/

Välkommen till Kulturskolan


Kulturskolan finns till för dig som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med dina händer eller kanske spela teater. Kulturskolan i Katrineholm är en verksamhet som vill skapa och utveckla ett kulturintresse hos barn och unga.


Babysång, Barnsång/syskongrupp inställt tills vidare

Bildelever
En ninja med lila bakgrund en bild som ska sitta på en affisch inför Kulturskolans storföreställning ArtCraft

Storföreställningen ArtCraft

Ny information om ArtCraft

Med tungt hjärta har vi på Kulturskolan idag tagit beslutet att ställa in planerna för ArtCraft i februari.

Vi har 2 huvudskäl:

  • Smittspridningen skenar i Katrineholm. Även om vi gör vårt yttersta för att repetera och spela in smittsäkert i små grupper blir det ändå tillfällen där vi inte kan utesluta smittspridning. Det ger också fel signaler ut mot samhället när det vädjas om att undvika samlingar privat och på arbetsplatser om Kulturskolan inte hörsammar den vädjan.

  • Eftersom så många är frånvarande vid repetitionerna på grund av sjukdom och karantänsbestämmelser kan vi inte säkerställa den konstnärliga kvalité på produktionen vi önskar. Just nu är många frånvarande av elever och lärare och vi tror att den situationen kommer fortsätta fram till vecka 6.

  Men vi ger oss naturligtvis inte!Produktionsgruppen har möte på måndag morgon och då tittar vi på möjligheten att genomföra ArtCraft i slutet av maj. Fortsättning följer!

  Med vänlig hälsning

  Lotta Asplund
  Samordnare Kulturskolan

  På gång

  I Katrineholms evenemangskalender lägger vi in alla våra aktiviteter, så som konserter, föreställningar, musikaler med mera.

  Finns inga aktiva evenemang eller utställningar just nu på Kulturskolan

  Om Kulturskolan

  Kulturskolan i Katrineholm finns till för alla som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med sina händer, eller kanske spela teater.

  På Kulturskolan får du träna dina konstnärliga färdigheter tillsammans med andra. Att utveckla sina konstnärliga färdigheter kan liknas vid att få flera språk. Tänk att kunna få uttrycka sina känslor när orden inte räcker till.

  Att ha tillgång till flera språk är en demokratisk rättighet som kan leda ut på många resor i livet. Lär dig att våga uttrycka dig inför andra med hjälp av:

  • bild
  • musik
  • dans
  • gester
  • ord

  Alla elever i Kulturskolan får delta i olika föreställningar, alltifrån uppspel för föräldrar i klassrummet till stora musikal- och luciaföreställningar.

  Våra lärare är utbildade för att undervisa barn och ungdomar i sina respektive ämnen. Lärarna samarbetar mycket, bland annat inför konserter, föreställningar och utställningar.

  Inget är omöjligt.

  Kulturskolan - skolan du längtar till.

  Kulturskolan
  Alla måste ta ansvar för att förhindra att smitta sprids. Vi på Kulturskolan träffar många barn & unga i vår verksamhet både enskilt och i grupp. Om vi ser en risk för smittspridning så tar vi vårt ansvar för detta och kan komma att ställa in/ ändra upplägg på lektioner, evenemang eller andra sammankomster. Givetvis kontaktar vi er så ni är medvetna om det gäller just dig.

  Här är några tips på saker du kan göra själv för att undvika att smittor sprids:

  • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten. I varje rum finns nu handsprit.
  • Stanna hemma och vila om du har feber eller känner dig sjuk.
  • Hosta eller nys i armvecket.
  • Använd pappersnäsdukar för engångsbruk om du behöver snyta dig.
  • Håll gärna ett visst avstånd till andra och undvik att ta i hand. Det gäller särskilt om du behöver nysa eller hosta.
  • En del barn tycker det är svårt att tvätta händerna så lång tid som behövs. Pröva då att sjunga visan Blinka lilla stjärna samtidigt som ni tvättar händerna. Det tar ungefär 30 sekunder. Under den tiden hinner de flesta händer bli rena. Du kan också be barnet att testa hur mycket lödder hen kan göra.