/

Publicerad:

Is-projekt lockar till skridskoåkning

Projektet "Tillsammans på isen för Katrineholm" som startade för ett år sedan lockar fler och fler att upptäcka skridskoåkning.

Syftet med projektet är att förbättra folkhälsan, våra invånares vana på skridskor och främja samarbetet mellan föreningar, kommun och näringsliv. Tillsammans på isen är namnet på skridskodagar som vi genomför flera gånger om året.

Aktiviteter för alla

Våra besökare får vid varje tillfälle prova på bandy, ishockey, konståkning och det finns möjlighet att öva på att bara åka skridskor också. Det bjuds på mat eller mellanmål till alla besökare och Fritidsbanken är på plats för att låna ut skridskor och hjälmar till den som inte har.

Ju fler som är med - desto bättre

Under året har antalet som åker skridskor ökat. Vid den senaste skridskodagen under lovet var det närmare 150 personer på isen och Fritidsbanken lånade ut närmare 70 par skridskor. Att just kunna låna skridskor innebär för många att de kan delta i aktiviteter de annars inte kan. Fritidsbanken har mött många familjer som nu fått chansen att prova på en helt ny idrott eller fritidsintresse.

Ny aktivitet för hela familjen

För Omar innebär Tillsammans på isen att han för första gången fick prova på att åka skridskor, dessutom tillsammans med sina barn och sin fru. Skridskodagen innebär att han nu fick en gemensam aktivitet med barnen de kunde uppleva tillsammans. Han ville själv inte vara med på bild men uppskattade dagen tillsammans med familjen på isen.

Familj åker skridskor och skrattar
Foto: Josefin Lundin

Genom tillsammans på isen och utlåningen av skridskoutrustning genom Fritidsbanken bidrar vi till följande mål i agenda2030:

Mål 3: Hälsa och välbefinnande

Mål 11: Hållbara städer och samhällen

Mål 12: Hållbar konsumtion och produktion


Mål 3, 11 och 12

Vilka är med?

Tillsammans på isen för Katrineholm är ett samarbete mellan Katrineholms kommun, Backa KK, Katrineholm Hockey, Katrineholm Bandy och Kronfågel. Från Katrineholms kommun deltar Lyckliga Gatorna, Fritidsbanken, Sportcentrum och kommunikationsavdelningen.