/

Publicerad:

Simhallen renoveras i sommar - äventyrsbadet uppdateras

TEXTEN ÄR UPPDATERAD 31 augusti 2023. 1 juni - 14 augusti är simhallen stängd för renovering och öppnar igen 15 augusti. Äventyrsbadet kommer att målas om och en överraskning väntar i rutschbanan. Har du ett periodkort? Det kommer att förlängas. Äventyrsbadet öppnar preliminärt 5 september.

Arbetet vid stora bassängen och i äventyrsbadet räknas som byggarbetsplats och därför måste simhallen vara stängd för besök under arbetets gång. Vi har för att spara tid och resurser planerat in samtliga arbeten under samma tidsperiod - vilket också innebär att vi inte behöver stänga delar av badet under högsäsong. Simhallen kommer vara stängd för besök 1 juni - 14 augusti.

Vad är det som kommer att renoveras?

Stora bassängen kommer att få nya mjukfogar och vi byter ut trasiga kakelplattor. I äventyrsdelen så lagar vi trasiga figurer och målar om golvet i barnlagunen. Rutschbanan kommer att uppgraderas med 11 större ljuspuckar, högtalare och ett nytt tidtagningssystem. Det nya systemet innebär att våra badgäster kommer att kunna se hur många smash points de lyckats träffa och hur snabbt de åkt. Uppe vid banans start kommer man även att kunna välja ett tema med ljud och ljus på sitt åk.

Vad händer med mitt periodkort?

Eftersom vi stänger simhallen längre än en vecka får du ditt period- eller klippkort förlängt för motsvarande period. Observera att biljettens giltighetstid måste vara inom tiden för stängning (normal sommarstängning räknas inte in). Är ditt säsongskort giltigt i fem av dessa dagar så är det fem dagar som ditt kort förlängs. Är ditt kort giltigt under hela perioden så får du förlängt med lika lång tid som vi haft extrastängt.

Kan jag träna på actic och använda omklädningsrummen under tiden?

Actic har vanliga sommaröppettider och ombyte sker i omklädningsrum 7 för damer och 8 för herrar under perioden 1/6 - 14/8.

Har du frågor om renoveringen?

Kontakta KFAB

Torbjörn Ekstrand, förvaltare

torbjorn.ekstrand@kfab.se

Vill du veta mer om sportcentrums verksamhet?

Kontakta Sportcentrum

Oskar Holmberg Brorsson, enhetschef Föreningsservice, sport- och simhall

My Wåhlander, arbetsledare

service.teknik@katrineholm.se

Frågor och svar - renovering av simhallen

Vad är det som kommer att renoveras?

Först och främst så kommer högdelen renoveras. Här blir det nytt tätskikt, isolering bytas, nya fönsterpartier och ny vit väggbeklädnad (som senare ska belysas). Hopptornet kommer delvis renoveras och en del trasiga kakelplattor kommer bytas ut. I samband med detta så kommer också ventilationen ses över och injusteras.

Varför behöver detta renoveras?

Vid tidigare arbete på högdelen så uppdagades det att den var ordentligt fuktskadad, så pass mycket att vi vart tvungna till att åtgärda detta.

Varför behöver simhallen stängas under renoveringen?

Av flera skäl. I simhallens högdel kommer det byggas upp en stor ställning vilket gör det omöjligt att bada här. Eftersom bassängerna sitter ihop kan risker uppstå för för badgästerna under arbetets gång då föremål kan hamna i vattnet. Dessutom kommer vattennivån under en period sänkas med cirka en (1) meter.

Kommer något särskilt spektakulärt att hända?

Högdelen kommer få ett nytt ljust utseende som kommer belysas vilket kommer innebära en ganska stor förändring.

Snabba fakta

Antalet kakelplattor är cirka 10-15 stycken.

Cirka 250-300 000 liter vatten kommer att tömmas ut under renoveringen.