/

Konsthall

Katrineholms konsthall visar samtida konst i utställningar med nationella och internationella konstnärer. Vi erbjuder flera aktiviteter kring varje utställning. Konsthallen ligger i Kulturhuset Ängeln. Vi värnar om att vara en attraktiv plats för både konstnärer och besökare.

Aktuell utställning

Tre av Josefin Lindskogs porträtt som är tecknade i grafit.

Josefin Lindskog

Begränsad framkomlighet

20 augusti–1 oktober

Utställningen kretsar kring hinder, motstånd och begränsningar, att ta sig fram i tillvaron utan att krocka alltför hårt eller snava och falla alltför djupt. Motiven, som skiftar mellan uppförstorad superrealism och abstrakta objekt, har trots olika uttryck sin grund i samma tematik: en upplevelse av att fastna eller hamna vid sidan av, att försöka passa in, anpassa sig men inte hitta sin plats eller hinna fram på grund av inre och yttre motstånd.

Josefin Lindskog är född 1980, uppvuxen och verksam i Stockholm. Hon har dubbla examina; kandidatexamen i textil konst från Konstfack 2007 samt kandidatexamen i scenografi och kostymdesign från Stockholms Konstnärliga högskola 2010. Josefin Lindskog arbetar introspektivt med teckning i stora format och skulpturala objekt med utgångspunkt från kroppen.

Kommande utställningar

Dockor på ett kontor. En öppnar fönstret som gör att kontorspapper flyger i rummet.

Anna Mantzaris

Not enough

15 oktober–26 november

Vintersalong 2021 är upphängd i konsthallen. Många olika konstverk i olika tekniker.

Vintersalong 2022

10 december–20 januari

Ansök här

Visning av konsten

I samband med utställningarna i konsthallen arrangerar vi flera öppna visningar och aktiviteter. I evenemangskalendern Länk till annan webbplats. lägger vi in alla kommande evenemang.

Vill du boka en egen visning? Mejla kultur@katrineholm.se.

Visningar är gratis för kommunal verksamhet, föreningar och skolor i Katrineholms kommun. Privatpersoner och företag betalar en summa. Privatpersoner betalar 80 kronor per person och betalningen sker i informationsdisken på Kulturhuset Ängeln. Företag betalar 600 kronor för en visning dagtid och 1 200 kronor kvällar och helger och betalningen sker via faktura.

Vernissagekort via mejl

Vill du få vernissagekort och information om kommande evenemang?

Lämna följande fält tomt

Tidigare utställningar

I Katrineholms konsthall har vi sett måleri, fotografi, skulptur och ljudkonst. Är du nyfiken på vilka utställningar vi haft kan du kolla in listan på tidigare utställningar.

Öppettider Kulturhuset Ängeln

Måndag–fredag klockan 9–18
Lördag klockan 10–16

Avvikande öppettider

Tisdag 27 september klockan 9-16

Kontakt

Konstsamordnare

Sofia Lycke

Telefon: 0150-569 77

Konstintendent

Gustav Person

Telefon: 0150-569 97

Konstpedagog

Synnöve Pohjola Ejdetjärn

Telefon: 0150-576 44