/

Publicerad:

Tips på lovaktiviteter i Katrineholm

Snart är det vinterlov för barn och unga i Katrineholms kommun och tillsammans med föreningar och verksamheter fyller vi vecka 8 med massor av aktiviteter. Vad vill du hitta på?

Vi vill att alla barn och unga i Katrineholms kommun ska ha möjlighet till ett roligt lov. Alla aktiviteter finns samlade i en folder som delas ut i skolorna. Foldern finns även att hämta på Kulturhuset Ängeln och Turistinformationen. För dig som vill ta del av lovtips digitalt så har vi även samlat dem i vår evenemangskalender. Länk till annan webbplats.

Några av aktiviteterna under vinterlovet

Här ser du några av alla aktiviteter som erbjuds under vinterlovet vecka 8.

Öppen konstverkstad

Välkomna till Konstverkstaden i konsthallen och skapa tillsammans med vår konstpedagog. Vi inspireras av Jesper Thours utställning i konsthallen och skapar med olika material.
Måndag till onsdag, drop-in klockan 13-15.

Aktiviteter med Lyckliga Gatorna

Lyckliga Gatorna kommer under lovet att anordna aktiviteter både i kransorterna och i stadskärnan. Några av aktiviteterna som anordnas är:

  • Prova på isvak tillsammans med Västra Sörmlands Räddningstjänst vid Djulöbadet
  • Gratis skidåkning i Spökbacken
  • Skidresa till Romme Alpin tillsammans med Perrongen

Konsert, disco och bowling med Perrongen

Perrongen har öppet under lovet för ungdomar i årskurs 7 och upp till 20 år, se öppettider Länk till annan webbplats.. Under lover anordnas även aktiviteter som konsert, disco och bowling. Anmälan sker i Ungdomsappen.

Tillsammans på isen

Kom och åk skridskor och lek på isen med oss. Tillsammans på isen är tillbaka och bjuder på mat och dryck och lånar dessutom ut skridskor och hjälmar! Vi ses på onsdag 22 februari klockan 14.00-15.30 i Kronfågel isarena.

Lajv på biblioteket - Bland magiker och människor

Fick du aldrig ditt brev till magiskolan Hogwarts? På torsdag 23 februari har du chansen att i 2 timmar få uppleva spänningen från Harry Potter-böckerna i ett magiskt äventyr på Biblioteket. Vi välkomnar barn mellan 9 och 12 år som vill prova på att lajva (kort för levande rollspel). Tillsammans kliver vi in i en magisk värld. Innan du går hem kommer du ha varit med om magi, kraftfulla ritualer och ha löst ett mysterium. Kom och var med i ett levande rollspel på biblioteket arrangerat tillsammans med LajvVerkstaden. Gratisbiljetter bokar du på nortic.se Länk till annan webbplats..

Fler lovtips i evenemangskalendern!

Det anordnas många fler aktiviteter under lovet. Kolla i vår evenemangskalender för att få tips och för att se öppettider till simhallen, våra isarenan/ishallen och andra verksamheter. Du kan även ladda ner foldern med alla aktiviteter där. Hoppas du får ett fint lov!

Barn, skärmtid, dataspel och spel om pengar

Vi ser att många barn och unga har mer skärmtid under helger och lov och att användandet ökar. Problem med spel om pengar är en folkhälsofråga som kan skada relationer, ekonomi och hälsa. Konsekvenserna av spel drabbar familj, vänner men också samhället i stort. Det behövs därför åtgärder för att förebygga spelproblem på både individ- och befolkningsnivå.

På länsstyrelsens hemsida hittar du som är vårdnadshavare filmer och diskussionsmaterial du kan använda när du pratar med ditt barn om skärmtid, dataspel och spel om pengar. Det finns filmer för dig som har barn som är 8-12 år med möjligheter att få textning på olika språk. Länk till annan webbplats. Det finns också filmer för dig som har barn som är 13-18 år med möjlighet att välja textning för olika språk. Länk till annan webbplats.

Du hittar också diskussionsmaterial och broschyrer på flera språk. Länk till annan webbplats.