Publicerad:

Välbesökt nyinvigning av Fritidsbanken

Fritidsbanken

På måndagen nyinvigdes Fritidsbanken i Katrineholm. Det bjöds på tal, bubbel och visning av de nyinredda lokalerna på samma adress som förut. Från och med nu drivs verksamheten i kommunal regi med Viadidakt som ansvarig förvaltning.

Ett 40-tal besökare hade samlats utanför Safiren-huset på förmiddagen när Viadidakt-nämndens ordförande Gunilla Magnusson (S) klippte invigningsbandet flankerad av kommundirektör Sari Eriksson och Johannes Hedlund, samordnare för Fritidsbanken i Sörmland. 

– Det är är jätteroligt! Och vad kul att se att det var så många som var intresserade av den här verksamheten. Nu hoppas vi att de blir mycket utlåning härifrån och även många som också kommer hit med saker som man vill skänka, säger Gunilla Magnusson (S). 

Rullskridskor, skidor och fiskespön

Fritidsbanken finns precis som tidigare i källarplanet på Drottninggatan 19, i samma hus som Safiren. Inför nyinvigningen har lokalerna fått sig en ansiktslyftning och hyllorna var fyllda med fotbollsskor, innebandyklubbor, rullskridskor, skidor, sovsäckar, fiskespön och mycket mer. 

- Fritidsbanken är som ett bibliotek för sport- och fritidsutrustning. Man får låna precis hur mycket man vill och man lånar i två veckors tid, säger Johannes Hedlund från Fritidsbanken. 

Kvällsöppet på torsdagar

Öppettiderna för Fritidsbanken i Katrineholm är måndagar och onsdagar 10-15 och torsdagar 14-19. Mer information finns på fritidsbanken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller på Fritidsbankens lokala Facebook-sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.