/

Publicerad:

Nytt kris-sms från kommunen

Nu ökar antalet fall av covid-19 kraftigt i Katrineholm. Alla behöver höja sig en nivå och hjälpas åt att bromsa smittspridningen.

Inför påsken förra året ökade smittspridningen markant och drygt 13 000 mobiler fick ett sms från kommunen. Kommunikationen gav bra effekt - Katrineholm var den enda kommun i Sörmland där smittspridningen faktiskt minskade veckan efter. Då var det Deltavarianten som var dominerande - nu är det Omikron. Precis som förra året krävs lite extra av oss alla just nu och därför skickar vi ut ett nytt kris-sms.

- Läget är återigen riktigt allvarligt och vi skickar en påminnelse om att det är viktigt att följa råden för att bromsa den snabbt ökande smittspridningen, säger Andreas Peterzén som är stabschef i Katrineholms kommun.

Budskapet som skickas ut fokuserar på den enskildes ansvar och meddelandet lyder:

"Hej,

Smittspridningen slår nya rekord och vi behöver verkligen Din hjälp!
Du vet vad som behöver göras, vi har ju gjort det tidigare: jobba hemma om du kan, träffa inte så många, håll avstånd och stanna hemma om du är sjuk.

Vi lyckades minska smittspridningen förra gången - vi kan göra det igen. Ta hand om dig!”

Ökningen just nu är skrämmande hög, från 11 fall vecka 51 till 130 fall vecka 52, enligt statistik från Region Sörmland Länk till annan webbplats.. Det är nästan 14 gånger fler - på en vecka! Därför är det extra viktigt att vi följer restriktionerna och att de som kan vaccinera sig gör det.

Tack för att du orkar och fortsätter hjälpa till att stoppa smittspridningen!

För frågor, kontakta stabschef Andreas Peterzén, telefon 0150-570 45.