/

Publicerad:

Snart är det lov och det finns massor att hitta på!

Vecka 14 är det vad många kallar påsklov för barn och unga i Katrineholms kommun. Tillsammans med föreningar och organisationer har vi samlat ihop tips på massor av roliga aktiviteter, många av dem är dessutom kostnadsfria.

En ledare som identifierar sig som man skrattar och ler med barn och tittar ut genom ett hål i ett papper. Runt dem finns massor av konstmaterial
Foto: Hanna Maxstad

Vi vill att alla barn och unga i Katrineholms kommun ska ha möjlighet till ett roligt lov. Alla aktiviteter finns samlade i en folder som delas ut i skolorna. Foldern finns även att hämta på Kulturhuset Ängeln och Turistinformationen. För dig som vill ta del av lovtips digitalt så har vi även samlat dem i vår evenemangskalender. Länk till annan webbplats.

Massor av aktiviteter

Under lovet finns massor att hitta på! Här kommer några tips på vad som händer under veckan. I vår eventkalender hittar du ännu fler Länk till annan webbplats..

  • Perrongen har öppet med olika aktiviteter som open stage och bakning.
  • Lyckliga Gatorna har aktiviteter i kransorterna under veckan
  • Öppen Kulturskola i samarbete med Lyckliga Gatorna
  • Konstverkstad i Katrineholms konsthall
  • Påskpyssel med Lyckliga gatorna
  • Saga och skaparverkstad
  • Äggkonst med PlusKatrineholm
  • Programmera ett äggjaktsspel och pyssla i verkstaden med MakerSpace

Vattenäventyr, skridskoåkning och naturupplevelser

Visste du att simhallen har öppet nästan alla dagar på lovet? Kolla in simhallens sida för att se aktuella öppettider och entrépriser. I simhallen finns en 25-metersbassäng med åtta banor, hoppbassäng, bubbelpool, undervisningsbassäng, äventyrsbad med barnlagun och kafeteria.

Åk skridskor på lovet! Vi har fyllt på med massor av tider att åka skridskor i ishallen och isarenan. Tider hittar du på vår sida för allmänhetens åkning.

Vill du hitta på något utomhus? I Naturkartan Länk till annan webbplats. hittar du våra vandringsleder, lekplatser, utegym, fritidsområden, grillplatser och kulturmiljöer - och mycket mer!

Behöver du låna sportutrustning? Det kan du göra kostnadsfritt hos Fritidsbanken!

Vi har också öppet i vår sporthall Duveholmshallen flera dagar under lovet, kolla in aktuella öppettider på sporthallens sida.

Vill du prova på boule? Vi har massor av tider under lovet i vår nybyggda boulehall! Du förbokar din tid hos lokalbokningen, klot och utrustning finns att låna.

Barn, skärmtid, dataspel och spel om pengar

Vi ser att många barn och unga har mer skärmtid under helger och lov och att användandet ökar. Problem med spel om pengar är en folkhälsofråga som kan skada relationer, ekonomi och hälsa. Konsekvenserna av spel drabbar familj, vänner men också samhället i stort. Det behövs därför åtgärder för att förebygga spelproblem på både individ- och befolkningsnivå.

På länsstyrelsens hemsida hittar du som är vårdnadshavare filmer och diskussionsmaterial du kan använda när du pratar med ditt barn om skärmtid, dataspel och spel om pengar. Det finns filmer för dig som har barn som är 8-12 år med möjligheter att få textning på olika språk. Länk till annan webbplats. Det finns också filmer för dig som har barn som är 13-18 år med möjlighet att välja textning för olika språk. Länk till annan webbplats.

Du hittar också diskussionsmaterial och broschyrer på flera språk. Länk till annan webbplats.