/

Kulturskolan

Bildelever

Kulturskolan finns till för dig som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med dina händer eller kanske spela teater. Kulturskolan i Katrineholm är en verksamhet som vill skapa och utveckla ett kulturintresse hos barn och unga.

Aktuellt på Kulturskolan

  • Skolturné 2019 "Prinsessan Wunderbaum & Kung Fridolf den andra av Korvtorp" Varje år bjuder Kulturskolan in alla årskurs 2:or för att se vår skolturné. I år kommer vi vara i Turbinen, kommunens fina Blackbox! Inbjudan har gått ut till alla och bokningarna börjar trillar in. Det bjuds på musik, sång, teater och kanske lite dans.

  • "De flygande klaffarna" åker på turné till Oxelösund och spelar!

  • Musikallinjen och Världsmästarna har fått det fina uppdraget att underhålla på Kulturskolans rikskonferens 2019 den 20 mars på Quality Hotel Friends i Solna!

  • Öppet Hus på Kulturskolan den 23 mars mellan 10-13 - Välkomna!

Om ni har frågor eller funderingar så hör gärna av er till oss! 0150-573 00 eller via mejl kulturskolan@katrineholm.se


Öppen Kulturskola

Nu öppnar vi upp Kulturskolan igen på lördagar och fortsätter fram till påsklovet! Man kan prova på aktiviteter så som dans, teater, skapande i bildsalen- allt från färg och form, teckning och hantverk. Vi hoppas även att vi kommer kunna erbjuda musik. Öppen Kulturskola är till för alla mellan 6 - 15 år och det är alldeles gratis!

Start den 2 februari klockan 11.00 - 13.00.

På gång

I Katrineholms evenemangskalender lägger vi in alla våra aktiviteter, så som konserter, föreställningar, musikaler med mera.

Evenemangskalendernlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Om Kulturskolan

Kulturskolan i Katrineholm finns till för alla som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med sina händer, eller kanske spela teater.

På Kulturskolan får du träna dina konstnärliga färdigheter tillsammans med andra. Att utveckla sina konstnärliga färdigheter kan liknas vid att få flera språk. Tänk att kunna få uttrycka sina känslor när orden inte räcker till.

Att ha tillgång till flera språk är en demokratisk rättighet som kan leda ut på många resor i livet. Lär dig att våga uttrycka dig inför andra med hjälp av:

  • bild
  • musik
  • dans
  • gester
  • ord

Alla elever i Kulturskolan får delta i olika föreställningar, alltifrån uppspel för föräldrar i klassrummet till stora musikal- och luciaföreställningar.

Våra lärare är utbildade för att undervisa barn och ungdomar i sina respektive ämnen. Lärarna samarbetar mycket, bland annat inför konserter, föreställningar och utställningar.

Inget är omöjligt.

Kulturskolan - skolan du längtar till.

Kontakt

Samordnare, Kulturskolan

Lotta Asplund

Telefon: 0150-573 00