/

Kulturskolan

Bildelever

Kulturskolan finns till för dig som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med dina händer eller kanske spela teater. Kulturskolan i Katrineholm är en verksamhet som vill skapa och utveckla ett kulturintresse hos barn och unga.

Aktuellt på Kulturskolan

Nu är vi igång med ny termin på Kulturskolan och nytt system Studyalong.
Faktura kommer i brevlådan som vanligt i februari/mars.

Under veckorna 5-7 kommer Tegelstaden att bygga om en av våra salar, K7, till inspelningsstudio och kontrollrum. Så om du har lektion i den salen är den flyttad till annat rum - prata med din lärare om det.

Om ni har frågor eller funderingar så hör gärna av er till oss! 0150-573 00 eller via mejl kulturskolan@katrineholm.se


Öppen Kulturskola

Nu öppnar vi upp Kulturskolan igen på lördagar och även under hela sportlovet! Man kan prova på aktiviteter så som dans, teater, skapande i bildsalen- allt från färg och form, teckning och hantverk. Vi hoppas även att vi kommer kunna erbjuda musik. Öppen Kulturskola är till för alla mellan 6 - 15 år och det är alldeles gratis!

Start den 2 februari klockan 11.00 - 13.00.

Kulturskolans evenemang

 • Musikens Hus-veckan

  [Onsdag 13 Februari Kl. 19:00 - 20:30] Traditionell musikvecka i Musikens Hus med gratis konserter fyra kvällar i rad.
  VÄLKOMNA

  Startar klockan:
 • Öppet Hus på Kulturskolan

  [Lördag 23 Mars Kl. 10:00 - 13:00] Nu kan man komma och prova en massa roliga saker på Kulturskolan!
  Startar klockan:
 • Kafé Mejeriet

  [Torsdag 7 Mars Kl. 18:30 - 20:00] En mysig konsert i vårt café på Kulturskolan
  Startar klockan:

Om Kulturskolan

Kulturskolan i Katrineholm finns till för alla som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med sina händer, eller kanske spela teater.

På Kulturskolan får du träna dina konstnärliga färdigheter tillsammans med andra. Att utveckla sina konstnärliga färdigheter kan liknas vid att få flera språk. Tänk att kunna få uttrycka sina känslor när orden inte räcker till.

Att ha tillgång till flera språk är en demokratisk rättighet som kan leda ut på många resor i livet. Lär dig att våga uttrycka dig inför andra med hjälp av:

 • bild
 • musik
 • dans
 • gester
 • ord

Alla elever i Kulturskolan får delta i olika föreställningar, alltifrån uppspel för föräldrar i klassrummet till stora musikal- och luciaföreställningar.

Våra lärare är utbildade för att undervisa barn och ungdomar i sina respektive ämnen. Lärarna samarbetar mycket, bland annat inför konserter, föreställningar och utställningar.

Inget är omöjligt.

Kulturskolan - skolan du längtar till.

Kontakt

Samordnare, Kulturskolan

Lotta Asplund

Telefon: 0150-573 00