• Öppen Kulturskola på jullovet!

  Under jullovet öppnar vi upp Kulturskolan för lite lovverksamhet. Du kan jobba i bildsalen, dansa, spela teater och lite musik. Vi har öppet 27 och 28 december 11-13 och 2,3 och 4 januari 11-13. Välkomna

Kulturskolechefen har ordet

Med sju timmars soltid per dag behövs alla ljuskällor. Vi tänder så mycket vi kan. Allra bäst känns det ändå när vi tänder adventsljusen och all annan stämningsbelysning. Kulturskolan bidrar i år med luciastämning i Katrineholms kyrka på självaste Luciadagen, 13 december. 

Kulturskolan i skolan

Kulturskolan erbjuder alla förskolor och skolor i Katrineholms kommun en massa härliga aktiviteter. Det kan vara minisjung, minisagor, miniteater, lejonteater och ja mycket annat skoj. Välkommen även du att boka in din förskola/skola. Allt är GRATIS och jätte roligt. Vill du veta mer så hör av dig till oss eller läs i vår lilla folder om just desssa aktiviteter. se länk nedan.

Särskilda behov

Vi är en kulturskola för alla. Mycket av vår undervisning sker i små grupper eller till och med individuellt. Det ger oss goda möjligheter att skräddarsy aktiviteter efter personliga behov. För att lyckas så bra som möjligt vill vi gärna ha hjälp och tips av dig och din familj om just dina förutsättningar och önskemål..

puffbild för anmälan på webben

Anmäl dig idag

Kulturskolan i Katrineholm finns till för alla som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med sina händer, eller kanske spela teater.

På Kulturskolan får du träna dina konstnärliga färdigheter tillsammans med andra.

Kultur på recept

Alla barn är i behov av att bli sedda och att få stöd. När ett barn har svårigheter kan förskola och grundskola behöva hjälp att ge särskilt stöd. Den hjälpen kan Elevhälsan ge till rektorsområdena på uppdrag av rektor.

Kulturskolans Likabehandlingsplan

Syftet med en likabehandlingsplan är att främja elevers lika rättigheter och att motverka diskriminering och kränkande behandling. Likaså att förebygga och förhindra trakasserier och annan kränkande behandling.

Öppen Kulturskola

Öppen Kulturskola startar den 6 oktober!  Då har du som är mellan 6 - 15 år chans att prova musik, sång, dans, hantverk, bild och mycket mera. Varje lördag mellan 11.00 och 13.00.

Följ oss på Facebook

Ni glömmer väl inte följa vår Facebooksida. Här lägger vi ut nyheter om vad som händer hos oss, när vi har konserter och annat smått och gott. Följ oss gärna så ni håller er uppdarerade på vad som händer.

Aktuellt

 • Studyalong

  2018-11-12 | 
  Kulturskolan går in i ett nytt verksamhetssystem som kommer göra det lättare för både oss, er föräldrar och alla våra elever. Du som går på Kulturskolan glöm inte skapa konto - du måste ha ett konto för att få fortsätta hos oss till våren.
 • Sommarlov

  2018-06-21 | 
  Ja nu är det äntligen dags för en lång och härlig ledighet. Vi hoppas ni alla får ett härligt sommarlov och får njuta av sol, värme och gemenskap. Kulturskolan börjar undervisningen den 29 augusti igen. Alla lärare hör av sig innan skolstart för att bestämma tid, dag och sal.
 • Våren 2018

  2017-12-09 | 
  Nu är det snart dags för ett välbehövligt jullov för alla! Sista ordinarie lektionsdagen är den 13 december, men du som ska ta igen missad lektion KAN ha lektioner senare. Prata med din lärare om det. Vårens lektioner börjar igen torsdagen den 11 januari.
 • Höstlov på Kulturskolan

  2017-10-26 | 
  Under vecka 44 har vi inga lektioner på Kulturskolan. Vi har, precis som övriga skolor, höstlov. Vi ses igen vecka 46
 • IMPROVISATION

  2017-10-02 | 
  IMPROVISATION!! Är du sugen på att prova på lite Improvisation med ditt instrument? Varje tillfälle anpassas efter deltagarna! Förkunskaper: Du ska ha spelat ett tag och vara kompis med ditt instrument.

Evenemang

 • Lucia
  Plats: Storkyrkan på Norr 2018-12-13 klockan 19:00 - 20:30 Kulturskolans elever i samarbete med Katrineholms kyrkokör bjuder in till Lucia. Kom och lyssna till vacker och stämningsfull musik och sång
 • Jul på Torget
  Plats: Stortorget 2018-12-16 klockan 12:00 - 12:30 Jultomten och renen Rudolf ska provköra släden inför julklappsutdelningen. Men Rudolf är alldeles jätteledsen för hans gosedjur Myspysen har försvunnit
 • Jul på Torget
  Plats: Stortorget 2018-12-23 klockan 12:00 - 12:30 Jultomten och renen Rudolf ska provköra släden inför julklappsutdelningen. Men Rudolf är alldeles jätteledsen för hans gosedjur Myspysen har försvunnit
 • Jul på Torget
  Plats: Stortorget 2018-12-24 klockan 12:00 - 12:30 Jultomten och renen Rudolf ska provköra släden inför julklappsutdelningen. Men Rudolf är alldeles jätteledsen för hans gosedjur Myspysen har försvunnit