/

Konsthall

Katrineholms konsthall visar samtida konst i utställningar med nationella och internationella konstnärer. Vi erbjuder flera aktiviteter kring varje utställning. Konsthallen ligger i Kulturhuset Ängeln. Vi värnar om att vara en attraktiv plats för både konstnärer och besökare.

Aktuell utställning

Lars Tunbjörks stiftelse - Paris Fashion Week

24 augusti–5 oktober 2019
Lars Tunbjörk efterlämnade ett stort konstnärligt arv. Lars fick helt fria händer när tidningen Libération bad honom att skildra modeveckan Paris Fashion Week på sitt eget sätt. Istället för att trängas med de andra fotograferna runt catwalken valde Lars att fotografera det som händer bakom kulisserna, i omklädningsrummen och på efterfesterna. Uppdraget belönades med ett förstapris i World Press Photo 2005.

EKTA

Hur vill du uppleva konsten?

Genom utställningar och pedagogisk verksamhet vill vi ge er besökare möjlighet till upplevelser, samtal, bildning och en ökad livskvalitet med konsten som utgångspunkt.

Vi erbjuder olika aktiviteter för olika behov och intressen, allt för att du ska få uppleva konsten på ditt sätt, reflektera i fred eller med andra. Aktiviteterna kan vara till exempel:

  • Konstarrangemang. Vill du höra konstnären själv berätta om konsten, fördjupa dig i ämnet, skapa själv eller uppleva livekonst (exempelvis performance) då kan du besöka ett konstarrangemang. Här finns det alltid utrymme för dig att ställa frågor.
  • Konst med påtår. Konst och fika för dig som ledig på dagtid.
  • Konstrundor bland den offentliga konsten, både för vuxna och barn.
  • Visning. Vår konstpedagog håller i våra visningar. Visningen ska vara enkel och du kan ställa frågor. Du kan boka en visning för en grupp.
  • Konstverkstad. I konstverkstaden skapar vi med inspiration från utställningen. Verkstaden är öppen för bebisar, barn och vuxna under olika tider.

Se alla kommande evenemang i evenemangskalendernlänk till annan webbplats

Vernissagekort via mejl

Vill du få vernissagekort och information om kommande evenemang?


E-post

Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter

Kommande utställningar

Konst med påtår

Saadia Hussain

19 oktober– 30 november 2019
Saadia Hussain arbetar som konstnär, konstpedagog och konstaktivist. Den kreativa processen har varit ett viktigt verktyg i hennes eget liv där hon kunnat utforska, ifrågasätta, skapa och dela.

Saadia är född i Pakistan och uppvuxen i Sverige. Hennes ämnen rör sig om hem och identitet. Att förlora och hitta. Att längta efter att tillhöra.

Barn som målar

Vintersalong

Vår konstsalong Decembersalong byter i år namn till Vintersalong. En konstsalong visar flera konstnärer, verk och uttryck i samma utställning. Salongen är jurybedömd och du kan ansöka om att delta fram till 30 september.

Vintersalong 2019

Öppettider konsthall/Kulturhuset Ängeln

Ordinarie öppettider
september–maj
Måndag–torsdag 9–19
Fredag 9–18
Lördag 10–16

Begränsad service – huset är öppet men ingen personal är på plats.
23 september 12–19

Avvikande öppettider
1 november 9–16
2 november stängt (alla helgona)

Kontakt

Konstansvarig

Sofia Lycke

Telefon: 0150-569 97

Konstpedagog

Synnöve Pohjola Ejdetjärn

Telefon: 0150-576 44