/
/

Välkommen till Kulturskolan

Bildelever

Kulturskolan finns till för dig som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med dina händer eller kanske spela teater. Kulturskolan i Katrineholm är en verksamhet som vill skapa och utveckla ett kulturintresse hos barn och unga.

På gång

I Katrineholms evenemangskalender lägger vi in alla våra aktiviteter, så som konserter, föreställningar, musikaler med mera.

Finns inga aktiva evenemang eller utställningar just nu på Kulturskolan

Aktuellt på Kulturskolan

Ser fram emot ett härligt 2021 med "vanliga" lektioner, föreställningar, konserter och allt det vi saknat under 2020. Håll i - Håll ut - Håll avstånd.

Om Kulturskolan

Kulturskolan i Katrineholm finns till för alla som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med sina händer, eller kanske spela teater.

På Kulturskolan får du träna dina konstnärliga färdigheter tillsammans med andra. Att utveckla sina konstnärliga färdigheter kan liknas vid att få flera språk. Tänk att kunna få uttrycka sina känslor när orden inte räcker till.

Att ha tillgång till flera språk är en demokratisk rättighet som kan leda ut på många resor i livet. Lär dig att våga uttrycka dig inför andra med hjälp av:

 • bild
 • musik
 • dans
 • gester
 • ord

Alla elever i Kulturskolan får delta i olika föreställningar, alltifrån uppspel för föräldrar i klassrummet till stora musikal- och luciaföreställningar.

Våra lärare är utbildade för att undervisa barn och ungdomar i sina respektive ämnen. Lärarna samarbetar mycket, bland annat inför konserter, föreställningar och utställningar.

Inget är omöjligt.

Kulturskolan - skolan du längtar till.

Information från Kulturskolan om coronaviruset

Angående Covid-19

Kulturskolan följer alla riktlinjer som vi får och vi har glädjen att meddela att vi får ha undervisning på plats.

Våra råd för att minska smittspridning gäller förståss fortfarande, lämna och hämta ditt barn utanför Kulturskolan, obligatorisk handtvätt innan lektionen med mera.

Vi på Kulturskolan gläder oss till att träffa alla elever igen!

Om du har frågor om ditt/dina barns undervisning, ta kontakt med läraren.

Andra frågor är du välkommen att skicka till kulturskolan@katrineholm.se eller kulturskolechef Eva Sjögren van Berkel, eva.sjogren.van.berkel@katrineholm.se

KomTek
KomTek digitaliserar all sin verksamhet tillsvidare.

Vi hoppas alla att det här väldigt speciella corona-tillståndet tar slut så fort som möjligt så att vi får ses många tillsammans och skapa en massa roligt!

Alla måste ta ansvar för att förhindra att smitta sprids. Vi på Kulturskolan träffar många barn & unga i vår verksamhet både enskilt och i grupp. Om vi ser en risk för smittspridning så tar vi vårt ansvar för detta och kan komma att ställa in/ ändra upplägg på lektioner, evenemang eller andra sammankomster. Givetvis kontaktar vi er så ni är medvetna om det gäller just dig.

Här är några tips på saker du kan göra själv för att undvika att smittor sprids:

 • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten. I varje rum finns nu handsprit.
 • Stanna hemma och vila om du har feber eller känner dig sjuk.
 • Hosta eller nys i armvecket.
 • Använd pappersnäsdukar för engångsbruk om du behöver snyta dig.
 • Håll gärna ett visst avstånd till andra och undvik att ta i hand. Det gäller särskilt om du behöver nysa eller hosta.
 • En del barn tycker det är svårt att tvätta händerna så lång tid som behövs. Pröva då att sjunga visan Blinka lilla stjärna samtidigt som ni tvättar händerna. Det tar ungefär 30 sekunder. Under den tiden hinner de flesta händer bli rena. Du kan också be barnet att testa hur mycket lödder hen kan göra.

Kontakt

Samordnare, Kulturskolan

Lotta Asplund

Telefon: 0150-573 00