/

Konsthall

Katrineholms konsthall visar samtida konst i utställningar med nationella och internationella konstnärer. Vi erbjuder flera aktiviteter kring varje utställning. Konsthallen ligger i Kulturhuset Ängeln. Vi värnar om att vara en attraktiv plats för både konstnärer och besökare.

Besök inte Kulturhuset Ängeln om du har symptom som snuva, hosta eller feber. Läs mer om corona/covid-19 och vad som gäller här i Katrineholm på
katrineholm.se/corona Länk till annan webbplats..

Aktuell utställning

Bilden föreställer en figur i plats som hänger från luften och är ett konstverk av Matti Kallioinen

Matti Kallioinen

Anknytningsförsök
23 oktober – 4 december

Matti Kallioinen är född 1974 och utbildad vid Konstfack i Stockholm. Han har deltagit i många separat- och grupputställningar i Sverige och internationellt. Dessutom har han gjort flera offentliga konstverk i bland annat Karlstad, Malmö, Stockholm och Gävle. I sitt konstnärskap arbetar han med allt från musik, performance, skulptur, måleri och tekniska installationer.

Kallioinen intresserar sig för gränslandet mellan det levande och icke levande. Där är det inte är helt tydligt om hur det faktiskt ligger till. Hans skulpturer och målningar kan tyckas vara organiska, utomjordiska och matematiska på samma gång. Ofta är det böljande formen och linjer utan början eller slut. Ibland kan man urskilja ett ansikte mellan de klara färgerna och förenklade formerna och emellanåt är det möjligen nått annat. På ett utforskande vis prövas formerna och färgernas inverkan på varandra och driver arbetet framåt.

I konsthallen möter vi några reliefer, skulpturer och målningar. Dessutom består utställningen av det stora verket Anknytningsförsök som är en stor rumslig installation och en programmerad performance. Sexton figurer hänger livlöst från taket. Plötsligt får några av dem liv. De upprättar ett vagt socialt samspel som sprider sig och växer i rummet för att sedan åter sjunka ihop.

 

Vi har en rad spännande evenemang, för hela familjen, kopplade till utställningen. Läs mer om detta på evenemangskalendern. Länk till annan webbplats.

Kommande utställningar

Bilden föreställer Katrineholms konsthall med konstverk från Vintersalong 2019

Vintersalong 2021

18 december 2021 – 29 januari 2022

Vernissagekort via mejl

Vill du få vernissagekort och information om kommande evenemang?

Lämna följande fält tomt

Öppettider Kulturhuset Ängeln

Måndag-fredag klockan 9-18
Lördag klockan 10-16

Kontakt

Konstsamordnare

Sofia Lycke

Telefon: 0150-569 77

Konstintendent

Gustav Person

Telefon: 0150-569 97

Konstpedagog

Synnöve Pohjola Ejdetjärn

Telefon: 0150-576 44