/

Konsthall

Katrineholms konsthall visar samtida konst i utställningar med nationella och internationella konstnärer. Vi erbjuder flera aktiviteter kring varje utställning. Konsthallen ligger i Kulturhuset Ängeln. Vi värnar om att vara en attraktiv plats för både konstnärer och besökare.

Aktuell utställning

Bilden föreställer en affisch med namn på konstnärerna, datum och titel på utställningen. Färgerna är blått, rosa och svart och det är utklippta former i bakgrunden.

BYGGET

 2 april–21 maj

BYGGET är ett utställningsprojektet i Katrineholms konsthallen. Idén bakom utställningen kopplar i viss mån tillbaka till barndomens fria skapande och fantasilekar. Kojan i skogen som ständigt var i förändring och som med hjälp av fantasin både kunde vara ett slott, en båt på havet eller affär.

Konstnärerna Tova Fransson, Olle Halvars och MASU (Mattias Gunnarsson och Susanne Westerberg) ska under utställningsperioden bygga en stor rumslig installation i Katrineholms konsthall. Det blir ett bygge som sker intuitivt och utan ritningar. Delar av arbetet görs tillsammans med besökare till utställningen. Installationen byggs upp av träpinnar med en metod som påminner om plockepinn eller fåglarnas bobygge. Former och mönster trycks med konstgrafiska metoder på textil och papper som i sin tur växer ihop med trästrukturen och utställningsrummet. Bygget sker och förändras under hela perioden och därför kommer utställningen ändra karaktär flera gånger innan allt är klart.

Något som konstnärerna har med sig är att BYGGET också är ett utrymme för andra konst- och kulturyttringar. Efter givna klockslag flera gånger i veckan kommer BYGGET att få pausa och istället får publiken komma och ta del av något annat. Bygget blir en dansscen (även om den inte ser ut som de kanske brukar göra). Det blir för en stund en yta för sång, högläsning, teater, samtal och musik mm. Alla aktiviteter i BYGGET blir på det viset en del av konstverket.

Kommande utställningar

Bilden består av färgerna rosa, gul, blå, rosa och grön i olika fält och former.

Mari Rantanen

2 juni–6 augusti

Bilden föreställer en ateljé med bland annat penslar och en pall framför en teckning av en kropp som pressar sig mot en dold yta.

Josefin Lindskog

20 augusti–1 oktober

Vernissagekort via mejl

Vill du få vernissagekort och information om kommande evenemang?

Lämna följande fält tomt

Tidigare utställningar

I Katrineholms konsthall har vi sett måleri, fotografi, skulptur och ljudkonst. Är du nyfiken på vilka utställningar vi haft kan du kolla in listan på tidigare utställningar.

Öppettider Kulturhuset Ängeln

Kulturhuset Ängeln

Måndag–fredag klockan 9–18
Lördag klockan 10–16

Kontakt

Konstsamordnare

Sofia Lycke

Telefon: 0150-569 77

Konstintendent

Gustav Person

Telefon: 0150-569 97

Konstpedagog

Synnöve Pohjola Ejdetjärn

Telefon: 0150-576 44