/

Publicerad:

Seafrigo till Lövåsen, Katrineholm

Seafrigo etablerar ett 11 000 kvm stort fryslager i Katrineholm.

Skiss på Seafrigos fryslager vid Lövåsen. Bild: Seafrigo

Skiss på Seafrigos fryslager vid Lövåsen. Bild: Seafrigo

För några veckor sedan meddelade Katrineholms kommun och fastighetsbolaget Nyba 1 att de skrivit ett köpeavtal gällande förvärvet av 50 000 kvadratmeter mark vid Lövåsen. Igår avslöjades att Seafrigo planerar att etablera ett 11 000 kvm stort fryslager på marken, med plats för 30 000 pallar. Anläggningen förväntas vara färdigbyggd och i drift redan i december 2024. Tomten omfattar totalt över 50 000 kvm, vilket ger Seafrigo möjlighet till utbyggnad i en andra etapp.

- Vi välkomnar Seafrigo till Katrineholm och ser fram emot att vara en del av detta betydelsefulla projekt. Vi är övertygade om att det kommer att stärka logistikinfrastrukturen för livsmedelsbranschen i Katrineholmsregionen", säger Johan Söderberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

- Vi vill tacka Katrineholms Kommun och dess representanter för ett väldigt bra samarbete kring förutsättningar, tomt och etablering. Vi ser framemot att etablera oss på orten och skapa lokala relationer med leverantörer och personal. Vi räknar med att fastigheten fullt utbyggd kommer att sysselsätta omkring 50 personer vid full drift”, säger Peter Jönsson, VD på Seafrigo Nordic i ett pressmeddelande.

Källa: Seafrigo pressmeddelande Pdf, 737.9 kB.

Kontakt