/

Publicerad:

Nu delar vi ut vårlökar

Vårlökar söker nya hem! Våra fantastiska vårlökar har du kunnat njuta av i våra planteringar runt om i vår stad under våren. Nu kan du träffa oss i Järnvägsparken torsdag den 13 juni mellan klockan 15:30-17:00 och ta med dig nästa vårs blommande lökar hem!

Hjälp oss att hitta nya hem till vårlökarna. De lökar som delas ut är blandade sorter av bland annat tulpaner, narcisser och pärlhyacint. Vi kan dock inte utlova specifika arter.

Vi hoppas att lökarna står i full blom våren 2025 och att vi tillsammans med dig ökar återbruket och den biologiska mångfalden.

Bra att veta

Ta med en egen påse - max antal lökar per sällskap är 100 stycken. Vi kommer inte lägga undan för senare utdelning utan det är först till kvarn som gäller och under den aktuella tiden, alltså 13 juni klockan 15:30-17:00. Kommer du klockan 17 kan du inte räkna med att det finns lökar kvar.

Information om lökutdelningen

Vilka? Katrineholms kommun.

Vad? Vårlökar som vi hoppas står i full blom våren 2025

Var? I Järnvägsparken i Katrineholm, adress och karta hittar du här via länken Länk till annan webbplats.

När? Torsdag den 13 juni klockan 15:30-17:00.

Tänk på: Max antal lökar per sällskap är 100 stycken. Först till kvarn och ta med egen påse!

Varmt välkomna!

Så planterar du lökarna

  • Placera lökarna luftigt på en sval och torr plats (till exempel källare, bod, förråd)
  • Låt blad och blast sitta kvar på löken i minst 8 veckor
  • Från september (fram till tjälen) planterar du sedan ut lökarna på önskvärd plats. Sätt lökarna i ett jorddjup som motsvarar två eller tre gånger lökens storlek.

Alternativ plantering;

  • Plantera ut lökarna direkt men säkerställ att blad och blast kan vissna bort av sig självt. Sätt lökarna i ett jorddjup som motsvarar två eller tre gånger lökens storlek.

Vill du veta mer?

Hör av dig till stadsträdgårdsmästare Lisa Lindblom via vår växel på 0150-570 00.