/

Konsthall

Katrineholms konsthall visar samtida konst i utställningar med nationella och internationella konstnärer. Vi erbjuder flera aktiviteter kring varje utställning. Konsthallen ligger i Kulturhuset Ängeln. Vi värnar om att vara en attraktiv plats för både konstnärer och besökare.

Aktuell utställning

Saadia Hussain - MAKING AND BREAKING PATTERNS

19 oktober–30 november 2019
Vernissage 19 oktober klockan 11–14. Invigningstal klockan 12.

Saadia Hussain är verksam som konstnär, konstpedagog och konstaktivist med sin bas i Stockholm och arbetar både nationellt och internationellt med tonvikt på klass och kreativitet och jobbar aktivt med att tillgängliggöra konsten för fler.

I utställningen MAKING AND BREAKING PATTERNS konstruerar, kombinerar och komprimerar konstnären berättelser genom mönster och rörelser i starka färger för att förstärka och synliggöra komplexiteter i hennes liv och vår tid. Mönsterbygge är centralt i Saadia Hussains konstnärskap, ett formspråk hon bär med sig hemifrån. Hennes verk kan ses som estetiska kamouflage som både ifrågasätter, berättar och synliggör det personliga och politiska i tiden för konstnären.

EKTA

Foto: Helena Wikström

Hur vill du uppleva konsten?

Till varje utställning erbjuder vi en vernissage (invigning av utställningen), en visning, en konstaktivitet och en konstverkstad för barn. Alla dessa är öppna för allmänheten och kostnadsfria. Se alla kommande evenemang i evenemangskalendernlänk till annan webbplats

Vi vill göra konsten tillgänglig

Genom utställningar och pedagogisk verksamhet vill vi ge er besökare möjlighet till upplevelser, samtal, bildning och en ökad livskvalitet med konsten som utgångspunkt.

Vi erbjuder olika aktiviteter för olika behov och intressen, allt för att du ska få uppleva konsten på ditt sätt, reflektera i fred eller med andra. Aktiviteterna kan vara till exempel:

  • Konstarrangemang. Vill du höra konstnären själv berätta om konsten, fördjupa dig i ämnet, skapa själv eller uppleva livekonst (exempelvis performance) då kan du besöka ett konstarrangemang. Här finns det alltid utrymme för dig att ställa frågor.
  • Konst med påtår. Grupper kan boka in visning med fika i konsthallen.
  • Konstrundor bland den offentliga konsten, både för vuxna och barn.
  • Visning. Vår konstpedagog håller i våra visningar. Visningen ska vara enkel och du kan ställa frågor. Du kan boka en visning för en grupp och vi anpassar visningen efter behov.
  • Konstverkstad. I konstverkstaden skapar vi med inspiration från utställningen. Verkstaden är öppen för bebisar, barn och vuxna under olika tider.

Vernissagekort via mejl

Vill du få vernissagekort och information om kommande evenemang?


E-post

Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter

Kommande utställningar

Barn som målar

Vintersalong

14 december 2019–24 januari 2020
Vår konstsalong Decembersalong byter i år namn till Vintersalong. En konstsalong visar flera konstnärer, verk och uttryck i samma utställning. Salongen är jurybedömd och du kan ansöka om att delta fram till 30 september.

Vintersalong 2019

Konst med påtår

Cooper & Gorfer - I Know Not These My Hands

8 februari–21 mars 2020
Cooper & Gorfer är en konstnärsduo som bildats av Sarah Cooper och Nina Gorfer.

De skapar narrativa bilder med hjälp av en collageteknik som resulterar i en målerisk estetisk. Teman de berör har att göra med kulturell identitet, minnen och kopplingen mellan människa, historia och plats

Öppettider konsthall/Kulturhuset Ängeln

Ordinarie öppettider
september–maj
Måndag–torsdag 9–19
Fredag 9–18
Lördag 10–16

Avvikande öppettider
1 november 9–16
2 november stängt (alla helgona)

23 december 10–16
24–26 december stängt (julhelg)

30 december 10–16 
31 december–1 januari stängt

Kontakt

Konstansvarig

Sofia Lycke

Telefon: 0150-569 97

Konstpedagog

Synnöve Pohjola Ejdetjärn

Telefon: 0150-576 44