Gå till startsidan

Publicerad:

Katrineholms kommun till final i Arla Guldko

För oss är måltiderna så mycket mer än mat – de skapar livskvalitet och glädje, varje dag. Nu har vi blivit utvalda som finalist i den prestigefyllda tävlingen i kategorin Bästa seniormatglädje i Arla Guldko som kan beskrivas som en av de största utmärkelserna inom offentliga måltider.

Dekal "vi är i final" i arla guldko

Restaurang Citronen på Duvfegårdens äldreboende är finalister i Arla Guldko 2025 i kategorin Bästa Seniormatglädje. På Restaurang Citronen är måltiden en stund av glädje, gemenskap och maten lagas med omsorg, där vår köks- och vårdpersonal tillsammans skapar en varm och inbjudande miljö med välkomponerade måltider.

Vi är finalister

Tävlingen, som firar 25 år i år, lyfter bland annat unika sätt att jobba med kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och måltidspedagogik och Katrineholms kommun har lång tradition av att vara både semifinalister och finalister i tävlingen.

– Måltiderna är dagens höjdpunkt för många av våra gäster. Vi vill att varje stund vid bordet ska vara en fin upplevelse, där maten inte bara ger näring utan också skapar gemenskap. Jag är oerhört stolt över vår måltidsverksamhet som levererar näringsrik och vällagad mat i en trivsam atmosfär, säger Anneli Hedberg (S), service- och tekniknämndens och hållbarhetsutskottets ordförande.

Personalen på restaurang citronen

Vår fantastiska personal på restaurang Citronen. Fotograf: Magnus Norlén

Finalisterna kommer under de kommande veckorna att detaljgranskas av jurygrupper vinnarna koras vid den stora finalen den 12 maj 2025.

– Vi har ett fantastiskt engagemang både hos kökets och äldreboendets personal. Alla har förstått sin roll och tillsammans skapar de måltidsstunder som bidrar till samvaro och livskvalitet. Det känns jätteroligt att vi är finalister i Arla Guldko, det ger oss extra energi i vårt arbete, säger Maria Isaksson som är dietist i Katrineholms kommun.

Så arbetar vi med måltider i Katrineholms kommun

I vårt arbete med att skapa matglädje utgår vi bland annat från vårt måltidspolitiska program 2024-2027 som fokuserar på att mat är livsnödvändigt och ofta en viktig del av vår vardag. Våra matvanor kan säga mycket om vår identitet och kultur. När vi umgås samt firar högtider spelar maten ofta en central roll. Mat är för många ett av livets glädjeämnen. Måltiden ska skapa förutsättningar för att vi ska hålla oss friska och ha en så god livskvalitet som möjligt, samtidigt som vi värnar om våra resurser.

I arbetet bidrar vi till följande mål i Agenda2030:

Mål 2: Ingen hunger - Globala målen Länk till annan webbplats.

Mål 3: God hälsa och välbefinnande - Globala målen Länk till annan webbplats.

Mål 12: Hållbar konsumtion och produktion - Globala målen Länk till annan webbplats.

Mål 14: Hav och marina resurser - Globala målen Länk till annan webbplats.

Kontakt:

Anneli Hedberg (S)
Telefon: 070-660 44 03

Maria Isaksson, dietist
Telefon: 0150-572 25