/

Publicerad:

Ställ bilen hemma och testa bussen gratis i 30 dagar!

Nu kan du bli 1 av 1000 sörmlänningar som får testa att åka buss helt kostnadsfritt i 30 dagar.

En person sitter på en buss och pratar i telefon och ser glad ut.

Just nu deltar Katrineholms kommun i en prova-på-kampanj som ska hjälpa till att främja hållbart resande i regionen. Vi söker nu dig som kan tänka dig att ställa bilen hemma några dagar i veckan och istället ta bussen till jobbet, studierna eller fritidsaktiviteten.

Genom att delta i den här kampanjen vill vi fortsätta att skapa goda förutsättningar för katrineholmarna att välja andra alternativ till bilen och resa mer hållbart. Det handlar om att inspirera till nya beteenden, ändra människors resvanemönster och ge nya möjligheter och lösningar. Vårt deltagande är även en del i Katrineholms hälsoår, säger Johnny Ljung, infrastrukturchef på Katrineholms kommun.

Vem kan söka?

Du som har ett körkort och som vanligtvis tar bilen till din arbetsplats, skolan eller fritidsaktiviteten. 1000 resenärer kommer att väljas ut och få ett 30-dagars periodkort inom en zon på Sörmlandstrafiken.

Vad krävs?

Att du byter bilen mot bussen minst tre dagar i veckan under kampanjperioden och att du svarar på minst två enkäter efter att kampanjen är slut.

Anmäl dig redan idag!

Du kan ansöka om ett kostnadsfritt periodkort för 30 dagar. Provperioden pågår mellan vecka 40 till 43. Du behöver skicka in din ansökan senast den 14 september 2022. Prova-på-erbjudandet är värt 610 kronor.

Läs mer och anmäl dig här. Länk till annan webbplats.

Det här gäller för dig som bor i Katrineholms kommun

Om du blir utvald att delta i prova-på-kampanjen har du möjlighet att åka buss inom Katrineholms och Vingåkers kommun, det vill säga i en zon.

Om prova-på-kampanjen

Denna prova-på-kampanj erbjuds inom Region Sörmlands EU-projekt Fossilfritt 2030 – Rena resan, som verkar för att främja hållbart resande. Läs mer om kampanjen här. Länk till annan webbplats.

Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling

Med denna prova-på-kampanj är vi med och bidrar till att uppnå de globala målen för hållbar utveckling. Tillsammans bidrar vi till att uppnå följande mål:

Mål 3: God hälsa och välbefinnande Länk till annan webbplats.
Mål 11: Hållbara städer och samhällen Länk till annan webbplats.
Mål 13: Bekämpa klimatförändringarna Länk till annan webbplats.