/

Välkommen till Kulturskolan


Kulturskolan finns till för dig som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med dina händer eller kanske spela teater. Kulturskolan i Katrineholm är en verksamhet som vill skapa och utveckla ett kulturintresse hos barn och unga.


Kulturskolan

Anmäl dig till Musikallinjen!

Sång, dans och teater på hög nivå. Antagning sker genom audition. Vi framför delar ur musikaler vartannat år, samt ett större musikaluppspel vartannat år. Kursen är ettårig.

Nu är det dags att anmäla sig till audition!

Sista dag att anmäla är 27 maj

Tisdagen den 31 maj klockan 17.00 - anmäl dig till ylva.sundahl@katrineholm.se

En ninja med lila bakgrund en bild som ska sitta på en affisch inför Kulturskolans storföreställning ArtCraft

Storföreställningen ArtCraft

Snart dags för premiär!

 • Tisdagen den 24 maj klockan 18.00
 • Onsdagen den 25 maj klockan 16.00

Plats: Duveholmshallen
Biljetter köper ni på Kulturskolan. Ni kan även ringa (070 6006117) eller skicka ett mejl (charlotta.asplund@katrineholm.se) till oss för att boka biljetter.
Vuxen 200 kronor, pensionär 150 kronor och Skolungdom (upp-19 år) 150 kronor.

En föreställning om kärlek, svek, sociala medier och knepiga syskonrelationer i ett samarbete med KomTek, Barn-och Elevhälsan, Gymnasiesärskolan, Katrineholms revyn, Viadidakts arbetsmarknadsenhet, idrottsföreningar med flera.

Genom musikteaterföreställningen ArtCraft vill vi ge en stark konstnärlig upplevelse och därigenom väcka frågor om förhållningssätt till varandra.

Sponsorer just nu ICA Maxi, Tegelstaden Bygg AB, KFAB, Hyrmaskiner och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Med vänlig hälsning

Lotta Asplund
Samordnare Kulturskolan

På gång

I Katrineholms evenemangskalender lägger vi in alla våra aktiviteter, så som konserter, föreställningar, musikaler med mera.

Är evenemanget på annan plats än på Kulturskolan syns dom inte här utan endast i evenemangskalendern.

Finns inga aktiva evenemang eller utställningar just nu på Kulturskolan

Om Kulturskolan

Kulturskolan i Katrineholm finns till för alla som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med sina händer, eller kanske spela teater.

På Kulturskolan får du träna dina konstnärliga färdigheter tillsammans med andra. Att utveckla sina konstnärliga färdigheter kan liknas vid att få flera språk. Tänk att kunna få uttrycka sina känslor när orden inte räcker till.

Att ha tillgång till flera språk är en demokratisk rättighet som kan leda ut på många resor i livet. Lär dig att våga uttrycka dig inför andra med hjälp av:

 • bild
 • musik
 • dans
 • gester
 • ord

Alla elever i Kulturskolan får delta i olika föreställningar, alltifrån uppspel för föräldrar i klassrummet till stora musikal- och luciaföreställningar.

Våra lärare är utbildade för att undervisa barn och ungdomar i sina respektive ämnen. Lärarna samarbetar mycket, bland annat inför konserter, föreställningar och utställningar.

Inget är omöjligt.

Kulturskolan - skolan du längtar till.

Kulturskolan
Alla måste ta ansvar för att förhindra att smitta sprids. Vi på Kulturskolan träffar många barn & unga i vår verksamhet både enskilt och i grupp. Om vi ser en risk för smittspridning så tar vi vårt ansvar för detta och kan komma att ställa in/ ändra upplägg på lektioner, evenemang eller andra sammankomster. Givetvis kontaktar vi er så ni är medvetna om det gäller just dig.

Här är några tips på saker du kan göra själv för att undvika att smittor sprids:

 • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten. I varje rum finns nu handsprit.
 • Stanna hemma och vila om du har feber eller känner dig sjuk.
 • Hosta eller nys i armvecket.
 • Använd pappersnäsdukar för engångsbruk om du behöver snyta dig.
 • Håll gärna ett visst avstånd till andra och undvik att ta i hand. Det gäller särskilt om du behöver nysa eller hosta.
 • En del barn tycker det är svårt att tvätta händerna så lång tid som behövs. Pröva då att sjunga visan Blinka lilla stjärna samtidigt som ni tvättar händerna. Det tar ungefär 30 sekunder. Under den tiden hinner de flesta händer bli rena. Du kan också be barnet att testa hur mycket lödder hen kan göra.

Text