/

Konsthall

Katrineholms konsthall visar samtida konst i utställningar med nationella och internationella konstnärer. Vi erbjuder flera aktiviteter kring varje utställning. Konsthallen ligger i Kulturhuset Ängeln. Vi värnar om att vara en attraktiv plats för både konstnärer och besökare.

Aktuell utställning

EKTA – what it do

9 februari– 23 mars

EKTA (Daniel Götesson) visar ett urval verk från 2018-2019 bestående av teckningar, måleri och ett platsspecifikt verk. Utgångspunkten ligger i det icke-föreställande men söker sig mot en svårdefinierbar plats som kan kännas otydligt bekant.

Utställningstiteln är en del av teckningssviten WHAT IT DO som utgörs av totalt 168 tekningar, varav 12 stycken visas i utställningen. Titeln kan tolkas som både en fråga och ett påstående.

EKTA har flera muralmålningar och haft flera utställningar runt om i världen.


EKTA

Hur vill du uppleva konsten?

Genom utställningar och pedagogisk verksamhet vill vi ge er besökare möjlighet till upplevelser, samtal, bildning och en ökad livskvalitet med konsten som utgångspunkt.

Vi erbjuder olika aktiviteter för olika behov och intressen, allt för att du ska få uppleva konsten på ditt sätt, reflektera i fred eller med andra. Aktiviteterna kan vara till exempel:

  • Konstarrangemang. Vill du höra konstnären själv berätta om konsten, fördjupa dig i ämnet, skapa själv eller uppleva livekonst (exempelvis performance) då kan du besöka ett konstarrangemang. Här finns det alltid utrymme för dig att ställa frågor.
  • Konst med påtår. Konst och fika för dig som ledig på dagtid.
  • Konstrundor bland den offentliga konsten, både för vuxna och barn.
  • Visning. Vår konstpedagog håller i våra visningar. Visningen ska vara enkel och du kan ställa frågor. Du kan boka en visning för en grupp.
  • Konstverkstad. I konstverkstaden skapar vi med inspiration från utställningen. Verkstaden är öppen för barn och vuxna.

Se alla kommande evenemang i evenemangskalendernlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vernissagekort via mejl

Vill du få vernissagekort och information om kommande evenemang?


E-post

Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter

Kommande utställningar

Barn som målar

Stina Wollter - Det rör mig

6 april–18 maj 2019
Stina Wollter arbetar i olika tekniker, men framförallt med måleri och teckning. Återkommande motiv är kvinnor och barn, ofta i hotfulla eller hotade miljöer och natur med en ödesmättad, svårdefinierad atmosfär.

Konst med påtår

Ian Newbery

25 maj–10 augusti 2019
Ian Newbery arbetar huvudsakligen med granit och metall. Han har även producerat performances och gör gärna installationskonst. Han ställer ut i både separat- och i samlingsutställningar.

Öppettider konsthall/Kulturhuset Ängeln

Ordinarie öppettider
september-maj
Måndag–torsdag 9–19
Fredag 9–18
Lördag 10–16

Avvikande öppettider
18 april (skärtorsdag) 9–16
19–22 april (påskhelg) stängt

30 april (valborg) 9–16
1 maj stängt

Kontakt

Konstansvarig

Sofia Lycke

Telefon: 0150-569 97

Konstpedagog

Synnöve Pohjola Ejdetjärn

Telefon: 0150-576 44