/

Publicerad:

Historiskt P19-VM i bandy i Katrineholm är nu igång

Nu har P19-VM 2022 startat i Katrineholm och Kronfågel isarena. Det är första gången någonsin som Katrineholm står som huvudarrangör till ett internationellt mästerskap i bandy.

För första gången sedan 2016 är P19-VM i bandy tillbaka på svensk mark. Mästerskapet genomförs under tre dagar i Kronfågel Isarena i Katrineholm, en nybyggd arena som invigdes för mindre än två år sedan.

– Vi ser fram emot att få vara VM-staden och en fantastisk helg med bandy i vår fina isarena, säger Pascal Tshibanda, kommunikationschef Katrineholms kommun och får medhåll:
– Katrineholm är en bandystad med starka traditioner och att då få vara med och välkomna ett internationellt mästerskap hit känns väldigt roligt. Vi ser enormt mycket fram emot att få arrangera detta, för oss historiska mästerskap, och att kunna göra det på bästa sätt i Kronfågel isrena, säger Fredrik Ydevall, ordförande i Katrineholm bandy.

Den första matchen mellan Sverige och Norge spelades på fredagsförmiddagen och lockade cirka 150 personer till läktaren. Göran Dahlström, kommunstyrelsens tidigare ordförande och bandyentusiast, släppte matchbollen.

– Det är jätteroligt att vi har fått det här evenemanget till den här hallen. Vi hoppas att hallen ska kunna hysa flera evenamang där det kommer många till Katrineholm. Det gynnar både idrotten och näringslivet, så det är jätteroligt, säger han.

Matchbild i bandy

Foto: Stina Järperud

Publikfest att vänta

I Kronfågel isarena kan upp till 2 000 personer se matcherna på plats. Arenan har på kort tid fått mycket beröm bland annat för den höga kvaliteten på isen och möjligheterna att kunna erbjuda högkvalitativa tv-sändningar från mästerskapet. Det är Svenska bandyförbundet, Federation of international bandy och Katrineholm bandy som tillsammans med Katrineholms kommun, arrangerar den 29:e upplagan av P19-VM – U19 boys world championship 2022.

– Alla lag har sagt är att vi har en fantastiskt fin arena. Både träningsmässigt, men även omklädningsrum och alla servicelokaler som finns i Katrineholm. Det här mästerskapet är inte bara viktigt för Katrineholm bandy. Det är viktigt för Katrineholm att visa att vi kan genomföra riktigt stora internationella mästerskap. Det sätter oss på kartan både bandymässigt och som stad, säger Fredrik Ydevall, ordförande i Katrineholm bandy.

Vill du köpa biljett eller hitta matchprogrammet?

biljett.katrineholmbandy.se Länk till annan webbplats. köper du din helg- eller dagbiljett till årets stora bandy-fest! Var med på plats i festligheterna!