• Öppen Kulturskola

  Nu öppnar vi igen på lördagar! Välkommen den 6 oktober klockan 11-13. Aktiviteterna är för barn mellan 6-15 år. På lördag får du prova på instrument, dansa och kanske prata lite i radio.

 • Nationell strategi beslutad i riksdagen

  Den 23 maj beslutade riksdagen om en ny nationell strategi för kulturskolan. Propositionen En kommunal kulturskola för framtiden – en strategi för de statliga insatserna klubbades och fick stöd av Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Liberalerna.

  Läs mer om "En kommunal kulturskola för framtiden här

Kulturskolechefen har ordet

Oktober – nu är det höst! Nu är vi i full gång på Kulturskolan. Alla elever och lärare har hittat varandra i ett schema som jag hoppas fungerar bra för alla. Vi hälsar välkommen till Världens Barn-gala, Öppen Kulturskola, Jazzkafé, Alltid på en torsdag och Öppen Kulturskola på höstlovet.

Kulturskolan i skolan

Kulturskolan erbjuder alla förskolor och skolor i Katrineholms kommun en massa härliga aktiviteter. Det kan vara minisjung, minisagor, miniteater, lejonteater och ja mycket annat skoj. Välkommen även du att boka in din förskola/skola. Allt är GRATIS och jätte roligt. Vill du veta mer så hör av dig till oss eller läs i vår lilla folder om just desssa aktiviteter. se länk nedan.

Särskilda behov

Vi är en kulturskola för alla. Mycket av vår undervisning sker i små grupper eller till och med individuellt. Det ger oss goda möjligheter att skräddarsy aktiviteter efter personliga behov. För att lyckas så bra som möjligt vill vi gärna ha hjälp och tips av dig och din familj om just dina förutsättningar och önskemål..

puffbild för anmälan på webben

Anmäl dig idag

Kulturskolan i Katrineholm finns till för alla som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med sina händer, eller kanske spela teater.

På Kulturskolan får du träna dina konstnärliga färdigheter tillsammans med andra.

Kultur på recept

Alla barn är i behov av att bli sedda och att få stöd. När ett barn har svårigheter kan förskola och grundskola behöva hjälp att ge särskilt stöd. Den hjälpen kan Elevhälsan ge till rektorsområdena på uppdrag av rektor.

Kulturskolans Likabehandlingsplan

Syftet med en likabehandlingsplan är att främja elevers lika rättigheter och att motverka diskriminering och kränkande behandling. Likaså att förebygga och förhindra trakasserier och annan kränkande behandling.

Öppen Kulturskola

Öppen Kulturskola startar den 6 oktober!  Då har du som är mellan 6 - 15 år chans att prova musik, sång, dans, hantverk, bild och mycket mera. Varje lördag mellan 10.00 och 12.00.

Följ oss på Facebook

Ni glömmer väl inte följa vår Facebooksida. Här lägger vi ut nyheter om vad som händer hos oss, när vi har konserter och annat smått och gott. Följ oss gärna så ni håller er uppdarerade på vad som händer.

Aktuellt

 • Sommarlov

  2018-06-21 | 
  Ja nu är det äntligen dags för en lång och härlig ledighet. Vi hoppas ni alla får ett härligt sommarlov och får njuta av sol, värme och gemenskap. Kulturskolan börjar undervisningen den 29 augusti igen. Alla lärare hör av sig innan skolstart för att bestämma tid, dag och sal.
 • Våren 2018

  2017-12-09 | 
  Nu är det snart dags för ett välbehövligt jullov för alla! Sista ordinarie lektionsdagen är den 13 december, men du som ska ta igen missad lektion KAN ha lektioner senare. Prata med din lärare om det. Vårens lektioner börjar igen torsdagen den 11 januari.
 • Höstlov på Kulturskolan

  2017-10-26 | 
  Under vecka 44 har vi inga lektioner på Kulturskolan. Vi har, precis som övriga skolor, höstlov. Vi ses igen vecka 46
 • IMPROVISATION

  2017-10-02 | 
  IMPROVISATION!! Är du sugen på att prova på lite Improvisation med ditt instrument? Varje tillfälle anpassas efter deltagarna! Förkunskaper: Du ska ha spelat ett tag och vara kompis med ditt instrument.
 • Studiedag

  2017-09-29 | 
  Tisdagen den 3 oktober är det studiedag även på Kulturskolan - ingen ordinarie undervisning

Evenemang

 • Öppen Kulturskola
  Plats: Kulturskolan 2018-10-20 klockan 11:00 - 13:00 Kom till Kulturskolan på lördagar! Varje lördag händer olika saker - Denna lördag blir det bild & form och dans
 • Alltid på en torsdag
  Plats: Musikens Hus 2018-10-25 klockan 18:00 - 20:00 Kulturskolan bjuder in till en konsert i serien ”Alltid på en Torsdag” Höstens första (i denna serien) konsert i Musikens Hus
 • Öppen Kulturskola
  Plats: Kulturskolan 2018-10-27 klockan 11:00 - 13:00 Kom till Kulturskolan på lördagar! Varje lördag händer olika saker - Denna lördag blir det bild & form och dans
 • Öppen Kulturskola
  Plats: Kulturskolan 2018-11-10 klockan 11:00 - 13:00 Kom till Kulturskolan på lördagar! Varje lördag händer olika saker - Denna lördag kommer vi spela och skapa musik tillsammans - från 7 år och ha bild & Form från 6 år