/

Publicerad:

Katrineholm hyllar Årets Eldsjäl och Ambassadör

På den glittrande KatrineholmsGalan 2024, den 4 maj på Safiren, strålade stjärnorna extra klart när vinnarna av priserna Årets Eldsjäl och Årets Ambassadör avslöjades.

Årets Eldsjäl gick välförtjänt till Peter Henriksson. För musik och initiativ som sprider otrolig glädje bland Katrineholmarna. Toner som lockar storpublik så fort scenen intas, vare sig med eget band eller med Kulturskolans elever.

Likaså hyllades Anna och Emil Remröd från ICA Maxi som Årets Ambassadör, för deras banbrytande samhällsengagemang och exceptionella stöd till ett brett spektrum av föreningar och initiativ i Katrineholm. Deras insatser har blivit förebilder i hela Sverige.

Under galan delades även det prestigefyllda näringslivspriset Kullbergpriset ut. Priset gick till Rune Tegelstaden för extraordinära insatser inom näringslivet. Ett nytt inslag i årets gala är att Citysamverkan i Katrineholm delade ut priset årets butik som gick till Bela ann0 1923.

Medan publiken jublade gav artisterna Jasmine Kara och den lokala stjärnan Tove Ström en oförglömlig föreställning. Kvällens konferencier var Michael Mårtensson, manusförfattare och artist.

Det var en kväll fylld av glädje och hyllningar till alla nominerade och prisvinnare, som har gjort enastående insatser för Katrineholm. Grattis till alla nominerade! Årets Eldsjäl: Peter & Berit Öjdahl, Katrineholm Bandy (KVBS), Aini Blomkvist och Lars-Ove Törnebohm, Terese Carlsson. Årets Ambassadör: Helene Björkqvist, Fogelstad, Anthony Vu, Karate Dojo och Linus Lindholm, Danzbanderz.