/
/

Välkommen till Kulturskolan

Bildelever

Kulturskolan finns till för dig som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med dina händer eller kanske spela teater. Kulturskolan i Katrineholm är en verksamhet som vill skapa och utveckla ett kulturintresse hos barn och unga.

Genomskinlig

Storföreställning Genomskinlig

Kulturskolan presenterar en musikteaterföreställning om ungdomars psykiska hälsa, i samarbete med Barn-och Elevhälsan, Ungkulturhuset Perrongen, Gymnasiesärskolan, Viadidakts arbetsmarknadsenhet, Kulturföreningen DuD och idrottsföreningar med flera.

Genom musikteaterföreställningen Genomskinlig vill vi ge en stark konstnärlig upplevelse och därigenom väcka frågor om förhållningssätt till varandra och om hur vi kan våga tala om psykisk ohälsa ur flera aspekter. Målet på lång sikt är att alla härigenom kan se vägar att förebygga psykisk ohälsa både hos sig själv & hos varandra.


Vi räknar med ungefär 300 medverkande på scen och runt omkring och det hela går av stapeln i Duveholmshallen med två skolföreställningar fredagen den 7 februari och tre offentliga föreställningar den 8-9 februari 2020.

Biljetter till reducerat pris säljs mellan 1 - 19 december. Du kan köpa biljetterna på Spelbutiken Coop Konsum Kvarnen - en bra julklapp till nära och kära.

Ordinarie biljetter släpps den 20 januari och kommer då säljs på Coop Konsum Kvarnen och på Kulturskolan.

Aktuellt på Kulturskolan

  • Alltid på en Torsdag 5 december klockan 18.30, Musikens Hus
  • Jul på Torget börjar 1 december
  • Vernissage på Kulturskolan 2, 3, 4 & 5 december klockan: 16.00-18.00
  • Blåsfest 9 december klockan 18.30, Tallåsaulan
  • Uppspel Teater Ny, 16 december klockan 17.00

Om ni har frågor eller funderingar så hör gärna av er till oss! 0150-573 00 eller via mejl kulturskolan@katrineholm.se


På gång

I Katrineholms evenemangskalender lägger vi in alla våra aktiviteter, så som konserter, föreställningar, musikaler med mera.

Evenemangskalendernlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Om Kulturskolan

Kulturskolan i Katrineholm finns till för alla som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med sina händer, eller kanske spela teater.

På Kulturskolan får du träna dina konstnärliga färdigheter tillsammans med andra. Att utveckla sina konstnärliga färdigheter kan liknas vid att få flera språk. Tänk att kunna få uttrycka sina känslor när orden inte räcker till.

Att ha tillgång till flera språk är en demokratisk rättighet som kan leda ut på många resor i livet. Lär dig att våga uttrycka dig inför andra med hjälp av:

  • bild
  • musik
  • dans
  • gester
  • ord

Alla elever i Kulturskolan får delta i olika föreställningar, alltifrån uppspel för föräldrar i klassrummet till stora musikal- och luciaföreställningar.

Våra lärare är utbildade för att undervisa barn och ungdomar i sina respektive ämnen. Lärarna samarbetar mycket, bland annat inför konserter, föreställningar och utställningar.

Inget är omöjligt.

Kulturskolan - skolan du längtar till.

Kontakt

Samordnare, Kulturskolan

Lotta Asplund

Telefon: 0150-573 00