/
/

Motionsspår, idrottsplatser & lekplatser

Vad vill du hitta på? I Katrineholms kommun har vi utöver Sportcentrum och Backavallen många anläggningar för olika aktiviteter, idrott, motion och hälsa.

Hitta aktiviteter med naturkartan

På Naturkartan kan du söka efter utegym, badplatser, lekplatser, friluftsområden, vandringsleder, cykelleder, naturreservat, grillplatser, kulturmiljöer, platser för fågelskådning, motionsspår eller elljusspår. Där hittar du karta och information om de olika platserna samt om de är barnvagnsvänliga, rullstolsvänliga eller om det finns parkering. 

Här kommer du till Naturkartanlänk till annan webbplats

Person tränar i utegym

Motionsspår

Vi har sex motionsspår i Katrineholms kommun. De är belysta och mellan 1,5 - 5 km långa. Belysningen styrs av skymning och gryning och är tänd när det är mörkt ute fram till klockan 22.30 på kvällen samt från klockan 5 på morgonen. Några av våra spår har fått uppmuntringsskyltar med tips på extra övningar, det kan vara styrkeövningar eller stretchövningar. Kan du hitta din favorit?

Mer information om våra motionsspår hittar du i vår app naturkartan.länk till annan webbplats


En skylt med text "ut på tur aldrig sur" med en tecknad person som gör en stretchövning.

Idrotts- & aktivitetsplatser

Bie Idrottsplats

Idrottsplatsen ligger i samhällets nordvästra del. Där finns en 11-manna gräsplan, en 11-manna grusplan, en 7-manna gräsplan, ett elljusspår på 2,4 km, ett utegym, omklädningsrum och duschar. Idrottsplatsen sköts av Bie Goiflänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Björkviks idrottsanläggningar

En 11-manna gräsplan hittar du norr om samhället. Där finns dusch och omklädning. En grusplan för aktiviteter finns i anslutning till idrottshallen och skolan, med dusch och omklädning i idrottshallen. Anläggningarna sköts av Björkviks IF.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Floda idrottsplatser

En 11-manna gräsplan ligger 1 km söder om Fjällskäfte. I anslutning till planen finns samlingslokal, omklädningsrum och dusch. Idrottsplatsen sköts av Floda IFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En 11-manna grusplan finns i anslutning till Flodafors skola.

Forssjö idrottsplats

I direkt anslutning till skolan och idrottshallen finns idrottsplatsen. Där finns en 11-manna gräsplan, en 7-manna gräsplan, elljusspår på 2,5 och 5.0 km samt omklädningsrum och duschar. Anläggningen sköts av Ericsbergs Goiflänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jättorp - golf

Golfbanan ligger sju kilometer öster om Katrineholm. Där finns 18- och 9-hålsbana, restaurang, samlingslokaler, omklädningsrum och duschar. Katrineholms Golfklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dammängen - motocross och skytte

Anläggningen ligger cirka sex kilometer söder om Katrineholm. Där finns motocrossbana, spolplatta, omklädningsrum, duschar och servering. Anläggningen är miljöcertifierad och sköts av Katrineholms Motocross Club (KMCC)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det finns även långhållsbana, korthållsbanor, pistolbanor, banor för viltmål, skeet och trapp, jaktstigsbanor och inskjutningsbana. Banorna sköts av en samarbetsförening som består av flera olika pistol- och skytteklubbar.  

Djulö - fotboll

Vid Djulöområdet nära badplatsen hittar du en 11-manna gräsplan och två 7-manna gräsplaner, omklädningsrum och dusch finns vid badplatsen.

Djulö - kanotstadion

I närheten av Djulöbadet finns kanotstadion. Här finns åtta kanotbanor, omklädningsrum och dusch. Anläggningen sköts av Katrineholms Kanotklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  

Katrineholms scoutgård

Anläggningen som består av samlingslokaler ligger i Katrineholms östra utkant och sköts av Katrineholms Scoutkårlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  

Krämbol - friluftsområde

Du hittar friluftsområdet väster om Katrineholm. Där finns vandringsleden Krämbolsleden, vindskydd, grillplatser, badmöjligheter för människor och hundar. Vid starten av leden finns parkeringsplats. Bågskyttebana och jaktstig hittar du halvvägs till sjön på vänstra gärdet. Bågskyttebanan och jaktstigen sköts av Katrineholms Bågskytteklubblänk till annan webbplats.

Ramsjöhult - friluftsområde

Du hittar friluftsområdet cirka fem kilometer öster om Katrineholm. Där finns raststuga, vindskydd, olika aktivitetsytor samt vandrings- och skidspår. Friluftsområdet med tillhörande fastigheter och anläggning sköts av Friluftsfrämjandet Katrineholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Siggetorpastugan - orientering

Orienteringsstugan hittar du tre kilometer norr om Katrineholm. Där finns samlingslokal, omklädningsrum och duschar. Den drivs av Katrineholms Orienteringsklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och IP Skogen KFV. 

Spökbacken - alpint

Spökbacken ligger sex kilometer sydöst (fågelvägen) om Katrineholm. Där finns tre nedfarter, lift, pulkabacke, grillplatser, skiduthyrning och kafeteria. Spökbacken drivs av Spökbackens Alpina Slalomklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  

Stalls Backe

Hittar du i Katrineholms östra utkant. Stalls Backe har två 11-manna gräsplaner och en 11-manna grusplan, motionsspår på två kilometer, omklädningsrum och duschar. Anläggningen drivs av Katrineholms AIKlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Med start vid Stalls Backe finns även flera mountain-bikeleder och spår. Dessa sköts av cykelklubben Cereslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sunds gärde - flygplats

Två kilometer norr om Katrineholm finns landningsbana, hangarer och klubbstuga med omklädningsrum och dusch. Flygplatsen drivs av Katrineholms flygklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tennishallen

Hittar du i närheten av Sportcentrum. I tennishallen finns två banor att hyra och flera utomhusbanor, bland annat en gratisbana för spontanspel. Anläggningen sköts av Katrineholms Tennisakademilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Trolldal - ridanläggning

Tre kilometer söder om Katrineholm finns stall, ridhus och ridbanor, omklädningsrum och duschar. Anläggningen drivs av Katrineholms Ryttarföreninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Värmbols idrottsplats

I Katrineholms västra utkant, vid Värmbol, finns två 11-manna gräsplan, en 11-manna grusplan, två 7-manna gräsplaner, samlingslokal, omklädningsrum och duschar. Drivs av Värmbols FClänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sköldinge idrottsplats

Ligger i samhällets södra del, nära skolan. Där finns en 11-manna gräsplan, en 11-manna grusplan, en 7-manna gräsplan, tennisbana, ett elljusspår på 2,5 km, samlingslokal, omklädningsrum och duschar. Drivs av Sköldinge Idrottsföreninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Strångsjö idrottsplats

I samhällets västra utkant finns en 11-manna gräsplan, en 7-manna grusplan, ett utegym, samlingslokal, omklädningsrum och duschar. Anläggningen drivs av Strångsjö AIKlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Valla idrottsplats

I anslutning till skolan i samhällets södra del finns två 11-manna gräsplaner, en 7-manna gräsplan som kan delas till två 5-manna, banor för friidrott, ett utegym, omklädningsrum och duschar. Norr om Valla finns ett elljusspår på 2,5 kilometer. Valla IFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Valla Raceway - gokart

En kilometer norr om Valla hittar du gokartbana, garage och samlingslokal. Anläggningen drivs av Katrineholms Motorklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öljevi idrottsplats

Strax norr om Äsköping finns tre 11-manna gräsplaner, en all-aktivitetsyta, en 7-manna gräsplan, tennisbana, skjutbana 50 meter, samlingslokal, omklädningsrum och duschar. Anläggningen drivs av Julita Goiflänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.