/

Konsthall

Katrineholms konsthall visar samtida konst i utställningar med nationella och internationella konstnärer. Vi erbjuder flera aktiviteter kring varje utställning. Konsthallen ligger i Kulturhuset Ängeln. Vi värnar om att vara en attraktiv plats för både konstnärer och besökare.

Aktuell utställning

EKTA

9 februari– 23 mars

I februari kommer konstnären EKTA att ställa ut i Katrineholms konsthall. EKTA, eller Daniel Götesson som han egentligen heter, inspireras mycket av barn och i synnerhet sin dotter. Han får också inspiration från staden och har de senaste åren inspirerats av fläckar, spår och de kompositioner som kan uppstå efter att klotter tvättats bort från en yta.

EKTA har flera muralmålningar och haft flera utställningar runt om i världen.


EKTA

Hur vill du uppleva konsten?

Genom utställningar och pedagogisk verksamhet vill vi ge er besökare möjlighet till upplevelser, samtal, bildning och en ökad livskvalitet med konsten som utgångspunkt.

Vi erbjuder olika aktiviteter för olika behov och intressen, allt för att du ska få uppleva konsten på ditt sätt, reflektera i fred eller med andra. Aktiviteterna kan vara till exempel:

 • Konstarrangemang. Vill du höra konstnären själv berätta om konsten, fördjupa dig i ämnet, skapa själv eller uppleva livekonst (exempelvis performance) då kan du besöka ett konstarrangemang. Här finns det alltid utrymme för dig att ställa frågor.
 • Konst med påtår. Konst och fika för dig som ledig på dagtid.
 • Konstrundor bland den offentliga konsten, både för vuxna och barn.
 • Visning. Vår konstpedagog håller i våra visningar. Visningen ska vara enkel och du kan ställa frågor. Du kan boka en visning för en grupp.
 • Konstverkstad. I konstverkstaden skapar vi med inspiration från utställningen. Verkstaden är öppen för barn och vuxna.
 • Vernissage EKTA

  [Lördag 9 Februari Kl. 12:00 - 14:00] Nästa utställning i Katrineholms konsthall är konstnären EKTA
  Startar klockan:
 • ARTSY vinterlov

  [Måndag 18 Februari Kl. 10:00 - 15:00] Barnteatern "Flick och havssköldpaddan.
  Startar klockan:

Vernissagekort via mejl

Vill du få vernissagekort och information om kommande evenemang?


E-post

Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter

Kommande utställningar

Barn som målar

Stina Wollter

6 april–18 maj 2019
Stina Wollter arbetar i olika tekniker, men framförallt med måleri och teckning. Återkommande motiv är kvinnor och barn, ofta i hotfulla eller hotade miljöer och natur med en ödesmättad, svårdefinierad atmosfär.

Konst med påtår

Ian Newbery

25 maj–10 augusti 2019
Ian Newbery arbetar huvudsakligen med granit och metall. Han har även producerat performances och gör gärna installationskonst. Han ställer ut i både separat- och i samlingsutställningar.

Öppettider konsthall/Kulturhuset Ängeln

Ordinarie öppettider
september-maj
Måndag–torsdag 9–19
Fredag 9–18
Lördag 10–16

Avvikande öppettider
24–26 december stängt
31 december stängt
1 januari 2019 stängt

Kontakt

Konstansvarig

Sofia Lycke

Telefon: 0150-569 97

Konstpedagog

Synnöve Pohjola Ejdetjärn

Telefon: 0150-576 44