/

Kulturnatt 18 oktober

Fredagen den 18 oktober är det dags för årets Kulturnatt i Katrineholm. Vill du, din förening eller studieförbund vara med och bidra till att göra kulturnatten till en minnesvärd upplevelse? Programanmälan är öppen nu fram till 31 augusti.

Som ett ljus i höstmörkret lyser Kulturnatten upp gator, torg och scener med aktiviteter och upplevelser för alla åldrar runt om i Katrineholm.

Kulturnatten skapas av alla som deltar, från föreningar, studieförbund och kulturaktörer till bibliotek, mötesplatser och andra verksamheter som öppnar sina dörrar för invånare och besökare att mötas genom kultur.

Vi söker just nu föreningar, studieförbund och kulturutövare som vill medverka med en programpunkt på årets kulturnatt. En programpunkt kan till exempel vara:

  • Konstutställning
  • Workshop
  • Erbjud att prova på en aktivitet
  • Teater
  • Stand Up
  • Poesiuppläsning
  • Musik och konsert
  • Dans

Vill du göra något under kulturnatten? Då är du en av kulturnattens arrangörer. Alla programpunkter ska ha fri entré och innehålla något slags kulturinslag. Innehållet kan även vara folkbildande, exempelvis föreläsningar, om temat berör kultur.

Programanmälan är öppen nu fram till den 31 augusti. Skicka in din anmälan här!

Skriv Programpunkt Kulturnatt i ämnesraden.

Vill du göra något under kulturnatten ska du anmäla din aktivitet som en programpunkt via mejl till oss på kultur@katrineholm.se.

Meddela samtidigt om praktiska och tekniska behov samt önskad tidpunkt. Arrangerar du fler program­punkter anmäler du dem en och en.

Anmälan ska göras senast den 31 augusti!

Alla arrangemang ska ha fri entré för besökare.

Programpunkten ska innehålla något slags kulturinslag. Innehållet kan även vara folkbildande, såsom föreläsningar, om temat berör kultur.

Arrangören ansvarar för att ord, musik och beteenden som kan uppfattas som fientligt, kränkande eller rasistiskt inte förekommer under programpunkten och att den följer svensk lagstiftning.

Programinnehållet ska vara partipolitiskt obundet och får inte innehålla religiös verksamhet så som andakt, bön, gudstjänst, musikgudstjänst eller missionerande, eller ha ett politiskt syfte så som politiska möten, opinions¬bildning eller demonstrationer. Konserter och föredrag kan ingå i kulturnatten även när lokalen är en kyrka eller liknande.

Alla arrangemang ska sträva efter att uppnå mångfald, jämställdhet och miljömässig hållbarhet.

Scenen/platsen ansvarar för att eventuell åldersgräns efterlevs. Arrangeras programpunkten i offentlig miljö ansvarar arrangören för att söka nödvändiga tillstånd.

Arrangören ska i god tid ge information om praktiska och tekniska behov till kontaktpersonen för scenen/platsen.

Katrineholms kommun förmedlar kontaktuppgifter till några av kulturnattens scener, samarbetspartners och mötesplatser som upplåter sina lokaler utan kostnad. Arrangören är ansvarig för att hitta en plats för sin programpunkt, men vi gör vårt bästa för att vägleda och hjälpa till.

Det är såklart även fritt fram att kontakta andra scener och lokaler i stan. Du kan även uppträda på gator, torg eller i parker inom kulturnattens tillståndsområde.

Hittar du inte det du söker eller stöter på problem, kontakta kultur@katrineholm.se.

Har du en scen/plats som arrangörer kan nyttja gratis under kulturnatten?
Det finns många grupper, föreningar, aktörer och artister som behöver en plats. Samarbeta gärna och boka in artister och grupper som vill uppträda.
Vill ni att aktörer hör av sig med programförslag kan vi förmedla era kontaktuppgifter. Skriv ned dem och skicka till kultur@katrineholm.se.

Eventuella arvoden eller ersättningar för uppträdanden avtalas mellan parterna.

Alla programpunkter kommer marknadsföras både i Evenemangskalendern och i sociala medier.

Här hittar du alla frågor och svar!

Är det något ytterligare du undrar så hör av dig till kultur@katrineholm.se

Kontakt

Kultursamordnare

Carina Nilsson

Telefon: 0150-576 24