/

Publicerad:

Äntligen dags för kulturdag för barn

Äntligen är det dags igen för Kulturdag för barn. Under fyra timmar fylls Kulturhuset Ängeln med massor av roliga aktiviteter, musik och konst. Ett perfekt tillfälle för barn och unga att uppleva olika former av kultur och testa på nya aktiviteter.

Invigning av barnboken i lässatsningen Katrineholm läser

Invigningen sker klockan 10.55 med Katrineholm läser och högläsning ur boken Furan av Lisen Adbåge. Sagostunden är i konsthallen där konstutställningen BYGGET just nu pågår.

Aktiviteter under dagen

Under resten av dagen blir det ansiktsmålning, prova-på programmering med KomTek, Kulturskolans barnkör och Världsmästarorkestern, öppen verkstad i konsthallen, tipspromenad, bokstafett och mycket mer. Det blir också sagoläsning på olika språk under dagen.

Leksaker får nytt liv i vår skaparverkstad

Klockan 12.00-14.00 är det re-make – med Maria Westerberg från STV:s barnprogram Junk. Här förvandlar vi tillsammans färdiglekta leksaker till helt nya prylar.

Har du en massa gamla trasiga leksaker eller tänker du vårstäda? Släng inget utan lämna in dina gamla leksaker och trasiga pinaler till infodisken på biblioteket. Då blir det skaparverkstad för hela slanten!

Konsert med Emma & KJ med Stora Orkestern

Klockan 14.00 blir det en megakonsert i Hörsalen med Emma & KJ med Stora Orkestern. Bästa barnmusiken! Lyssna på och dansa till Emma Nordenstam och Karl Jonas Winqvist, idag med Stora Orkestern. Det blir sånger som tar upp saker om allt från simskolan till att kanske ljuga litegrann. Lätt, lekfullt, glatt och med örat mot skolgården.

Varmt välkommen till Kulturhuset Ängeln den 23 april, klockan 10.55-15.00.

Kontakt

Carina Nilsson, Kulturförvaltningen
Telefon: 0150-57624
Mejl: carina.nilsson@katrineholm.se