Publicerad:

Välkommen Rickard Samuelsson
- Komvux nya biträdande rektor

I dag börjar en ny biträdande rektor på Komvux. Rickard Samuelsson ska arbeta tillsammans med rektor Anna-Lena Karlsson och biträdande rektor Linda Malmberg.

Tre personer framför en fasad.
Komvux rektor Anna-Lena Karlsson tillsammans med biträdande rektorerna Rickard Samuelsson och Linda Malmberg. Foto: Stina Järperud

Första arbetsdagen på Viadidakt innebär många personliga möten för Rickard Samuelsson, som även tidigare har arbetat inom kommunal vuxenutbildning.

– Jag ser fram emot att vara med och leda den här verksamheten. Jag vill utveckla skolan så att eleverna når målen i så hög utsträckning som möjligt, säger han.

Rickard bor Eskilstuna och har tidigare arbetat inom kommunal vuxenutbildning i Eskilstuna och i Strängnäs kommun. Han har arbetat som lärare i svenska som andraspråk och svenska, både med grund- och gymnasiekurser.

– Nu ser jag fram emot att träffa personal och elever här på Viadidakt. Det är lite nervöst så här den allra första dagen. Men det känns bra och jag har fått ett varmt välkomnande av de jag har hunnit träffa nu på morgonen, säger Rickard Samuelsson.

Rektor Anna-Lena Karlsson kommer att fortsätta att ha det övergripande ansvaret för Komvux i Katrineholm och Vingåker, samt ansvar för administrationen. Linda Malmberg kommer att vara ansvarig för grund- och gymnasiekurser, Lärvux, Stödcentrum och studie- och yrkesvägledningen. Rickards ansvarsområde blir Samhällsorientering och svenska för invandrare (Sfi).

Med en rektor och två biträdande rektorer kommer Komvux att vara bättre rustat för de förändringar som sker till höstterminen 2022. Då införs möjligheten att läsa gymnasiekurser med traditionell klassrumsundervisning och på distans med handledning.