/
/

Konsthall

Katrineholms konsthall visar samtida konst i utställningar med nationella och internationella konstnärer. Vi erbjuder flera aktiviteter kring varje utställning. Konsthallen ligger i Kulturhuset Ängeln. Vi värnar om att vara en attraktiv plats för både konstnärer och besökare.

Aktuell utställning

Konst med påtår

Cooper & Gorfer - I Know Not These My Hands

8 februari–21 mars 2020
Vernissage 8 februari klockan 11–14. Invigningstal klockan 12.

”Sarah Cooper (f. 1974, USA) och Nina Gorfer (f. 1979, Österrike) väver i sitt konstnärskap samman realitet med fiktion. Med ett bildspråk som hämtat ur sagorna är Cooper & Gorfers verk inte bara uppseendeväckande i sin skönhet, tvärtom; fyllda av symbolism talar de om identitet, arv, miljö och de erfarenheter som formar människan. Deras arbete bygger på fotografi men rör sig genom omsorgsfullt detaljrika collage bort från klassisk porträtt- och dokumentärfotografi mot en närmast målerisk känsla. Resultatet blir en balans av en verklighet och en flykt från samma värld i vilken människan ständigt utsätts för prövningar; förtryck, rörelseofrihet, personliga drabbningar eller naturens stundtals ogästvänliga landskap.”

Pauline Benthede, Exhibition Manager Fotografiska

Hur vill du uppleva konsten?

Till varje utställning erbjuder vi en vernissage (invigning av utställningen), en visning, en konstaktivitet och en konstverkstad för barn. Alla dessa är öppna för allmänheten och kostnadsfria. Se alla kommande evenemang i evenemangskalendernlänk till annan webbplats

Vi vill göra konsten tillgänglig

Genom utställningar och pedagogisk verksamhet vill vi ge er besökare möjlighet till upplevelser, samtal, bildning och en ökad livskvalitet med konsten som utgångspunkt.

Vi erbjuder olika aktiviteter för olika behov och intressen, allt för att du ska få uppleva konsten på ditt sätt, reflektera i fred eller med andra. Aktiviteterna kan vara till exempel:

  • Konstarrangemang. Vill du höra konstnären själv berätta om konsten, fördjupa dig i ämnet, skapa själv eller uppleva livekonst (exempelvis performance) då kan du besöka ett konstarrangemang. Här finns det alltid utrymme för dig att ställa frågor.
  • Konst med påtår. Grupper kan boka in visning med fika i konsthallen.
  • Konstrundor bland den offentliga konsten, både för vuxna och barn.
  • Visning. Vår konstpedagog håller i våra visningar. Visningen ska vara enkel och du kan ställa frågor. Du kan boka en visning för en grupp och vi anpassar visningen efter behov.
  • Konstverkstad. I konstverkstaden skapar vi med inspiration från utställningen. Verkstaden är öppen för bebisar, barn och vuxna under olika tider.

Vernissagekort via mejl

Vill du få vernissagekort och information om kommande evenemang?


E-post

Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter

Kommande utställningar

Barn som målar

Klas Eriksson

4 april–16 maj 2020

 

Barn som målar

Sara Nilsson

28 maj–8 augusti 2020

Öppettider konsthall/Kulturhuset Ängeln

Ordinarie öppettider
september–maj
Måndag–torsdag 9–19
Fredag 9–18
Lördag 10–16

Kontakt

Konstansvarig (vik.)

Gustav Person

Telefon: 0150-569 97

Konstpedagog

Synnöve Pohjola Ejdetjärn

Telefon: 0150-576 44