Gå till startsidan

Publicerad:

Katrineholms kommun utvalda till semifinal i Arla Guldko

Arla guldko - vi är i semifinal

Arla Guldko kan beskrivas som en av de största utmärkelserna inom offentliga måltider och är ett initiativ för att hylla vardagshjältarna i köken. Nu har
Katrineholms kommun blivit utvalda som en av tio semifinalister i den prestigefyllda tävlingen i kategorin Bästa seniormatglädje.

Tävlingen, som firar 25 år i år, lyfter bland annat unika sätt att jobba med kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och måltidspedagogik och Katrineholms kommun har lång tradition av att vara både semifinalister och finalister i tävlingen.

Det känns fantastiskt att vi återigen är semifinalister och det är en stor ära att bli utvald av juryn och vi hoppas såklart på att gå ännu längre i tävlingen. Detta är ett kvitto på att vår måltidsverksamhet levererar näringsrik och vällagad mat i en trivsam atmosfär som sprider glädje och gemenskap, säger Anneli Hedberg (S), service- och tekniknämndens och hållbarhetsutskottets ordförande.

Katrineholms kommun är utvalda semifinalister i kategorin Bästa seniormatglädje och det är mat och måltiders restaurang Citronen på äldreboendet Dufvegården som är nominerade.

Vi är oerhört stolta över att vara nominerade till det prestigefyllda priset som Arla Guldko är. Detta visar att vår verksamhet gör skillnad och verkligen skapar matglädje för våra brukare, säger Johan Söderberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

I kategorin Bästa seniormatglädje tävlar tio semifinalister om tre finalplatser. Finalen avgörs 12 maj.

Maten är, utöver näring, en viktig källa till glädje och en måltid ger möjlighet till samvaro och kan öka livskvaliteten. Det känns väldigt roligt att vår duktiga personal blir uppmärksammade för det fina arbete de gör för våra äldre, säger Maria Isaksson som är dietist i Katrineholms kommun.

Så arbetar vi med måltider i Katrineholms kommun

I vårt arbete med att skapa matglädje utgår vi bland annat från vårt måltidspolitiska program 2024-2027 som fokuserar på att mat är livsnödvändigt och ofta en viktig del av vår vardag. Våra matvanor kan säga mycket om vår identitet och kultur. När vi umgås samt firar högtider spelar maten ofta en central roll. Mat är för många ett av livets glädjeämnen. Måltiden ska skapa förutsättningar för att vi ska hålla oss friska och ha en så god livskvalitet som möjligt, samtidigt som vi värnar om våra resurser.

I arbetet bidrar vi till följande mål i Agenda2030:

Mål 2: Ingen hunger - Globala målen Länk till annan webbplats.

Mål 3: God hälsa och välbefinnande - Globala målen Länk till annan webbplats.

Mål 12: Hållbar konsumtion och produktion - Globala målen Länk till annan webbplats.

Mål 14: Hav och marina resurser - Globala målen Länk till annan webbplats.

Kontakt:

Anneli Hedberg (S) 070-660 44 03

Johan Söderberg (S) 072-235 19 61

Maria Isaksson, dietist 0150-572 25