/

Välkommen till Kulturskolan


Bildelever

Kulturskolan finns till för dig som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med dina händer eller kanske spela teater. Kulturskolan i Katrineholm är en verksamhet som vill skapa och utveckla ett kulturintresse hos barn och unga.


Lediga jobb på Kulturskolan


Kulturskolan söker en lärare med huvudinriktning musik/rytmik för förskoleåldern. Vikariat 55-80%.

Kulturskolan söker en violin, viola och ensemblelärare 60-80% vikariat med eventuell förlängning.

Läs mer om tjänsterna här

En ninja med lila bakgrund en bild som ska sitta på en affisch inför Kulturskolans storföreställning ArtCraft

Storföreställningen ArtCraft

Köp biljetter i julklapp till familjen! Nu släpper vi ett begränsat antal biljetter till ett lägre pris. Biljetterna kan köpas på Kulturskolan och börjar säljas den 13 december - 20 december.

 • Vuxen - 180 kronor (ordinarie 200 kronor)
 • Pensionär - 130 kronor (ordinarie 150 kronor)
 • Barn-skolungdom upp till 18 år - 80 kronor (ordinarie 100 kronor)

På den lilla ön Ajnaakon bor Dahkira som älskar att sjunga, men bara för sig själv - det är jobbigt när det blir för mycket människor. Vad händer med denna autistiska ungdom, när världens största musiktävling kommer till ön? Kan omgivningen acceptera hennes vilja att inte bli sedd?

Premiär lördagen den 12 februari

På gång

I Katrineholms evenemangskalender lägger vi in alla våra aktiviteter, så som konserter, föreställningar, musikaler med mera.

Finns inga aktiva evenemang eller utställningar just nu på Kulturskolan

Om Kulturskolan

Kulturskolan i Katrineholm finns till för alla som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med sina händer, eller kanske spela teater.

På Kulturskolan får du träna dina konstnärliga färdigheter tillsammans med andra. Att utveckla sina konstnärliga färdigheter kan liknas vid att få flera språk. Tänk att kunna få uttrycka sina känslor när orden inte räcker till.

Att ha tillgång till flera språk är en demokratisk rättighet som kan leda ut på många resor i livet. Lär dig att våga uttrycka dig inför andra med hjälp av:

 • bild
 • musik
 • dans
 • gester
 • ord

Alla elever i Kulturskolan får delta i olika föreställningar, alltifrån uppspel för föräldrar i klassrummet till stora musikal- och luciaföreställningar.

Våra lärare är utbildade för att undervisa barn och ungdomar i sina respektive ämnen. Lärarna samarbetar mycket, bland annat inför konserter, föreställningar och utställningar.

Inget är omöjligt.

Kulturskolan - skolan du längtar till.

Kulturskolan
Alla måste ta ansvar för att förhindra att smitta sprids. Vi på Kulturskolan träffar många barn & unga i vår verksamhet både enskilt och i grupp. Om vi ser en risk för smittspridning så tar vi vårt ansvar för detta och kan komma att ställa in/ ändra upplägg på lektioner, evenemang eller andra sammankomster. Givetvis kontaktar vi er så ni är medvetna om det gäller just dig.

Här är några tips på saker du kan göra själv för att undvika att smittor sprids:

 • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten. I varje rum finns nu handsprit.
 • Stanna hemma och vila om du har feber eller känner dig sjuk.
 • Hosta eller nys i armvecket.
 • Använd pappersnäsdukar för engångsbruk om du behöver snyta dig.
 • Håll gärna ett visst avstånd till andra och undvik att ta i hand. Det gäller särskilt om du behöver nysa eller hosta.
 • En del barn tycker det är svårt att tvätta händerna så lång tid som behövs. Pröva då att sjunga visan Blinka lilla stjärna samtidigt som ni tvättar händerna. Det tar ungefär 30 sekunder. Under den tiden hinner de flesta händer bli rena. Du kan också be barnet att testa hur mycket lödder hen kan göra.