/

Publicerad:

Grattis till alla studenter!

I dag hurrar vi för alla elever som tar studenten från Katrineholms gymnasieskolor. 289 elever på Duveholmsgymnasiet och Katrineholms tekniska collage (KTC), samt 127 elever från Lindengymnasiet fick sjunga studentsången och ta klivet mot framtiden.

11 juni 2022 var det äntligen dags för eleverna på Katrineholms gymnasieskolor att få springa ut genom dörrarna och lämna tolv års studier bakom sig. Anhöriga och nyfikna slöt upp för att hylla studenterna och se kortegen genom centrum.

Dagen bjöd på en rejäl dos feststämning, sång och vackra blommor, när katrineholmarna återigen fick möjligheten att uppleva ett "riktigt" studentfirande.

För gymnasietiden blev inte riktigt som 2022-års studenter hade tänkt sig. Elevernahann bara gå en termin på gymnasiet innan de fick ta med sig sina skolböcker och sin dator och fortsätta studierna hemifrån. Pandemin gjorde att just denhär årgången fick spendera majoriteten av sin gymnasietid på distans. Därför är det värda att firas lite extra!

Vid KTC och Duveholmsgymnasiets gemensamma examen berättade rektorer och bildningsnämndens ordförande Ulrica Truedsson om pandemins inverkan på studietiden i sina tal. Även årets avgångstalare Ella Ridehag, i klass VF19, berättade om hur de gång på gång fått gå tillbaka till distansstudier och betonade hur otroligt imponerad hon var över alla sina skolkamrater för att ha klarat dessa tre år som inte alls blev som de hade tänkt sig.

Ceremonin bestod också av stipendieutdelning och musik av elever i årskurs 2 som har haft musik som individuellt val under läsåret.

Stort grattis och väl kämpat!