/
/

Information från Kulturskolan om coronaviruset


Kulturskolan är öppen som vanligt. Vissa av våra lärare har börjat med distansundervisning så titta in på ert Studyalongkonto om du får någon avisering. Elever som är hemma och ej får gå till skolan kan på detta sätt ändå vara aktiva Kulturskoleelever. Vi har lärare som pendlar och som ej får komma till Katrineholm - dessa lärare jobbar också med er på distans. Om ni har frågor och funderingar så hör av er.

Är du frisk så kommer du till oss på Kulturskolan - är du sjuk stannar du hemma. Vi finns för er - Kultur är hälsa och det behöver vi just nu .

Alla måste ta ansvar för att förhindra att smitta sprids. Vi på Kulturskolan träffar många barn & unga i vår verksamhet både enskilt och i grupp. Om vi ser en risk för smittspridning så tar vi vårt ansvar för detta och kan komma att ställa in/ ändra upplägg på lektioner, evenemang eller andra sammankomster. Givetvis kontaktar vi er så ni är medvetna om det gäller just dig.

Här är några tips på saker du kan göra själv för att undvika att smittor sprids:

 • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten.
 • Stanna hemma och vila om du har feber eller känner dig sjuk.
 • Hosta eller nys i armvecket.
 • Använd pappersnäsdukar för engångsbruk om du behöver snyta dig.
 • Håll gärna ett visst avstånd till andra och undvik att ta i hand. Det gäller särskilt om du behöver nysa eller hosta.
 • En del barn tycker det är svårt att tvätta händerna så lång tid som behövs. Pröva då att sjunga visan Blinka lilla stjärna samtidigt som ni tvättar händerna. Det tar ungefär 30 sekunder. Under den tiden hinner de flesta händer bli rena. Du kan också be barnet att testa hur mycket lödder hen kan göra.

Välkommen till Kulturskolan

Bildelever

Kulturskolan finns till för dig som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med dina händer eller kanske spela teater. Kulturskolan i Katrineholm är en verksamhet som vill skapa och utveckla ett kulturintresse hos barn och unga.

Aktuellt på Kulturskolan

Kulturskolan är igång! Vår verksamhet går vidare, under ansvar. Vi har ställt in alla större konserter och andra föreställningar, men alla är välkomna till sina lektioner och repetitioner varje vecka. Om man känner sig det minsta sjuk stannar man hemma förstås. Och det gäller både elever och lärare. När läraren är hemma kan det vara svårt att få en vikarie. Därför hoppas jag att alla har en förståelse för om det blir några inställda lektioner.

Läs mer under "Kulturskolechefen har ordet"

Öppen Kulturskola på lördagar är inställt tillsvidare.

Om ni har frågor eller funderingar så hör gärna av er till oss! 0150-573 00 eller via mejl kulturskolan@katrineholm.se


På gång

I Katrineholms evenemangskalender lägger vi in alla våra aktiviteter, så som konserter, föreställningar, musikaler med mera.

Evenemangskalendernlänk till annan webbplats

Om Kulturskolan

Kulturskolan i Katrineholm finns till för alla som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med sina händer, eller kanske spela teater.

På Kulturskolan får du träna dina konstnärliga färdigheter tillsammans med andra. Att utveckla sina konstnärliga färdigheter kan liknas vid att få flera språk. Tänk att kunna få uttrycka sina känslor när orden inte räcker till.

Att ha tillgång till flera språk är en demokratisk rättighet som kan leda ut på många resor i livet. Lär dig att våga uttrycka dig inför andra med hjälp av:

 • bild
 • musik
 • dans
 • gester
 • ord

Alla elever i Kulturskolan får delta i olika föreställningar, alltifrån uppspel för föräldrar i klassrummet till stora musikal- och luciaföreställningar.

Våra lärare är utbildade för att undervisa barn och ungdomar i sina respektive ämnen. Lärarna samarbetar mycket, bland annat inför konserter, föreställningar och utställningar.

Inget är omöjligt.

Kulturskolan - skolan du längtar till.

Kontakt

Samordnare, Kulturskolan

Lotta Asplund

Telefon: 0150-573 00