/

Publicerad:

Ungdomar födda 2006 får chans till sommarjobb

Fler ungdomar i Katrineholm och Vingåker får nu möjlighet att jobba i sommar, tack vare ett statligt finansieringsstöd.

En ung person i ett kök.

– Vi fick det här beskedet i fredags och det känns jättebra att kunna erbjuda fler ungdomar i Katrineholm och Vingåker en chans att komma in på arbetsmarknaden, säger Johan Norvell, verksamhetschef för gymnasiet, vuxenutbildning och arbetsmarknad.

Katrineholms kommun beviljas 895 636 kronor, av de 150 miljoner som regeringen gett Arbetsförmedlingen i uppdrag att fördela i satsningen på sommarjobb. Vingåkers kommun får 210 421 kronor.

– Redan idag öppnar vi för ansökningar på Viadidakts webbplats och ansökningsportalen är öppen tills på söndag 12 maj. Då stänger vi för att hinna med det administrativa arbetet med att matcha ungdomarna med lämpliga sommarjobb inom våra verksamheter, säger Johan Norvell.

Syftet med regeringens tillskott är att stärka kommunernas möjligheter att erbjuda sommarjobb för ungdomar. Stödet ges till kommuner med högre arbetslöshet eller i nivå med medianen i riket. Det ekonomiska tillskottet möjliggör anställningar för 67 ungdomar i Katrineholm och 15 i Vingåker.

– Om det är fler sökanden än platser lottar vi bland de som sökt, säger Johan Norvell.

Tidigare i år har unga födda 2007 kunnat söka kommunala sommarjobb, finansierade av kommunerna. 341 ungdomar i Katrineholm har sökt och fått erbjudande om feriejobb, respektive 51 ungdomar i Vingåker. Feriejobb och sommarjobb för ungdomar administreras av Viadidakt - en gemensam förvaltning för vuxenutbildning och arbetsmarknadsfrågor i Katrineholm och Vingåker.

Om ansökan

Ansökan sker 6-12 maj via e-tjänst på Viadidakts webbplats: viadidakt.se/feriejobb

Exempel på arbetsområden

Katrineholm och Vingåker:

  • Barnomsorg
  • Kök
  • Utomhusarbete
  • Äldreomsorg

I Katrineholm finns även:

  • Djulö 4H
  • Ledare på Summer camp
  • Lyckliga Gatorna