/

Publicerad:

Fotbollsfest i Stadsparken om Sverige går till slutspel

Om Sverige tar sig till kvartsfinal blir det folkfest i Stadsparken i sommar. Finalmatcherna visas på storbildsskärm om Sverige är med. Kom och heja på de svenska tjejerna!

Tre personer i blågula tröjor håller i en Sverigeflagga och en boll. De står framför en ljus stor scen i Stadsparken.
Politikerna Christer Sundqvist (M), vice ordförande i kommunstyrelsen, Anneli Hedberg (S), ordförande service- och tekniknämnden, och Johan Söderberg (S), ordförande i kommunstyrelsen, presenterade nyheten under fredagen. Foto: Stina Järperud

Den 6-31 juli spelas fotbolls-EM för damer i England. Om Sverige tar sig vidare från grupp C, där de möter Nederländerna, Schweiz och Portugal – väntar en folkfest i Katrineholm. Då visas finalmatcherna på storbildsskärm i Stadsparken.

Katrineholms kommun har gett +Katrineholm i uppdrag att arrangera ett evenemang i Stadsparken i samband med fotbolls-EM, förutsatt att Sverige tar sig till slutspel. Arrangemanget är en del av Hälsoåret 2022.

Jag hoppas på en riktig folkfest! Intresset för damfotboll har ökat och matcherna drar stor publik, säger Johan Söderberg (S).

Han tror att Sverige går till final och där får möta England och att Sverige vinner med 3-1. Anneli Hedberg tror på en final mot Tyskland och vinst med 3-1. Christer Sundqvist tror på 3-2 mot England.

Politikerna tror på de svenska tjejerna och håller tummarna för att det blir en rejäl fotbollsfest i parken.

Jag tror att folk känner ett sug efter att komma ut nu när det händer något, säger Anneli Hedberg (S).

Fler aktiviteter i samband med fotbollen

Under förutsättning att det blir fotbll i parken så anordnar +Katrineholm aktiviteter klockan 17-23 de dagar det visas match klockan 21. Temat är hälsa med anledning av Katrineholms hälsoår 2022.

När visas matcherna?

  • Om Sverige vinner sin grupp spelar de kvartsfinal fredag 22 juli klockan 21. Om de kommer två i gruppen spelar de lördag 23 juli klockan 21.
  • Semifinalerna spelas tisdag 26 juli klockan 21 respektive onsdag 27 juli klockan 21.
  • Finalen spelas söndag 31 juli klockan 18.

Endast de finalmatcher som Sverige är med i kommer att visas på storbildsskärm i Stadparken. Undantaget är om Sverige blir utslagna i semifinalen. Då visas även finalen.

Folksamling i stadsparken med människor i gula och blå tröjor.
Så här såg det ut i Stadsparken 2018. Foto: Johan Klinthammar.