/

Sommarkurs inom vård och omsorg

Vill du prova på ett framtidsyrke där det finns stora möjligheter till arbete efter gymnasiet? Då kan du som slutar årskurs 8 söka vår sommarkurs.

Kursen arrangeras av vård- och omsorgsförvaltningen och vård- och omsorgsprogrammet på KTC (Katrineholms Tekniska College) samt Vingåkers kommun.


Under kursen får du prova hur det är att arbeta inom vård och omsorg där du är till nytta och glädje för andra människor. Vi hoppas även att det kan vara en vägledning inför ditt gymnasieval.


Vad innehåller kursen?

Det finns många olika arbetsuppgifter inom vård och omsorg, till exempel personlig omvårdnad, hjälp vid måltider, promenader eller samvaro med de boende.

Kursen är på totalt fem dagar. Det är sex timmar per dag utom sista dagen som är en halvdag. Tre dagar är teori och två dagar är praktik. Teoridagarna innefattar också praktiska övningar.

Tillsammans med en handledare får du sedan vara med i arbetet inom funktionsstöd, eller äldreomsorgen (särskilt boende, servicehus, hemtjänst).

När hålls kursen?

Sommarkursen genomförs under två perioder sommaren 2024.

Grupp 1:

Teori: 10, 11 och 19 juni (halvdag).
Praktik: 12 och 13 juni.

Grupp 2:

Teori: 12, 13 och 19 juni (halvdag).
Praktik: 17 och 18 juni.

Du som deltar kommer att lottas in i en av grupperna. Om det är många sökande avgör lotten om du kommer med.

Vilken ersättning får jag?

Du får ett stipendium på 180 kronor per dag. Under teoridagarna bjuder vi dig på lunch. Du är försäkrad under lektions- och arbetstid och även under vägen till och från kursen.

Antagningsbesked

För att se om du blivit antagen kan du logga in vår e-tjänst https://e.katrineholm.se/. Länk till annan webbplats.

Välj Logga in och klicka på Mina sidor. Då kommer du till en sida som heter Mina Ärenden. Under Pågående ärenden hittar du information om sommarkursen och om du kommit med.

Alla som sökt har fått ett mejl till den e-post som uppgetts vid ansökan.

Kontakt

Kontaktperson sommarkurs

Nanna Kristensen

Telefon: 0150-573 56