/

Gatufest 19 augusti

Den 19 augusti är det äntligen dags för årets stora Gatufest med Lyckliga Gatorna. Årets Gatufest kommer att vara på ängen vid Dufvegården i Nävertorp. Vill du, din förening, studieförbund eller din verksamhet vara med på något sätt? Kanske visa upp er eller vara på scenen? Då hittar du all information här.

Gatufesten 2019. Människor har samlats bland vimplar, en scen och en skylt av trä som det står "Come as you are, stay as long as you can, we're all family here".

Foto: Hanna Maxstad

Våra gatufester är ett stort fredagsmys med levande musik, god mat och roliga aktiviteter tillsammans med kända och okända grannar i alla åldrar. Innehållet i festerna skapas tillsammans med dig. Syftet med gatufesterna är att skapa möten över generations- och andra gränser i Katrineholms bostadsområden. Läs mer om Lyckliga Gatorna.

Gatufesterna är alkohol-, drog- och tobaksfria. Sverige har fått en ny lag om tobak som innebär att det är förbjudet att röka på många platser utomhus. I Katrineholm har vi valt att utöka förbudet till våra utegym, parker och badplatser. Läs mer om tobakslagen.

Vi söker just nu medverkande som vill ha en programpunkt på årets Gatufest. Här får du veta mer om hur du deltar:

Det finns olika programpunkter som kan vara med. Fundera på vad din förening eller verksamhet skulle kunna göra. Här är några exempel:

  • Konstutställning
  • Workshop
  • Erbjud att prova på en aktivitet
  • Anordna ett lajv
  • Performancekonst
  • Poesiuppläsning, poesigympa
  • Musik och konsert
  • Dansuppvisning

Vill du göra något under Gatufesten ska du anmäla din aktivitet som en programpunkt via mejl till oss på lyckligagatorna@katrineholm.se.

Meddela samtidigt om praktiska och tekniska behov samt önskad tidpunkt.

Anmälan ska göras senast den 23 juni!

Programpunkten ska innehålla något som passar alla åldrar. Innehållet kan även vara folkbildande, såsom föreläsningar, eller poesiuppläsning.

Arrangören ansvarar för att ord, musik och beteenden som kan uppfattas som fientligt, kränkande eller rasistiskt inte förekommer under programpunkten och att den följer svensk lagstiftning. Programpunkten ska också vara partipolitiskt obunden.

Alla arrangemang ska sträva efter att uppnå mångfald, jämställdhet och miljömässig hållbarhet.

Alla programpunkter kommer marknadsföras både i Evenemangskalendern och i sociala medier.

Programpunkter sprids också genom Katrineholm kommuns olika kanaler och kommunikationsinsatser. Alla arrangörer ansvarar också för att marknadsföra Gatufesten till sina egna målgrupper.

Kontakt

Aktivitetssamordnare