/

Katrineholms konsthall

Katrineholms konsthall visar samtida konst i utställningar med nationella och internationella konstnärer. Vi erbjuder flera aktiviteter kring varje utställning. Konsthallen ligger i Kulturhuset Ängeln. Vi värnar om att vara en attraktiv plats för både konstnärer och besökare.

Aktuell utställning

Bild med en havshorisont och texten I VID OM HAV

I VID OM HAV

16 september–18 november

Lördagen den 16 september öppnar konsthallens stora höstutställning.
Till utställningen har konsthallen bjudit in fem konstnärer som på olika vis arbetar eller har arbetat med havet i sin konst. Havet som motiv, inspiration, fantasi, dröm eller som projektionsyta till något annat.

Medverkande konstnärer:
Kristina Frank
Cecilia Cissi Hultman
Sten-Yngve Johansson
Carina Marklund
Markus Wetzel

"Många drömmer om och lever med en längtan till havet. Havet har genom historien och ända in i våra dagar varit närvarande i konsten. Avbildad både vild och hård men också drömsk och stilla. Vi vet fortfarande inte allt om haven på jorden. Forskare har inte kunnat vända på alla stenar ännu och därför finns det fortfarande gott om utrymme att fantisera om allt som sker i havens djup. Det kan röra sig om arter vi inte känner till, drömmen om Atlantis eller en plats att fly till när allt på land tycks stå inför ruinens brant. Samtidigt verkar människan ta havet för givet. Det är en sträcka på vägen av en pågående transporthysteri av varor mellan kontinenter. En soptipp som vi trålar upp mat på bordet ur. Havet är en osäker flyktväg från krig och fattigdom samtidigt som den som inte flyr ibland drömmer om livet på andra sidan havet och möjligheten det skulle kunna innebära att starta ett nytt liv bortom vattnet. Utställningen I Vid Om Hav väcker frågor och lyfter drömmar om denna del av jordklotet som det sägs att allt liv kommer ifrån."

Gustav Person, konstintendent

Kommande utställningar

Bilden visar texten Sörmlandssalongen

Visning av konsten

I samband med utställningarna i konsthallen arrangerar vi flera öppna visningar och aktiviteter. I evenemangskalendern Länk till annan webbplats. lägger vi in alla kommande evenemang.

Vill du boka en egen visning? Mejla kultur@katrineholm.se.

Visningar är gratis för kommunal verksamhet, föreningar och skolor i Katrineholms kommun. Privatpersoner och företag betalar en summa. Privatpersoner betalar 80 kronor per person och betalningen sker i informationsdisken på Kulturhuset Ängeln. Företag betalar 600 kronor för en visning dagtid och 1 200 kronor kvällar och helger och betalningen sker via faktura.

Vernissagekort via mejl

Vill du få vernissagekort och information om kommande evenemang?

Lämna följande fält tomt

Öppettider Kulturhuset Ängeln

September-maj

Måndag–fredag klockan 9–18
Lördag klockan 10–16

Juni-augusti

Måndag–fredag klockan 10–18
Lördag klockan 10–14

Avvikande öppettider hösten 2023

3 november 9-16
4 november stängt
23-26 december stängt
30-31 december stängt

Kontakt

Konstintendent – utställningar och projekt

Gustav Person

Telefon: 0150-569 97

Konstpedagog – visningar och verkstad

Synnöve Pohjola Ejdetjärn

Telefon: 0150-576 44