/

Publicerad:

Elever hoppar för hälsan: 45 000 hopp på Julita skola!

Just nu deltar elever på flera skolor i en hopprepsutmaning som anordnas av Generation Pep och Svenska gymnastikförbundet. På Julita skola nådde eleverna imponerande 45 000 hopp under förmiddagsrasten, och detta med 84 deltagare! Snyggt hoppat, gänget!

Katrineholm är stolt över att vara en Generation Pep-kommun. Generation Pep arbetar för att alla barn och unga i Sverige ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv. I Katrineholms kommun delar vi denna vision och samarbetar med Generation Pep för att främja barn och ungas hälsa.

På bilderna kan du också se Julitaelevernas hopprep som de tillverkat själva i slöjden. På exempelvis Sandbäcksskolan kör man också hopprepsskoj, och där utmanar pedagogerna eleverna och ser vem som kan hoppa mest.

Denna hopprepsutmaning är ett exempel på hur rörelseglädje och gemenskap kan kombineras i skolmiljön. Genom att delta i sådana initiativ visar vi att fysisk aktivitet kan vara både rolig och engagerande, vilket bidrar till en bättre hälsa för alla barn och unga.

Här kan du läsa mer om Katrineholms kommuns arbete med Generation Pep. Länk till annan webbplats.