/

Publicerad:

Moneybrother och GERD i Stadsparken i Katrineholm

Njut av två kostnadsfria konsertkvällar i Katrineholms Stadspark, där de välkända artisterna Moneybrother och GERD kommer att bjuda på oförglömliga musikupplevelser.

GERD

GERD

- Det är glädjande att kunna erbjuda Katrineholmarna två gratiskonserter med så namnkunniga artister som Moneybrother och GERD. Det förstnämnda har jag själv lyssnat mycket på och GERD ska jag upptäcka nu, säger Johan Söderberg (S) kommunstyrelsens ordförande.

Johan Söderberg och Jakob Jansson.

Johan Söderberg och Jakob Jansson.

Katrineholms kommun satsar 200 000 kronor för att skapa minnesvärda stunder för både invånare och besökare. Jakob Jansson, VD för +Katrineholm, berättar om kommunens långvariga engagemang:
- Under flera år har vi, +Katrineholm fått i uppdrag av Katrineholms kommun att skapa meningsfulla aktiviteter under sommarhalvåret för invånare och besökare. En tradition som nu funnits genom olika koncept över ett decennium.

Moneybrother

Moneybrother

De fria konsertkvällarna är en del av koncepten "Liv och Lust i parken" och "Lustparken", som riktar sig till både en bredare publik och specifikt till unga vuxna. Förutom de två huvudakterna kommer fler artister att uppträda, och besökarna kan njuta av lokal mat från foodtrucks som kommer att finnas på plats.

Konserterna äger rum den 3 och 10 juli i Stadsparken. Missa inte chansen att uppleva dessa magiska sommarkvällar!

Moneybrother – Liv och lust i Parken - 2024.07.03

Anders ”Moneybrother” Wendin debuterade i slutet på 90-talet som sångare i bandet Monster. År 2002 släppte han sin första EP som Moneybrother och har sedan dess hunnit ge ifrån sig otaliga album – både som Moneybrother och på modersmål som Anders Wendin.

Med hundratals konserter i ryggen, både på egen hand och med fullt band, har Anders gjort sig ett namn som en av landets främsta liveartister och i sina olika musikaliska kostymer förenat både punk, soul, rock, tröstrikt, storslaget och intimt. År 2017 medverkade Anders Wendin i TV4-succén Så Mycket Bättre. Med sina själfulla och hyllade tolkningar sjöng han sig än djupare in i vardagsrummen och blev Moneybrother med hela svenska folket.

2023 firade Moneybrother 20-årsjubileet av sitt debutalbum Blood Panic, såväl som de ungefär 1000 spelningar som blev en direkt följd av skivan. Under åren som passerat sedan ’Blood Panic’ har Anders ”Moneybrother” Wendin cementerat sin position som en av våra mest angelägna artister.

GERD - Lustparken - 2024.07.10

Hittills i år har nykomlingen från Karlstad vunnit Framtiden Artist på P3 Guld, levererat en magisk konsert med Svenska Kammarorkestern följt av uppträdanden på Tysklands Ina’s Nacht, Reeperbahn Festival och Late Night Berlin. Nu står GERD redo att erbjuda den svenska publiken en oförglömlig upplevelse genom mörker och ljus under sin vårturné.

Med debutalbumet Meet Me In The Blue, som släpptes den 1 mars, kommer GERD att svepa åskmoln över oss och ta oss ut på en känslomässig berg- och dalbana genom hennes musikaliska värld.

Den som närvarar kommer att dras in i en värld av kontraster, där ljuset och skuggorna dansar i harmoni. Missa inte chansen att fånga GERD live när hon trollbinder publiken med sitt unika sound och gripande röst.

Kontakt