Stopp för våld

Relationsvåldsteamet

Våld i nära relationer kan vara fysiskt, psykiskt, sexuellt, ekonomiskt, latent, materiellt och/eller hedersrelaterat. Vem du än är, kvinna, man, icke-binär eller hur du än ser på dig själv har du möjlighet att få hjälp. Hos oss kan du söka stöd för att prata om det som gör ont och är jobbigt. Relationsvåldsteamet erbjuder stöd för de som utsätts för våld och de som utövar våld och vill förändra sitt beteende, verksamheten är öppen för alla oavsett kön, sexuell läggning eller etnicitet. Besöket kostar inget, personalen har tystnadsplikt, men också anmälningsskyldighet när det gäller oro för barn.

Ingen har rätt att skada dig.
Att leva med våld i en nära relation är destruktivt och utövaren begår ett brott. Relationsvåldsteamet i Katrineholms kommun samarbetar bland annat med polisen och kvinnojouren.

Vad kan vi hjälpa till med för dig som är utsatt?
• Individuella samtal
• Gruppverksamhet för våldsutsatta kvinnor
• Stöd vid myndighetskontakter vid behov av skyddat boende
• Stöd vid läkar- och myndighetskontakter
• Stöd vid poliskontakt och rättegång

Relationsvåldsteamet finns på telefonnummer 0150-575 26 eller 0150-578 26, du kommer direkt till oss som arbetar med stöd till våldsutsatta. Du kan också maila på relationsvaldsteamet@katrineholm.se.
Vi finns på Västgötagatan 18, ingång B i Katrineholm.

Från och med vecka 48 har Relationsvåldsteamet telefontid på måndagar klockan 8.30-9.30.

Vill du bli uppringd är det viktigt att du talar in ett meddelande på telefonsvararen då personalen inte ringer upp missade samtal utifrån skydd och säkerhet.

Har du barn som far illa eller är du ung själv?
Relationsvåldsteamet stöttar barn som utsätts för våld i nära relation och hedersrelaterat våld. Oavsett form av kränkning så är det ett brott när någon far illa av en annan persons behandling. Även att se eller höra ens närstående utsättas för våld skadar. Vi erbjuder stöd till de barn som upplevt våld, antingen mot en närstående eller riktat mot barnet självt. Vi erbjuder barn som upplevt våld samtal enligt en modell som kallas TRAPPAN.

Ring 0150-575 88 eller maila till relationsvaldsteamet@katrineholm.se. Om du oroar dig för att barn i din närhet far illa, hör av dig till mottagningen på 0150-48 83 00 för att göra en orosanmälan.

Ibland blir det fel.
Hos oss kan du söka stöd för att få hjälp att göra något åt ditt våldsutövande. Att leva med våld i en nära relation är destruktivt och att utöva våld är ett brott, oavsett vad det är för typ av våld.

Vad kan vi hjälpa till med för dig som våldsutövare?
• Hjälpas åt att komma fram till om det är hjälp du behöver och vill ha.
• Klargöra dina problem och öka din medvetenhet om vad som är våld i nära relationer.
• Lära känna igen och hantera dina tankar och känslor som ökar risken för våld.
• Hitta alternativa handlingsmönster och strategier istället för att bete sig hotfullt eller våldsamt.
• Bli bättre på att kommunicera behov och känslor, på tydligt och respektfullt sätt i dina nära relationer.
• Allt detta sker under vägledning för att bryta mönster och görs i individuella samtal.

Du når oss som arbetar med stöd till våldsutövare på 070-654 72 61. Du kan även maila oss på relationsvaldsteamet@katrineholm.se

Vill du att vi kommer och informerar om våld i nära relation?
Relationsvåldsteamet kan komma till din skola eller arbetsplats och informera om vår verksamhet och/eller om våld i nära relation, mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck. Vi kan tillsammans komma överens om du/ni önskar något speciellt tema på föreläsningen. Kontakta oss på 0150-578 26, 0150-575 26 eller relationsvaldsteamet@katrineholm.se.

Socialförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 00
Växel: 0150-570 00

Kontaktperson

Relationsvåldsteamet
Telefon: 0150-578 26
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Socialförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*