Publicerad:

Studera till grundlärare i fritidshem

Har du arbetat i fritidshem i flera år men saknar lärarbehörighet? Nu finns snart möjligheten för dig att bli behörig grundlärare mot fritidshem.

En förskoleflicka har en teckning framför sig och ler
Foto: Hanna Maxstad

Den erfarenhetsbaserade utbildningen genomförs på Campus Viadidakt i Katrineholm och anordnas av Linköpings universitet. Den vänder sig till dig som har yrkeserfarenhet från arbete i fritidshem och nu vill få en fördjupad kunskap och utvecklas i din lärarroll. Du kan kombinera studier och arbete.

Utbildningens upplägg

Din dokumenterad erfarenhet av arbete i fritidshem gör att du kan tillgodoräkna dig delar av utbildningen och bli behörig lärare i fritidshem på kortare tid. Studierna är på 75 % och du studerar en dag i veckan på Campus Viadidakt i Katrineholm. Utbildningen genomförs via videokonferens från utbildningen i Norrköping. Du ingår i en studiegrupp med andra studenter på din studieort.

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt Naturkunskap 1b/(1a1 och 1a2), Samhällskunskap 1b/(1a1 och 1a2) eller Engelska B, Naturkunskap A, Samhällskunskap A. Därutöver krävs tre års dokumenterad yrkeserfarenhet motsvarande heltid inom pedagogisk verksamhet efter den 1 juli 1998 varav minst två år ska vara sammanhängande på minst halvtid i fritidshem.

Komplettera dina betyg för att bli behörig

Det finns god tid att komplettera dina betyg hos Viadidakt vuxenutbildning innan ansökan till utbildningen öppnar. Kontakta Viadidakts studie- och yrkesvägledare om du behöver hjälp med studieplanering. Boka en tid på viadidakt.se/vagledning.

Ansökan och utbildningsstart

Ansökan till utbildningen görs via antagning.se och öppnar den 15 mars 2021. Utbildningen startar höstterminen 2021.

Läs mer

Mer information om utbildningen finns på liu.se/fritidshem-erfarenhetsbaserad Länk till annan webbplats.. Besök viadidakt.se/campus om du vill veta mer om hur det är att studera på Campus Viadidakt.