/
/

Konsthall

Katrineholms konsthall visar samtida konst i utställningar med nationella och internationella konstnärer. Vi erbjuder flera aktiviteter kring varje utställning. Konsthallen ligger i Kulturhuset Ängeln. Vi värnar om att vara en attraktiv plats för både konstnärer och besökare.

Vintersalongen inställd!

Tyvärr har vi fått ta det tuffa beslutet att ställa in årets Vintersalong till följd av pandemin och dess restriktioner. Vi siktar in oss på att öppna Konsthallen med Tina Nykvists utställning Rummets Natur den 6 februari.

Just nu är Kulturhuset Ängeln helt stängt

På grund av corona/covid-19 är Kulturhuset Ängeln, konsthallen och Katrineholms bibliotek med filialer helt stängda. Detta för att minska smittspridningen av coronaviruset i samhället.

  • Du kan fortfarande hämta reserverade böcker och annan media efter kontakt med biblioteket eller din filial. Återlämning sker i bokinkastet.
  • Du kan även få viss hjälp via telefon och mejl: 0150-576 30, 0150-576 21 eller biblioteket@katrineholm.se, kultur@katrineholm.se på vardagar klockan 9-17.
  • Det går självklart bra att använda våra digitala tjänster!
  • All programverksamhet ställs in eller flyttas fram.
  • Perrongen och Lyckliga gatorna fortsätter sin verksamhet, dock med begränsningar på 50 deltagare.

Våra scen- och kulturlokaler är öppna för föreningsverksamhet. Det är varje förenings ansvar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och allmänna råd. Det innebär också att ställa in om aktiviteter inte går att genomföra på ett smittsäkert sätt.

Läs mer om corona/covid-19 och vad som gäller här i Katrineholm på
katrineholm.se/corona.

Aktuell utställning

Julia Rio - Looking Back & Moving Forward

17 oktober-28 november 2020

När världen vänds upp och ner och framtiden är oviss, är behovet av trygghet stort. Att leva i ett sammanhang. Att bära sig själv.

"Maska efter maska, penseldrag för penseldrag. De monotona rörelserna som görs helt av sig själv. Tankarna vävs in i handarbetet. Poff, borta. Hamnar i en frizon bortom tid och rum. Faller in i rörelsen där tempo och rytm är i fokus. Blickar bakåt. Steg för steg tar jag mig framåt."

I utställningen integrerar Julia olika hantverks uttryck som en meditativ metod för att uppnå balans. Hon undersöker sambandet mellan skapande och vila, och hur hon kan blir till vila, och hur hon kan uppnå det naturliga flowet emellan dem, där skapande blir till vila.

Looking Back & Moving Forward är en tolkning av livets resa. Ett skapande tillsammans med nära och kära. Ett undersökande av att gå från barn till vuxen och en längtan att hitta hem på platsen en växt upp på.

Välkommen!

 

 

Kommande utställningar

Julia Rio står framför hennes konstverk "Meet me in outer space".

Foto: Felicia Sjöblom

Vintersalong - INSTÄLLD!

Jurybedömd konstsalong

12 december–22 januari 2021

Konstverk av Tina Nykvist, ett kalt rum med flera fönster, golvet är inget golv utan träskmark med en större vattenpöl där fönstren speglar sig.

 

 

 Rummets natur

Tina Nykvist

6 februari–20 mars 2021

Vintersalong (inställd)

Till årets Vintersalong sökte 190 konstnärer med totalt 754 konstverk. Av dessa valde juryn ut 107 konstverk skapade av 42 konstnärer.

Årets jury bestod av:
Marie Andersson, konstguide och skribent
Madelene Unneberg, intendent på Eskilstuna konstmuseum
Lars-Erik Wahlberg, rektor Örebro konstskola

Vi ber att våra besökare håller avstånd och följer rådande rekommendationer och allmänna råd från Folkhälsomyndigheten under tiden utställningen pågår.

Antagna konstnärer till årets Vintersalong

Robert Tholén, Lilian Granquist Fransson, Annelie Nilsson, Eiwy Åhlund, Agneta Wågman, Olle Medin, Marianne Degerman, Anders Wallgren, Berndt-Joel Gunnarsson,
Tanja Ahola Rothmaier, Malin Gezelius, Marianne Svedberg, Ulf Rehnholm, Ann Friis,
Gustav Denninger, Lena Källberg, Stig Fröberg, Maja Almqvist, Roger Edward Yates,
Lisa Sterner, Fredrik Sundqvist, Håkan Wennström, Ingela Bauer, Lena Möller, Marie Ericson, Barbro Christoffersson, Inger Boström, Henrik Haukeland, Anders Borgenhag Holmqvist, Oubiada MUalem, Kjell Karman, Mikael Hyvönen, Monika Lenander, Annika Huett,
Galina Yeudakimchykava, Hanna Hellmér, Johan Ledung, Marie Långhans Jonsson,
Victor Lindholm, Linda Hellevik, Gisela Tingström, Benjamin Uggla.

Hur vill du uppleva konsten?

Till varje utställning erbjuder vi en vernissage (invigning av utställningen), en visning, en konstaktivitet och en konstverkstad för barn. Alla dessa är öppna för allmänheten och kostnadsfria. Se alla kommande evenemang i evenemangskalendernlänk till annan webbplats

Vi vill göra konsten tillgänglig

Genom utställningar och pedagogisk verksamhet vill vi ge er besökare möjlighet till upplevelser, samtal, bildning och en ökad livskvalitet med konsten som utgångspunkt.

Vi erbjuder olika aktiviteter för olika behov och intressen, allt för att du ska få uppleva konsten på ditt sätt, reflektera i fred eller med andra. Aktiviteterna kan vara till exempel:

  • Konstarrangemang. Vill du höra konstnären själv berätta om konsten, fördjupa dig i ämnet, skapa själv eller uppleva livekonst (exempelvis performance) då kan du besöka ett konstarrangemang. Här finns det alltid utrymme för dig att ställa frågor.
  • Konst med påtår. Grupper kan boka in visning med fika i konsthallen.
  • Konstrundor bland den offentliga konsten, både för vuxna och barn.
  • Visning. Vår konstpedagog håller i våra visningar. Visningen ska vara enkel och du kan ställa frågor. Du kan boka en visning för en grupp och vi anpassar visningen efter behov.
  • Konstverkstad. I konstverkstaden skapar vi med inspiration från utställningen. Verkstaden är öppen för bebisar, barn och vuxna under olika tider.

Vernissagekort via mejl

Vill du få vernissagekort och information om kommande evenemang?

Lämna följande fält tomt

Öppettider konsthall/Kulturhuset Ängeln

JUST NU ÄR KULTURHUSET ÄNGELN HELT STÄNGT.

Vi har telefontid klockan 9-17 på vardagar.

Ordinarie öppettider
September–maj
Måndag–torsdag klockan 9–19
Fredag klockan 9–18
Lördag klockan 10–16

Kontakt

Konstansvarig (vik.)

Gustav Person

Telefon: 0150-569 97

Konstpedagog

Synnöve Pohjola Ejdetjärn

Telefon: 0150-576 44