Publicerad:

Nu öppnar vi årets mässa för högre studier - här på webben

Förra årets utbildningsmässa utvecklades till att bli digital, på grund av pandemin. Mässan gjorde succé och mer än 600 personer besökte webbsidan. I år var läget länge ovisst kring vilka restriktioner som skulle gälla den 3 mars, när vår vanliga mässa var planerad. Därför gör vi en favorit i repris och erbjuder mässan digitalt även i år. Välkommen!

Två studenter utanför Campus Viadidakt i Katrineholm

Nyfiken på att studera vidare?

Är du nyfiken på vilka utbildningar som finns på hemmaplan? Då har du hittat rätt! Campus Viadidakt erbjuder inte mindre åtta universitets- och yrkeshögskoleutbildningar i Katrineholm och två i Vingåker.

– Flexibelt lärande och utbildning på hemmaplan är signum för Viadidakts utbildningar. Nu kan Viadidakt åter erbjuda en digital utbildningsmässa för alla som vill utveckla sig vidare, säger Gunilla Magnusson (S), ordförande i Viadidaktnämnden.

Här på vår digitala mässa kan du träffa elever, få tips av en studie- och yrkesvägledare, gå rundvandring och få inspiration. Du kan också läsa mer om våra utbildningar som startar till höstterminen.

  • Grundlärare i fritidshem erfarenhetsbaserad, 180 hp
  • Grundlärarprogrammet årskurs F-3, 240 hp
  • Förskollärare, 210 hp
  • Byggproduktionsledare, 430 YH-poäng
  • Solenergiprojektör, 425 YH-poäng
  • Redovisningskonsult, 400 YH-poäng
  • Front end Developer, 400 YH-poäng
  • Specialistutbildad undersköterska, psykiatri, 210 YH-poäng (deltid)

Är dessa utbildningar inte riktigt vad du har sikte på? Oavsett vilket universitet, högskola eller yrkeshögskola du än väljer, har den som är skriven i Katrineholm eller Vingåker alltid möjlighet att nyttja Campus Viadidakts lokaler och service. Det gäller självklart även alla som läser våra utbildninger, oavsett var man bor.

På Kullberska huset i Katrineholm och på Åbrogården i Vingåker finns det möjlighet att studera enskilt eller i grupp. Som elev får du tillgång till teknisk utrustning, officeprogrammen och pentry. Dessutom finns tentamensmöjligheter och studie- och yrkesvägledare.

– Vi vet att ni är många som vill börja studera och vi vet att kan kännas som ett stort kliv. Men vi finns här på resan och hoppas att vi ses i höst, säger Ylvali Winkler, samordnare på Campus Viadidakt.

Tillsammans med kollegan Malin Hellmér kommer Ylvali att besöka gymnasieskolorna i Katrineholm och Flen för att också kunna erbjuda personliga möten, som ett komplement till den digitala mässa.

Presskontakt

Sara Alexandersson

Förvaltningschef
Telefon: 0150-570 52
Mejl: sara.alexandersson@viadidakt.se

Gunilla Magnusson (S)

Ordförande i Viadidaktnämnden
Telefon: 070-625 03 20
Mejl: gunilla.magnusson@viadidakt.se