/
/

Ishallen & isarenan

På Backavallen hittar du Kronfågel ishall och Kronfågel isarena där du kan uppleva curling, allmänhetens åkning, hockey, konståkning och bandy.

Vi har stängt!

Spridningen av corona/covid-19 ökar i Sörmland och i hela landet. Regeringen har därför beslutat om nya restriktioner. Dessa gäller från och med 18 december fram till 24 januari. Med anledning av de skärpta restriktionerna har vi beslutat att omedelbart stänga våra verksamheter.

Detta gäller fram till och med den 24 januari:

  • Simhall, ishall, isarena, idrottshallar och andra lokaler är stängda. Exempel på andra lokaler är Tallåsskolans aula, föreläsningssalar och andra lokaler du kan hyra hos oss. Vi gör bara undantag för undervisning och yrkesmässig idrott (elit).
  • Vi hyr bara ut våra idrottsanläggningar till utomhusaktiviteter. Du som hyr måste följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd.
  • Skolverksamhet fortsätter.
  • Har du ett periodkort för simhallen? Det blir förlängt med den tid som simhallen är stängd.

Anledningen är att minska smittspridningen. Läs mer om kommunens arbete med corona/covid-19.

Har din förening eller du som privatperson bokat våra lokaler?

Du behöver inte avboka lokalen, vi ordnar det.

Har du frågor?

Hör av dig till lokalbokningen eller kultur@katrineholm.se

Energieffektiv mötesplats

Kronfågel isarena och Kronfågel ishall är hem åt Katrineholms många olika issporter, till exempel konståkning, långfärdsskridskor inomhus, curling, ishockey, hastighetsåkning, bandy och allmänhetens åkning.

Med generöst läktarutrymme och ett effektivt kylsystem är isarenan en anläggning av mycket hög klass med energieffektiva lösningar. Vi återanvänder värmen för uppvärmning av omklädningsrum, garage, toaletter, läggvatten och tappvarmvatten.

I ishallen använder vi en teknik med koldioxid, både som köldbärare och i kompressordrift för nedkylning av isytan. Överskottsvärmen används även här till uppvärmning av utrymmen beskrivet omklädningsrum, garage, toaletter, läggvatten och tappvarmvatten. Det effektiva kylsystemet gör att ishallen sparar mer energi än andra liknande ishallar i Sverige.

Konståkning

Foto: Hanna Maxstad

Kontakt

Vaktmästare

Telefon: 0150-572 54

Ishallen på Backavallen

Fastighetsbyrån Arena

Telefon: 0150-570 05