/

Publicerad: 14 apr 2019

Bli en Testcyklist och låna en el-lådcykel i två månader!

Nu öppnar vi anmälan till Testcyklist där du har chansen att låna en elassisterad lådcykel i två månader. Lämna bilen hemma och njut av två månader i friska luften samtidigt som du bidrar till en bättre miljö och ett hållbart Katrineholm.

Lådcykel, foto: Energikontoret i Mälardalen 

Testcyklist - vad är det?

Katrineholms kommun driver ett projekt för att öka cyklandet i länet tillsammans med Energikontoret i Mälardalen, Eskilstuna kommun, Nyköpings kommun, Region Södermanland och Länsstyrelsen i Södermanland.

Testcyklist är en av de kampanjer som vi genomför i projektet och där invånare i Södermanlands kommuner får låna en elassisterande lådcykel under två till tre månader. Tanken är att cykeln under testperioden ska användas i vardagen för att exempelvis ta sig till jobbet, skjutsa barnen till skolan och handla matvaror. Den kan även användas för att frakta jobbmaterial, verktyg och väskor för diverse fritidsaktiviteter. I utbyte kommer deltagarna att blogga om upplevelsen och sprida sina erfarenheter i olika kanaler.

I Katrineholm ger vi två personer möjlighet att testa en elassisterad lådcykel under två månader. Som testcyklist låter du bilen stå och använder istället lådcykeln minst tre dagar i veckan samtidigt som du bloggar om dina erfarenheter.

Kampanjen kommer att genomföras i två omgångar under 2019: maj till juli och augusti till oktober samt i två omgångar under 2020.

Kriterier för att bli Testcyklist

För att vara med som Testcyklist ska du:

  • använda lådcykeln minst tre dagar i veckan,
  • blogga om dina erfarenheter.

Blir du utvald att vara Testcyklist kommer du få en kontaktperson på Katrineholms kommun (Jennie Lind, projektledare). Det är även Jennie som förser dig med den lådcykel som du ska använda under testperioden och hjälper dig att komma igång med bloggandet. Varje vecka bloggar du via appen Nouw, där du skriver om dina erfarenheter med lådcykeln. Vad har gått bra/mindre bra, vilka resor har du kunnat ersätta, är det någon i din närhet som har velat testa cykeln osv. Ibland kan det räcka med en liten bild som visar hur lådcykeln har använts under veckan. Det kommer att vara möjligt att göra inlägg på andra sociala kanaler och materialet kan också komma att spridas via våra kanaler i Katrineholms kommun.

Vi skickar besked till de som kom med i projektet senast den 29 april.

Anmäl ditt intresse här

Börja med att skicka in en intresseanmälan till projektledare Jennie Lind. Berätta gärna varför just du vill bli en Testcyklist och beskriv hur lådcykeln kan komma till användning i din vardag.

Mejl: jennie.lind2@katrineholm.se
Telefon: 0150- 571 95, 0150-577 00 (kundtjänst)
Besök: Trädgårdsgatan 1, Katrineholm