Publicerad:

Fritidsbanken är tillbaka på Safiren efter renoveringen

När Safiren skulle renoveras fick Fritidsbanken tillfälligt flytta ut. Den senaste tiden har de haft sin verksamhet på Stortorget och i Nämndhusets källare. Men nu har de äntligen återvänt till Safiren.

Bland rader av skidor och skridskor packar arbetsledaren Maud Andersson upp det sista av alla sport- och fritidsprylar. Fritidsbanken fungerar som ett bibliotek, där man kan låna utrustning gratis i 14 dagar.

Tack vare Fritidsbanken i Katrineholm finns det möjlighet att få möjlighet att testa de flesta sporter. I entrén möts besökarna av rader av flytvästar, simutrustning, fotbollsskor och olika sorters bollar, discar och spel. Lite längre in i de ljusa lokalerna finns skridskor, snowboards och skidutrustning både för åkning på längden och utför.

I ett mindre rum finns ryggsäckar, fiskespön och friluftsprylar. Fritidsbanken har också träningsutrustning, golfbagar och innebandyklubbor. All sportutrustning har skänkts, vilket är bra både för miljön och för att fler ska få chansen att röra på sig.

Flytten av det stora sortimentet har bitvis varit en utmaning för Maud och deltagarna från Viadidakts arbetsmarknadsenhet, som har hand om utlåningen.

– Nu är vi äntligen hemma igen! Vi har mötts av stor förståelse för att det har varit lite rörigt ibland, när vi har flyttat runt. Besökarna har ändå hittat till oss och det känns skönt, säger Maud Andersson.

Öppettider

Safiren, Drottninggatan 19
Måndag klockan 10-16
Onsdag klockan 10-16
Fredag klockan 10-15

Vid storhelger och röda dagar kan öppettiderna förändras.