/

Publicerad:

Fortsatt positivt företagsklimat i Katrineholm

Enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät om kommunernas företagsklimat får Katrineholm fortsatt höga betyg från sina företag. Årets omdöme är 3,9, vilket gör Katrineholm till länets näst mest företagsvänliga kommun. Rikssnittet i Sverige är 3,47.

Bild: Magnus Runesson, Zana Zgog, näringslivsutvecklare, och Johan Söderberg gläds åt att företagen fortsatt ser positivt på företagsklimatet i Katrineholm. De ser också en tydlig önskan från företagen att kommunen ska fortsätta fokusera på trygghetsfrågor och främja yrkesutbildning

Magnus Runesson, Zana Zgog, näringslivsutvecklare, och Johan Söderberg gläds åt att företagen fortsatt ser positivt på företagsklimatet i Katrineholm. De ser också en tydlig önskan från företagen att kommunen ska fortsätta fokusera på trygghetsfrågor och främja yrkesutbildning

Det stabila betyget på 3,9, samma som förra året, bekräftar att Katrineholm bibehåller sitt starka företagsklimat och ligger över det nationella genomsnittet.

– Det är glädjande att vi fortsätter att få goda omdömen från våra lokala företagare och att vi ser framsteg inom flera områden. Vi måste fortsätta att ha en god dialog med det lokala näringslivet och upprätthålla en hög servicenivå. Det är avgörande för att vi ska kunna fortsätta att växa och utvecklas som kommun, säger Johan Söderberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Vi har gjort små förbättringar inom vissa områden, men det finns mer att göra. Genom ökat samarbete både inom vår egen organisation och med våra företagare. Vår ambition är att ha det bästa möjliga företagsklimatet här i Katrineholm, och det kan vi bara uppnå genom att utvecklas tillsammans, säger Magnus Runesson samhällsbyggnads- och näringslivschef i Katrineholms kommun.

Se detaljerad information om Katrineholms företagsklimat på Svensk Näringslivs hemsida. Länk till annan webbplats.

Kontakt