig som äter i någon av våra restauranger vid kommunens äldre- och serviceboenden eller får mat levererad hem till dig får mat lagad med omsorg om både människor och miljö. Här hittar du bland annat menyer för måltider inom omsorgen och särskilda boenden.

Du som bor i eget hem kan få matlådor direkt hem till dig. Det innebär att vakumförpackad kyld mat sänds hem till dig en gång i veckan.


Vid beställningen väljer du dina maträtter från vår matsedel och hur många matlådor du vill ha hem av den rätten.
Vi erbjuder tio olika rätter. Matsedel och ingrediensförteckning för de olika rätterna får du med matväskan en gång i veckan.

Maten du väljer kommer sedan hem till dig tre veckor efter beställning.

Om du inte har möjlighet att välja själv så väljer vi åt dig.

Vad innehåller matlådan?

Maten är lagad från grunden med svenska och närproducerade råvaror och lagas i köket på Igelkottens restaurang. Maten är klimatsmart och näringsrik. Vi använder råvaror som är aktuella för årstiden och till viss del ekologiska och närproducerade livsmedel. Vi kan anpassa maten efter dina speciella behov.

Vem kan få matlåda?

Behovet prövas alltid enligt socialtjänstlagen.

Du som är över 70 år kan få matlåda utan utredning och hembesök, men du måste ansöka om att få matlåda.

Hur gör jag för att få matlåda?

För att ansöka om matlåda kontaktar du din biståndshandläggare eller Vård och omsorg Direkt.
Telefon: 0150-48 80 30.

Du kan även ansöka om matlåda i vår e-tjänst eller blankett Länk till annan webbplats..

Vad kostar det?

Du betalar ett fast pris för maten. Läs mer under Avgifter/Måltider.

Frågor om matlådan

Har du frågor kan du kontakta administrativ assistent för matlådan.
Telefon: 0150-575 98. Telefontid vardagar klockan 9.30-11.30.
Mejl: matladan.vof@katrineholm.se

Kontakt övriga tider vid generella övergripande frågor:
Vård- och omsorg Direkt. Telefon: 0150-48 80 30


[Syntolkning av video: Maten i matlådan lagas av våra kockar på Igelkottens restaurang i Katrineholm. I videon finns flera klipp från när maten lagas i köket och intervju med två av våra kockar, Moa och Rickard. Informationen kommer även i text i videon. Vi berättar i filmen att det är samma mat i matlådan som serveras till gästerna i restaurangen. Exempel på rätter är ärtsoppa, kålpudding, färsbiffar och stekt fisk. Vi använder svenska råvaror i tillagningen och många av dem är ekologiska och närproducerade. Maten levereras i en vit plastlåda som sorteras som plast och du som har matlåda har alltid 10 rätter att välja på vid beställning. I slutet av videon syns Katrineholms kommuns logotype.]

Vårt fokus är vällagade och näringsriktiga måltider som äts i en trevlig miljö. Vi producerar, serverar och levererar mat med omsorg om både människor och miljön.

Klimatsmart ekomat

Maten ska vara klimatsmart (långsiktigt hållbar för miljön) och producerad med högt ställda krav på etik. Vi lagar nästan all mat från grunden, använder råvaror som är aktuella för årstiden, närproducerade och arbetar aktivt för att minska matsvinnet. Några råvaror vi använder är MSC-märkt fisk, ekologiska bananer och ekologiskt kaffe, närproducerat viltkött, lokalt naturbeteskött och rapsolja.