/

Publicerad:

Katrineholm återigen i toppen för Bästa Tillväxt 2023

En stark tillväxtkraft gör Katrineholm till den näst bästa platsen för företagande i Södermanlands län år 2023. Undersökningen, som belönar en bred och stabil tillväxt inom det lokala näringslivet, placerar staden på andra plats.

Priset Bästa Tillväxt tilldelas den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. Priset delas ut årligen av kreditupplysningsföretaget Syna, som granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse vinnarna.

Katrineholms kommun hade den bästa tillväxten i Södermanlands län i 2016 års index. De följande åren har det varit idel andra- och tredjeplatser.

I Katrineholms kommun finns 83 företag som utmärker sig genom att uppfylla samtliga Synas kriterier. Se hela listan i bifogad fil. Pdf, 117 kB, öppnas i nytt fönster.

– Tillväxt är en förutsättning för att säkra välfärden inför framtiden. Utmärkelsen är definitivt en bekräftelse på att det går bra för näringslivet i Katrineholm. Och det stämmer överens med min egna bild, det gäller såväl våra mindre som våra stora företag. Vi ser också ett stort intresse från företag som vill etablera sig i Katrineholm, särskilt vid Katrineholms Logistikcentrum och Lövåsenområdet, säger Johan Söderberg (S) kommunstyrelsens ordförande.

Topp tre Bästa Tillväxt 2023

  1. Vingåker
  2. Katrineholm
  3. Oxelösund

Utmärkelsen delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna varje år sedan 2007. Bästa Tillväxt utser en vinnare i varje län och utgår helt och hållet från företagens bokslut. Syna mäter tre olika kriterier hos alla aktiebolag i Sverige och ser hur dessa förändras mellan de två senaste boksluten. Utmärkelsen går till den kommun i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. På så sätt skapas ett tillväxtindex som gör att kommunerna i ett län kan jämföras med varandra.

Syna mäter inga attityder, bara fakta. Tre kriterier granskas hos alla aktiebolag i Sverige:

  • Andelen företag som har en omsättningsökning över fem procent mellan de två senaste årsredovisningarna.
  • Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.
  • Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.

Kontakt