/
/

Konsthall

Katrineholms konsthall visar samtida konst i utställningar med nationella och internationella konstnärer. Vi erbjuder flera aktiviteter kring varje utställning. Konsthallen ligger i Kulturhuset Ängeln. Vi värnar om att vara en attraktiv plats för både konstnärer och besökare.

Aktuell utställning

Klas Eriksson – Sweet Dreams of Rhythm and Passion

22 augusti-3 oktober 2020

Flera av Klas Erikssons målningar och skulpturer är skapade av föremål som väldigt många av oss har en relation till, utan att nödväntigtvis ha funderat något djupare kring tidigare. Gatupratare, disksvampar, målflaggor och kanske en gammal skylt från en snabbmatskedja. Saker som med sina egenskaper och syften kan vara laddade med symbolism. Dessa verk skapar i utställningen ett rum som verkar vara bekant men som befinner sig i en förskjutning från det trygga, som igenkänning ofta kan ge oss. Det är slående och provocerande på samma gång.

Sedan 2010, då Klas Eriksson tog examen från den Kungliga Konsthögskolan i Stockholm, har hans konstnärskap följts av en undersökande metod och ett särskilt intresse för makt, strukturer, begränsningar och olika subkulturer. Klas konstnärliga praktik innefattar foto, måleri, performance, skulptur, text och video. Ofta balanserar han mellan humor och allvar med en trotsig men samtidigt sårbar ton.

Välkommen!


En snurrande vit trottoarskylt mot svart bakgrund.

Hur vill du uppleva konsten?

Till varje utställning erbjuder vi en vernissage (invigning av utställningen), en visning, en konstaktivitet och en konstverkstad för barn. Alla dessa är öppna för allmänheten och kostnadsfria. Se alla kommande evenemang i evenemangskalendernlänk till annan webbplats

Vi vill göra konsten tillgänglig

Genom utställningar och pedagogisk verksamhet vill vi ge er besökare möjlighet till upplevelser, samtal, bildning och en ökad livskvalitet med konsten som utgångspunkt.

Vi erbjuder olika aktiviteter för olika behov och intressen, allt för att du ska få uppleva konsten på ditt sätt, reflektera i fred eller med andra. Aktiviteterna kan vara till exempel:

  • Konstarrangemang. Vill du höra konstnären själv berätta om konsten, fördjupa dig i ämnet, skapa själv eller uppleva livekonst (exempelvis performance) då kan du besöka ett konstarrangemang. Här finns det alltid utrymme för dig att ställa frågor.
  • Konst med påtår. Grupper kan boka in visning med fika i konsthallen.
  • Konstrundor bland den offentliga konsten, både för vuxna och barn.
  • Visning. Vår konstpedagog håller i våra visningar. Visningen ska vara enkel och du kan ställa frågor. Du kan boka en visning för en grupp och vi anpassar visningen efter behov.
  • Konstverkstad. I konstverkstaden skapar vi med inspiration från utställningen. Verkstaden är öppen för bebisar, barn och vuxna under olika tider.

Vernissagekort via mejl

Vill du få vernissagekort och information om kommande evenemang?

Lämna följande fält tomt

Kommande utställningar

Julia Rio står framför hennes konstverk "Meet me in outer space".

Foto: Johan Selin

Julia Rio

Looking Back & Moving Forward

17 oktober–28 november 2020

Konsthallen lokal

Vintersalong

Jurybedömd konstsalong

12 december–22 januari 2021

Ansökan öppen 3 augusti–30 september

Öppettider konsthall/Kulturhuset Ängeln

Ordinarie öppettider
September–maj
Måndag–torsdag klockan 9–19
Fredag klockan 9–18
Lördag klockan 10–16

Kontakt