/

Konsthall

Katrineholms konsthall visar samtida konst i utställningar med nationella och internationella konstnärer. Vi erbjuder flera aktiviteter kring varje utställning. Konsthallen ligger i Kulturhuset Ängeln. Vi värnar om att vara en attraktiv plats för både konstnärer och besökare.

Aktuell utställning

Stina Wollter – Det rör mig

6 april–18 maj
Vernissage 6 april klockan 11–14. Invigningstal klockan 12.

Stina Wollter arbetar i olika tekniker och i utställningen Det rör mig kommer vi att få se måleri och skulptur. Stina Wollter berättar:

"Jag använder mig av mig, min kropp, mina privata upplevelser, av de stora händelserna, av gestalter som kommer i min väg, av tidningarnas och marknadens stereotyper. I skärningspunkterna finns också öppningar och utrymme för egna tankar, rörelse. Förändring. Där vill jag vara med. Där andas jag."

EKTA

Hur vill du uppleva konsten?

Genom utställningar och pedagogisk verksamhet vill vi ge er besökare möjlighet till upplevelser, samtal, bildning och en ökad livskvalitet med konsten som utgångspunkt.

Vi erbjuder olika aktiviteter för olika behov och intressen, allt för att du ska få uppleva konsten på ditt sätt, reflektera i fred eller med andra. Aktiviteterna kan vara till exempel:

  • Konstarrangemang. Vill du höra konstnären själv berätta om konsten, fördjupa dig i ämnet, skapa själv eller uppleva livekonst (exempelvis performance) då kan du besöka ett konstarrangemang. Här finns det alltid utrymme för dig att ställa frågor.
  • Konst med påtår. Konst och fika för dig som ledig på dagtid.
  • Konstrundor bland den offentliga konsten, både för vuxna och barn.
  • Visning. Vår konstpedagog håller i våra visningar. Visningen ska vara enkel och du kan ställa frågor. Du kan boka en visning för en grupp.
  • Konstverkstad. I konstverkstaden skapar vi med inspiration från utställningen. Verkstaden är öppen för bebisar, barn och vuxna under olika tider.

Se alla kommande evenemang i evenemangskalendernlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vernissagekort via mejl

Vill du få vernissagekort och information om kommande evenemang?


E-post

Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter

Kommande utställningar

Konst med påtår

Ian Newbery

25 maj–10 augusti 2019
Ian Newbery är skulptören som drivs av en önskan att förstå. Med utställningen i Katrineholm tolkar konstnären människans plats i universum. Utställningen handlar om tid och Newberys konst passar väl in på benämningen “slow art”. Det innebär att konsten tar tid att tillverka, men också att hantverket är av stor betydelse för konstverket.

Ian Newbery arbetar huvudsakligen tredimensionellt med material som granit och metall. Utställningen innehåller omkring 30 verk med många symboliska referenser.

Barn som målar

Lars Tunbjörks stiftelse - Paris Fashion Week

24 augusti–5 oktober 2019
Lars Tunbjörk efterlämnade ett stort konstnärligt arv. Lars fick helt fria händer när tidningen Libération bad honom att skildra modeveckan Paris Fashion Week på sitt eget sätt. Istället för att trängas med de andra fotograferna runt catwalken valde Lars att fotografera det som händer bakom kulisserna, i omklädningsrummen och på efterfesterna. Uppdraget belönades med ett förstapris i World Press Photo 2005

Öppettider konsthall/Kulturhuset Ängeln

Ordinarie öppettider
september-maj
Måndag–torsdag 9–19
Fredag 9–18
Lördag 10–16

Avvikande öppettider
30 april (valborg) 9–16
1 maj stängt

29 maj 9–16
30 maj Stängt (Kristi himmelsfärdsdag)

Kontakt

Konstansvarig

Sofia Lycke

Telefon: 0150-569 97

Konstpedagog

Synnöve Pohjola Ejdetjärn

Telefon: 0150-576 44