/

Publicerad:

Katrineholms kommun bjuder barn på anmälningsavgiften till KK-joggen

Katrineholms kommun bjuder barn på anmälningsavgiften till KK-joggen även i år.

Barnen på förskolan Örnen skrev ett brev till kommunstyrelsens ordförande Johan Söderberg, där de undrade om han kan ordna så att barn kan få springa KK-joggen gratis även i år.

"Hej Johan

Vi vill springa KK-joggen i år också och vi undrar om du kan besöka oss på förskolan då kan du se hur vi jobbar här på förskolan.

Hälsningar Barnen på Örnen”

För Johan Söderberg blev svaret ett självklart ja - även i år bjuder kommunen alla barn i Katrineholms kommun födda år 2018-2019 på anmälningsavgiften till KK-joggen. Det hela betalas ur kommunstyrelsens medel.

"Att alla barn i Katrineholm får möjlighet att delta i KK-joggen är inte bara en investering i deras hälsa idag, utan en investering i deras framtida välbefinnande. Att bygga hälsosamma vanor från en ung ålder är grundläggande för att utveckla en stark och hållbar framtid för våra barn," säger Söderberg.

Johan Söderberg och Christer Sundqvist besökte förskolan Örnen för att ge barnen den goda nyheten om att kommunen bjuder på anmälningsavgiften. Johan och Christer fick också se deras förskoleverksamhet.

Barnen visade bland annat ett raskt rörelsepass, berättade om sitt Mamma Mu-projekt där gosedjuret varje vecka får följa med ett barn hem, och bjöd på mumsigt fika med dadelbollar som barnen bakat.

Och lagom till fikat fick alltdå barnen veta att de sett till att de även i år varit med om att fixa anmälsningsavgften för kommunens barn.

"Andra år har ju ni barn på Örnen frågat om inte vi ska bjuda på anmälningsavgiften, ska vi ha så i år igen? frågade Christer Sundqvist.

Svaret?

"Jaaaaaa!"