/

Boendepedagog

Arbetsplatsen

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Socialförvaltningen stödjer enskilda och familjer med sociala problem. Det kan handla om ekonomiska problem, missbruk, relationer och familjejuridiska frågor. Verksamheten regleras av ett antal lagar. Socialförvaltningen ansvarar för biståndsprövningar, behandlingsinsatser enl socialtjänstlagen, familjerättsliga ärenden, ärenden/insatser enl LVU/LVM. Tillståndsgivning/tillsyn enl alkohollagen samt handläggning enl skuldsaneringslagen.

Arbetsuppgifter

Som boendepedagog arbetar du inom socialförvaltningens öppenvårdsavdelning och genomför insatser på uppdrag utav enheten för utredning vuxna och/eller utredning sociala kontrakt. Verksamheten ska nu utökas från två till tre boendepedagoger. Förvaltningens gemensamma resurser utgör stöd gentemot allmänhet, verksamhet, förvaltningsledning och nämnd. Vi söker dig som vill vara med och utveckla en redan väl fungerande verksamhet, där du ingår i ett team som består av boendesamordnare, utredare, uppföljare och ledning. Tjänsten som boendepedagog innebär att du ger stöd i boendet, hjälper till med kontakter gällande myndigheter, landstinget (case managementinriktat) samt att ha motiverande samtal. Personerna kan vara i behov av stöd på grund av psykisk ohälsa, missbruksproblematik, och/eller sociala svårigheter. Målgruppen är personer som hyr i andrahand av socialförvaltningen och har ett träningsboende samt personer som bor på socialförvaltningens halvvägsboende.

Kvalifikationer

Vi söker dig som minst är utbildad behandlingsassistent via yrkeshögskola eller har en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, exempelvis KBT steg 1. Är du högskoleutbildad med lämplig inriktning är det meriterande. Du är en stabil person som har god förmåga att samarbeta. Du är pedagogisk och har struktur i ditt arbete. Det är viktigt att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift, då det i arbetet ingår att dokumentera samt skriva genomförandeplaner i vårt verksamhetssystem. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav. Sist men inte minst så söker vi dig med hjärtat på rätta stället när det gäller vår målgrupp.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Tillträde: Anställning sker enligt överenskommelse. Urval sker löpande under rekryteringsprocessen.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Linda Qvarnström, Avdelningschef
Telefon: 0150-578 49

Peder Svanqvist, Enhetschef
Telefon: 0150-569 46

Facklig(a) företrädare

Eva Carlsson, Vision
Telefon: 0150-575 18

Elin Mether, SSR
Telefon: 0150-568 16

Sista ansökningsdatum: 2019-08-15

Ange referensnummer: C27722/2019

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.