/

Publicerad:

Katrineholm firar Pride - med överraskning

Den 24-26 augusti firas Pride i Katrineholm. ⁠

Katrineholm Pride arrangeras av RFSL Katrineholm och Katrineholms kommun är stolt sponsor till evenemanget. Katrineholm Pride är en glädjefylld manifestation av kärlek för mänskliga rättigheter.

I år har Katrineholms kommun ordnat med en Prideöverraskning i Kvarnenkorsningen.

På fredagen avtäcktes överraskningen - de fina parasollen som står i korsningen har målats i regnbågsfärger.

”Katrineholms kommun är en stolt sponsor till Katrineholm Pride. Förutom det och att vi hissar prideflaggor så vill vi i det offentliga rummet visa att vi värnar om allas rätt att älska vem man vill. I år får dessa centralt placerade parasoll bära regnbågens färger”, säger Anneli Hedberg (S), service- och tekniknämndens ordförande.

Parasollen skapar tillsammans med regnbågstrappan som avtäcktes förra året Länk till annan webbplats. en fin påminnelse året runt om att Katrineholms kommun värnar mångfald och allas lika rättigheter.

De första som anslöt till evenemanget bjöds också på Pridefika från Fotografens Café & Bistro och Sultans konditori.

Så deltar kommunen

Några av våra kommunala verksamheter är med och ordnar programpunkter under veckan, regnbågsflaggan kommer hissas utanför Gröna Kulle och på våra stora sociala mediekanaler byter vi profilbild till en med regnbågsmotiv.

Vi informerar alla anställda om Pridefirandet och ser till att alla anställda som vill kan samlas för att delta tillsammans i Pridetåget. Där kommer anställda på kulturförvaltningen att dela ut handhållna Prideflaggor så långt lagret räcker.

”Det är självklart att vi som kommun står upp för att alla våra invånare har samma rättigheter - att älska vem de vill och vara den de vill”, säger kommundirektör Sari Eriksson.

” Tillsammans formar vi en framtid där olikheter hyllas. Låt oss fortsätta sprida budskapet om acceptans och inkludering, och skapa en värld där varje individ kan leva med stolthet som sig själv”, säger Johan Söderberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

Tillsammans visar vi på värdet av mänskliga rättigheter!