Grundläggande utbildning

Grundläggande vuxenutbildningen är en avgiftsfri och frivillig utbildningsform för vuxna över 20 år och som saknar de kunskaper som barn och ungdomar får genom grundskolan. Grundläggande vuxenutbildningen motsvarar den nioåriga grundskolan och ger grundläggande kunskaper om samhällslivet samt en grund för framtida studier eller yrkesliv.

Vem passar utbildningen för?

Du som saknar grundutbildning och behöver en kunskaper för att kunna söka vidare till gymnasial utbildning.

Behörighet

Du får tidigast börja studera vår grundläggande vuxenutbildning den 1 juli det året du fyller 20 år. Du måste vara folkbokförd i Katrineholm eller Vingåker.

Individuell planering

Elevens individuella förkunskaper bestämmer utbildningsmålen. När dessa mål uppnåtts avslutas studierna. Du som deltagaren bestämmer själv studietakt. Det innebär att utbildningen kan kombineras, dels med arbete eller praktik och dels med studier i andra skolformer. Våra studie- och yrkesvägledare kan hjälpa dig med en personlig planering.

Samarbetande utbildningsanordnare

Viadidakt erbjuder flera kurser och utbildningar som vi själva är utbildningsanordnare för. Vi samarbetar även med andra utbildningsanordnare/skolor vilket ger dig möjlighet att kunna läsa kurser hos andra utbildningsanordnare via oss.

Du kan söka kurser och utbildningar hos dessa utbildningsanordnare via oss:

  • Duveholmsgymnasiet (DUV)
  • Katrineholms tekniska college KTC, Vård och omsorg (ELW)
  • KUI, Kompetensutvecklingsinstitutet (KUI)
  • Kunskapscompaniet AB (KUNC)
  • Lindengymnasiet (LIN)
  • NTI Skolan (NTI)
  • Teknikutbildarna i Norden AB (ELU)
  • Viadidakt Katrineholm (KOM)
  • Viadidakt Vingåker (VKOM)

  Kurskatalog

  Här kan du se alla kurser och utbildningar som vi erbjuder under ansökningsperioder.

  Gå till kurskatalogenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  Ansök

  Alla våra kurser och utbildningar söker du via en webbansökan i Alvis. För att söka en kurs eller utbildning måste du först skapa ett studerandekonto och logga in.

  Alla våra kursstarter och ansökningsperioder är preliminära. Det innebär att en kursstart kan ställas in eller flyttas och kurser kan tillkomma i en ansökningsperiod.

  Gå till Viadidakt webbansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster