/

Publicerad:

Vi rensar cyklar 6 april

För att göra det extra vårfint kommer vi att rensa och städa våra cykelställ och cykelparkeringar under våren. Tidigare datum var 30 mars men har flyttats fram på grund av vädret. Nytt datum är 6 april.

Nu ska vi rensa bland bortglömda cyklar som står och skräpar i våra cykelställ. Kanske har du hittat en rosa lapp på din cykel?

Bild med cykel i vit färg på rosa bakgrund, text "Har du glömt bort din fina cykel?"

Om du använder din cykel så kan du ta bort lappen och kasta den i papperskorgen (inte i naturen). Då vet vi att din cykel inte är bortglömd. Om lappen däremot sitter kvar kommer vi att flytta din cykel till en förvaringsplats hos polisen. Nytt datum kommer.

Vill du hämta en cykel som vi tagit bort?

Ring polisens växel på 114 14 och be att få komma i kontakt med polisens
hittegodsavdelning i Katrineholm.

Visste du att?

• Vi har cirka 145 kilometer cykelväg i kommunen.
• Det finns ett cykelgarage vid Resecentrum. Det är låsbart och det finns även skåp för dig som vill låsa in din cykelhjälm.
• Vi har flera cykelpumpar runtom i centrala Katrineholm.
• På flera platser har vi så kallade cykelöverfarter, det är som ett övergångsställe fast för cyklar! Där är trafikmiljön anpassad så att fordon inte har en högre hastighet än 30 km/h.

Cykla i Katrineholm och Agenda2030

Genom arbetet med att rensa cykelställ och skapa fler möjligheter för den som cyklar att parkera sin cykel (och därmed också möjligheter att cykla) bidrar vi till följande mål i FN:s globala mål:

Mål 3: Hälsa och välbefinnande Länk till annan webbplats.

Mål 11: Hållbara städer och samhällen Länk till annan webbplats.

Mål 12: Hållbar konsumtion och produktion Länk till annan webbplats.