Stöd och insatser för arbetssökande

Vi hjälper dig som är arbetsökande med insatser som ger dig bättre förutsättningar att komma vidare till arbetsmarknaden eller studier.

Vårt mål är att alla vuxna i Katrineholm och Vingåker ska kunna försörja sig själva och vara aktiva i stället för passiva. Vi vill att antalet medborgare med arbete ska öka och färre hushåll ska vara beroende av försörjningsstöd och a-kassa. Därför erbjuder vi stöd och insatser till dig som står utanför arbetsmarknaden.

Våra insatser

Vi ordnar arbets- och praktikplatser för ungdomar och vuxna som behöver olika insatser för att komma vidare till arbetsmarknaden eller studier. Vi ordnar även feriearbeten till gymnasieelever.

Detta kan vi erbjuda den som står utanför arbetsmarknaden:

  • Individuell kartläggning och coachning
  • Arbetsträning och praktik
  • Språkpraktik
  • Åtgärdsanställning

Våra praktiska verksamheter

Här kan du läsa om våra arbetsmarknadsinsatser som vi ordnar i egen regi för våra deltagare.

I nuläget finns ingen information om den här verksamheten.

Café Luvan ligger i Värmbols industriområde i Katrineholm. I cafét bakar deltagarna fikabröd, gör smörgåsar och lagar matpajer. Varorna levereras främst till olika förvaltningar i Katrineholms kommun men caféet är även öppet för allmänheten att besöka.

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan du låna sport- och fritidsutrustning helt gratis i 14 dagar. Har du prylar hemma som inte längre används tar vi tacksamt emot dem. Fritidsbanken ligger på Drottninggatan 19 i Katrineholm, under Safirens lokaler.

Besök fritidsbanken.se/katrineholm Länk till annan webbplats.

Viadidakts överskottsmaknad är en second hand butik som ligger i Värmbols industriområde i Katrineholm. I butiken tar vi emot saker som privatpersoner vill skänka och säljer till allmänheten. Butiken säljer även produkter som Viadidakts arbetsgrupper för textil och snickeri har tillverkat av återbrukbart material.

Läs mer om Överskottsmarknaden, se öppettider och besöksadress

I snickeriet får deltagarna tillverka nya produkter av återbrukbart material som second hand butiken Överskottsmarknaden har fått in av privatpersoner. Produkterna säljs sedan i butiken igen. Deltagarna tillverkar och reparerar även möbler och annan armatur till Katrineholms kommuns förvaltningar.

Deltagarna som arbetar inom textil på Viadidakt tillverkar nya produkter av återbrukbart material som second hand butiken Överskottsmarknaden har fått in av privatpersoner. Produkterna säljs sedan i butiken igen. Här tillverkar och reparerar deltagarna även saker. Till exempel kan de stoppa om Katrineholms kommuns fåtöljer och sy gardiner. Privatpersoner har också möjlighet att lägga beställningar.

ViaVingåker arbetar både med korta uppdrag och regelbundna fasta uppgifter. Vi får in arbetsordrar av Vingåkers kommun inom området för park och gata. Exempelvis fixar vi iordning inför skolavslutning på Sävstaskolan varje år. Vi klyver ved, klipper gräs och röjer. Vi kör även mat från Cityhallen i Vingåker och levererar till Eriksbergskyrkans verksamhet Matakuten.