Publicerad:

Stort tack till alla utställare och besökare på mässan! Vilken succé!

Torsdagen 2 mars var det äntligen dags för Campus kompetensmässa på Safiren. Efter tre års uppehåll på grund av pandemin, fanns ett stort intresse för att nätverka och se vilka jobb och utbildningsmöjligheter som finns i närområdet.

När dörrarna öppnades till mässan hade det hunnit bildats en kö av besökare på Drottninggatan. Elever från gymnasiet, högstadiet och Komvux kom tillsammans med andra som var nyfikna på ett nytt yrke och utbildning.

– Jag var imponerad av hur mycket folk det var när jag kom in på mässan, och då hörde jag att det var ännu mer besökare innan jag kom hit. Kul att det blev en sådan succé, säger Helena Gärtner (M), ordförande i viadidaktnämnden.

De första seminarierna var fullsatta och åhörarna fick lyssna till hur man söker jobb, gör vägval och vilka rekryteringsbehov som finns i närområdet.

– Besökarna kan gå till en arbetsgivare de är intresserade av och prata om framtiden. De kan sedan hänvisa vidare till rätt utbildningsanordnare som kan informera om sina utbildningar. Den kominationen är det allra bästa, då går du härifrån med en komplett koppling över hur din framtid kan se ut, säger Sara Alexandersson, förvaltningschef på Viadidakt.

Hon gläds också åt att många besökte Ungdomstorgets monter.

– Det är kul att se det engagemang som ungdomarna har för varandra och kommer fram till Ungdomstorget och undrar vad de kan göra för sina vänner som har svårt att gå till skolan, säger Sara Alexandersson.

Lokala företag och andra utställare hade mycket besök under hela dagen. Studie- och yrkesvägledarna hann också med väldigt många samtal.

– Det är kul att se att många har pratat med våra stude- och yrkesvägledare. De är centrala i Viadidakts verksamhet, säger Helena Gärtner.

Campus Viadidak vill samtidigt passa på att tacka alla utställare och besökare som kom till mässan.