/

Publicerad:

Balbanken – hjälper unga klä sig till bal och fest!

Insamlingen till Balbanken har startat! På Balbanken ska unga kunna låna finkläder till bal och student utan att det kostar skjortan. Representanter från kommunens ledning var på plats för att lämna in ett symboliskt första bidrag till klädinsamlingen.

Att delta i baler och liknande evenemang kan vara kostsamt för många familjer. Balbanken ska fungera precis som ett bibliotek, men för festkläder – ett smart och hållbart alternativ till att köpa nytt. Den som vill låna festkläder ska kunna gå till Balbanken och låna utan kostnad. Man skriver upp namn och telefonnummer och får då låna i två veckor.

Representanter från kommunledningen var på plats för att lämna in ett första symboliskt bidrag. Kommundirektör Sari Eriksson skänkte klänningar som varit på gala och bröllop, kommunstyrelsens ordförande Johan Söderberg skänkte sin systers balklänning. Christer Sundqvist, kommunstyrelsens vice ordförande, skänkte kostymer och Helena Gärtner, Viadidaktnämndens ordförande, skänkte en kostym även hon.

Initiativtagare Amanda Dahlström, kurator på Lindengymnasiet, och Maud Andersson, Fritidsbankens handledare, var väldigt glada över att insamlingen fått en så fin start.

För att Balbanken ska kunna låna ut kläder i vår behöver den hjälp. Vi hoppas att katrineholmarna kan tänka sig att kika i sina garderober för att se om de har finkläder som inte längre används och kan skänka till Balbanken. Dina kläder kan ge någon annan chansen att känna sig alldeles...alldeles...underbar på sin stora dag.

Så lämnar du in kläder

Balbanken kommer ha en insamlingsdag på Ica Maxi. Där kommer personal från Balbanken stå och ta emot finkläder som katrineholmarna kan tänka sig att skänka.

23 mars klockan 13:00-16:00.

Annars kan du lämna in kläder i Fritidsbankens lokaler, där Balbanken kommer att husera. När som helst under Fritidsbankens öppettider går det bra att lämna in finkläder och accessoarer. Alla som vill bidra med kläder, skor eller accessoarer kan lämna in dessa till Balbanken i Fritidsbankens lokaler. Dessa insamlingar görs inte under Fritidsbankens regi, men sker i samma lokaler för enkelhetens skull.

Öppettider
Måndag klockan 9.00-15.30
Tisdag klockan 9.00-15.30
Onsdag klockan 9.00-15.30
Torsdag klockan 9.00-18.00
Fredag klockan 9.00-15.30