/

Ung i Katrineholm

Är du ung och bor i Katrineholm? Här hittar du information om allt från aktiviteter som du kan delta i på din fritid, till hur du gör för att söka sommarjobb eller för att få stöd i dina studier.

Glada ungdomar. Foto: Hanna Maxstad.

Sommarjobb/feriejobb

Varje sommar erbjuder vi kommunala feriejobb för ungdomar.

Stöd och coachning

Ungdomstorget stöttar dig mellan 16 och 24 år som är utan arbete eller studier i Katrineholms och Vingåkers kommuner.

Maud Andersson arbetshandledare Fritidsbanken Katrineholm, i lokalen på Köpmangatan 14. Foto: Stina Järperud

Fritidsbanken

Här kan du låna sport- och fritidsutrustning helt gratis i 14 dagar.

Flicka med orange sjal, foto: Johan Klinthammar

Lyckliga gatorna

Lyckliga Gatorna erbjuder öppna fritidsaktiviteter för barn och unga i grundskoleålder på vardagar, lov- och studiedagar.

En tjej spelar spel med VR-glasögon på Perrongen. Foto: Alexandra Ydevall

Perrongen

Perrongen platsen för dig som är mellan årskurs 7 och 20 år. Kom och häng hos oss!

Skateboardåkare, foto: Andreas Sander

Skatepark

Skateparken är öppen dygnet runt och på kvällstid även belyst. Under Perrongens öppettider finns det kafé och toaletter att tillgå.

”Prova-på biljett” – med supersportis!

För att främja fysisk aktivitet bland barn och unga i Katrineholm finns ett koncept för prova på biljetter för fysisk aktivitet som arbetats fram i Katrineholm i samverkan mellan kommunledningsförvaltningen, elevhälsan, Region Sörmland, Föreningen idrott för alla samt RF-SISU Sörmland.

Prova-på biljetter är för barn som har en önskan att vara mer fysiskt aktiva på fritiden, men inte hittat någon organiserad fritidsaktivitet, och har inledningsvis delats ut av elevhälsan. Med en prova på biljett får man delta kostnadsfritt på aktiviteten Supersportis, där barnen får prova på olika typer av sporter. Biljetten har i uppstartsfasen vänt sig till barn i 4–12 år och konceptet har varit efterfrågat och spridit sig till fler verksamheter såsom Familjecentralen och BVC.

Vill du veta mer om prova på biljetten och Supersportis? Prata med ditt BVC, skolsköterska på skolan eller Familjecentralen.