/

Kulturskolan

Bildelever

Kulturskolan finns till för dig som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med dina händer eller kanske spela teater. Kulturskolan i Katrineholm är en verksamhet som vill skapa och utveckla ett kulturintresse hos barn och unga.

Aktuellt på Kulturskolan

Nu är vi igång med ny termin på Kulturskolan. Många har varit inne i vårt nya system och skapat konto och bekräftat sin kurs inför våren men ni är några få som fortfarande inte bekräftat kursen. Gå in på ert föräldrakonto - gå till mina kurser - lägg i kundkorg-bekräfta och godkänn. Om kursen ej godkänns innan den 24 januari förlorar ni er plats.
Faktura kommer i brevlådan som vanligt i februari/mars.

Välkommen till en ny termin på Kulturskolan! Våra lektioner börjar den 14 januari och samma dag släpps vår nya kurskatalog för nya sökande. Om ni har frågor eller funderingar så hör gärna av er till oss! 0150-57300 eller via mail kulturskolan@katrineholm.se


Kulturskolans evenemang

 • Musikens Hus-veckan

  [Tisdag 12 Februari Kl. 19:00 - 20:30] Traditionell musikvecka i Musikens Hus med gratis konserter fyra kvällar i rad.
  Startar klockan:
 • Öppet Hus på Kulturskolan

  [Lördag 23 Mars Kl. 10:00 - 13:00] Nu kan man komma och prova en massa roliga saker på Kulturskolan!
  Startar klockan:
 • Kafé Mejeriet

  [Torsdag 7 Mars Kl. 18:30 - 20:00] En mysig konsert i vårt café på Kulturskolan
  Startar klockan:

Om Kulturskolan

Kulturskolan i Katrineholm finns till för alla som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med sina händer, eller kanske spela teater.

På Kulturskolan får du träna dina konstnärliga färdigheter tillsammans med andra. Att utveckla sina konstnärliga färdigheter kan liknas vid att få flera språk. Tänk att kunna få uttrycka sina känslor när orden inte räcker till.

Att ha tillgång till flera språk är en demokratisk rättighet som kan leda ut på många resor i livet. Lär dig att våga uttrycka dig inför andra med hjälp av:

 • bild
 • musik
 • dans
 • gester
 • ord

Alla elever i Kulturskolan får delta i olika föreställningar, alltifrån uppspel för föräldrar i klassrummet till stora musikal- och luciaföreställningar.

Våra lärare är utbildade för att undervisa barn och ungdomar i sina respektive ämnen. Lärarna samarbetar mycket, bland annat inför konserter, föreställningar och utställningar.

Inget är omöjligt.

Kulturskolan - skolan du längtar till.