Publicerad:

Två nya yrkesutbildningar för yrkesverksamma inom gjutning

Ett nytt samarbete med Jönköpings universitet har inletts. I höst erbjuder vi två olika yrkeshögskoleutbildningar inom pressgjutning och sandgjutning.

Vecka 45 startar två olika korta utbildningar för dig som har yrkeserfarenhet från gjuteribranschen och vill utveckla dig inom yrket. Under utbildningarna lär du dig att optimera en sandgjutnings- respektive pressgjutningsprocess, för ökad kvalitet och produktivitet.

Kurserna kommer att erbjudas på distans med ett antal träffar, lokaliserade i Jönköping.

Tekniska Högskolan i Jönköping, Jönköping University, är ansvarig utbildningsanordnare och utbildningen genomförs i samverkan med RISE och Gjuteriföreningen.

Jönköpings universtitet om utbildningarna

  • Sandgjutning – järn och stål Länk till annan webbplats. ger dig specialiserade färdigheter i genomförandet av sandgjutningsprocesser. Du lär dig hur val och justeringar av material, processer, maskiner, verktyg och komponenter samverkar i syfte att få till en produktionsprocess med hög kvalitet, produktivitet, säkerhet och hållbarhet. Du får också grundläggande kunskaper om automatisering och digitalisering av sandgjutningsprocessen.
  • Pressgjuting lättmetall Länk till annan webbplats. är en utbildning för dig som har yrkeserfarenhet från gjuteribranschen eller liknande verksamhet och vill utveckla dig inom yrket. Under utbildningen lär du dig att optimera en pressgjutningsprocess för ökad kvalitet och produktivitet.

Fakta & behörighet

Utbildningstyp: YH-Utbildning

Behörighet: Grundläggande behörighet
samt
yrkeserfarenhet motsvarande 6 månader heltid av arbete inom gjuteri, metallbearbetning eller motsvarande kunskaper.

Kursstart: Vecka 45 2022

Studieform: Distans med fysiska träffar i Jönköping

Ort: Jönköping

Studietakt: 25 procent av heltid

Omfattning: 20 YH-poäng