/

Publicerad:

Förskolan Växthuset invigdes i septembersolen

Barnen fick den stora äran att klippa bandet efter att ett invigsningstal hållits av bildningsnämndens ordförande Ulrica Truedsson (S). Efter invigningen blev det rundvandring av den nya fina förskolan.

Ulrica Truedsson höll tal under invigningen.

Forssjö är en växande del av Katrineholm, och behovet av en ny förskola har varit stort. Förskolan Växthuset ersätter förskolan Fågelbo. De lokalerna är nu en del av Forssjö skola.  

Förskolan Växthuset har sex avdelningar – Fröet, Grodden, Stjälken, Knoppen, Bladet och Blomman. En blommas växtprocess avspeglas i avdelningarnas namn. De yngre barnen går på Fröet, Grodden och Stjälken, medan Bladet och Blomman är avdelningar för äldre barn.

Här går i dag 94 barn. Förskolan har plats att växa, totalt får 120 barn plats.

Rektor Emma Rask berättar att både personal och barn stortrivs i sin nya förskola, som är modern, luftig, ljus och fräsch. Här finns en central ateljé där barnen kan samlas för att skapa. På taket finns solpaneler, och på gården finns mycket att upptäcka. Man har satsat på olika lekmaterial i form av pilkojor, damm, odlingslådor, och - såklart - ett eget växthus. Det är ju nästan ett måste för en förskola med just det namnet.

Efter att rektor Emma Rask hälsat välkommen höll Ulrica Truedsson (S), bildningsnämndens ordförande, ett tal där hon pratade om vikten av att förskolan är en plats där barnen får växa - vilket Växthuset verkligen är.

Efter att alla gemensamt gjort raketen till stamp och klapp under ledning av Birgitta Dahlbeck, verksamhetschef för förskola var det äntligen dags för det barnen spänt väntat på - att få klippa bandet.

Förskolläraren Karin Halonen hade tappert manat till lugn vid bandet, för många ivriga barn hade varit där för att känna, peta, dra och leka att de klippte bandet med fingrarna som sax. En stor klunga barn deltog och när bandet var av blev det stort jubel.

Barnen bjöds på smaskiga fruktfat och smoothies för att fira, och när invigningsceremonin var över fortsatte firandet med lekar för barnen.

Här nedanför ser du ett bildspel från förskolans nya fina lokaler.