• Fest i Stan - en vinterkonsert

  Välkommen på Fest i Stan!
  Lördag den 16 och söndag den 17 december stor vinterkonsert i Tallåsaulan.
  Biljetter släpps v.47 och kan hämtas på Kulturhuset Ängeln - ALLDELES GRATIS!

 • Världsmusik till Katrineholm!

  Upplev världsmusik av hög klass på Perrongen tisdag 14 november kl 19.00. Fri entré. Kulturskolan och Perrongen bjuder in Världsmusik-programmet på Musikhögskolan i Göteborg - två sångare, fyra blåsare, två trummisar och en mandolinspelare.

 • Öppen Kulturskola

  Välkommen till Kulturskolan på "Öppen Kulturskola" på lördagar mellan 10.00 - 13.00. Så uppskattat av alla och vi är jätte nöjda över att så många elever hittar till oss. Hoppas du kommer på lördag! Alla mellan 6 - 15 år är välkomna. Musik, dans, hantverk och mycket mer!

 • Kulturskolekläder

  Nu finns det kläder med vår fina logga på att beställa på Kulturskolan. Prata med din lärare så hjälper vi dig med beställning. Givetvis måste målsman godkänna beställning innan den skickas iväg.

Kulturskolechefen har ordet

Kulturskolan är öppen!
Nu har skolorna börjat och det betyder att det är några dagar tills vi sätter igång med lektioner på Kulturskolan också. Först måste alla elever kontaktas för att schemat ska fungera. Torsdag 31 augusti startar undervisningen hos oss.

Remissvar på Kulturskoleutredningen

Katrineholms kommun har varit officiell remissinstans för den statliga kulturskoleutredningen ”En inkluderande kulturskola på egen grund”. Utredningen föreslår bl.a. att ett antal nationella mål införs, att ett nationellt kulturskolecentrum inrättas och att regionerna ska ta mer ansvar.

Kulturskolan i skolan

Kulturskolan erbjuder alla förskolor och skolor i Katrineholms kommun en massa härliga aktiviteter. Det kan vara minisjung, minisagor, miniteater, lejonteater och ja mycket annat skoj. Välkommen även du att boka in din förskola/skola. Allt är GRATIS och jätte roligt. Vill du veta mer så hör av dig till oss eller läs i vår lilla folder om just desssa aktiviteter. se länk nedan.

puffbild för anmälan på webben

Anmäl dig idag

Kulturskolan i Katrineholm finns till för alla som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med sina händer, eller kanske spela teater. På Kulturskolan får du träna dina konstnärliga färdigheter tillsammans med andra.

Kultur på recept

Alla barn är i behov av att bli sedda och att få stöd. När ett barn har svårigheter kan förskola och grundskola behöva hjälp att ge särskilt stöd. Den hjälpen kan Elevhälsan ge till rektorsområdena på uppdrag av rektor.

Kulturskolans Likabehandlingsplan

Syftet med en likabehandlingsplan är att främja elevers lika rättigheter och att motverka diskriminering och kränkande behandling. Likaså att förebygga och förhindra trakasserier och annan kränkande behandling.

Skapande skola

Till läsåret 2016/2017 beviljades Katrineholms kommun 800 000 kronor - den största summan hittills. Som en del i Katrineholms kommuns arbete med Skapande skola har en utbudskatalog producerats inför läsåret 2016/2017. Runt 1 oktober är det klart vilka aktiviteter som kommer till vilka skolor.

Följ oss på Facebook

Ni glömmer väl inte följa vår Facebooksida. Här lägger vi ut nyheter om vad som händer hos oss, när vi har konserter och annat smått och gott. Följ oss gärna så ni håller er uppdarerade på vad som händer.

Aktuellt

 • Höstlov på Kulturskolan

  2017-10-26 | 
  Under vecka 44 har vi inga lektioner på Kulturskolan. Vi har, precis som övriga skolor, höstlov. Vi ses igen vecka 46
 • IMPROVISATION

  2017-10-02 | 
  IMPROVISATION!! Är du sugen på att prova på lite Improvisation med ditt instrument? Varje tillfälle anpassas efter deltagarna! Förkunskaper: Du ska ha spelat ett tag och vara kompis med ditt instrument.
 • Studiedag

  2017-09-29 | 
  Tisdagen den 3 oktober är det studiedag även på Kulturskolan - ingen ordinarie undervisning
 • Grattis Charlie och Linda!

  2017-08-28 | 
  Charlie Andersson Wistbacka och Linda Karlsson har fått motta Gunnar Sellberg-stipendiet. Sellberg-stipendiet delas årligen ut av Musikens Hus-Akademin i Katrineholm. Utdelningen ägde rum vid en ceremoni i Musikens hus på Sellberg-dagen 27 augusti.
 • Dags att söka sommarjobb!

  2017-03-01 | 
  Nu är det dags att söka sommarjobb för sommaren 2017. Välkommen med din ansökan.

Evenemang

 • Storsjung
  Plats: Tallåsaulan 2017-11-20 klockan 10:00 - 10:30 Kulturskolan bjuder in ALLA 6-åringar i Katrineholms kommun till Storsjung.
 • Jul på Torget
  Plats: Stortorget 2017-12-03 klockan 12:00 - 12:30 Välkomna ner till Stortorget i Katrineholm där Kulturskolan ger er Jul på Torget.
 • Jul på Torget
  Plats: Stortorget 2017-12-10 klockan 12:00 - 12:30 Välkomna ner till Stortorget i Katrineholm där Kulturskolan ger er Jul på Torget.
 • Fest i Stan
  Plats: Tallåsaulan 2017-12-16 klockan 16:00 - 18:00 Välkommen på Fest i Stan! Lördag den 16 och söndag den 17 december stor vinterkonsert i Tallåsaulan. Biljetter hämtas på Kulturhuset Ängeln - ALLDELES GRATIS! Hämtas tidigast vecka 47!
 • Jul på Torget
  Plats: Stortorget 2017-12-17 klockan 12:00 - 12:30 Välkomna ner till Stortorget i Katrineholm där Kulturskolan ger er Jul på Torget.
 • Fest i Stan
  Plats: Tallåsaulan 2017-12-17 klockan 16:00 - 18:00 Välkommen på Fest i Stan! Lördag den 16 och söndag den 17 december stor vinterkonsert i Tallåsaulan. Biljetter hämtas på Kulturhuset Ängeln - ALLDELES GRATIS! Hämtas tidigast vecka 47!